Napi friss

Jön a Bridget Jones 4. része! – Itt van 10 érdekesség az első filmről

Kedvenc szinglink történetét egyszerűen nem lehet megunni.

Renée Zellweger három hónapra Londonba költözött, hogy elsajátítsa a brit kiejtést. Nem volt könnyű dolga, hiszen amerikai, ráadásul texasi, ahol erős déli akcentussal beszélnek az emberek. A brit kiejtés elsajátításában Barbara Berkery volt a segítségére. A színésznő a forgatás egész ideje alatt brit angolt beszélt, Hugh Grant is csak a film elkészülése után, egy partin hallotta kolléganőjét az eredeti kiejtésével társalogni.

A színésznő három hétig dolgozott a Picador nevű kiadónál, hogy felkészüljön Bridget Jones szerepére. Könyveket küldött ki, kávét főzött, telefonokra válaszolt, és olyan jól végezte  a dolgát, hogy később állást ajánlottak neki. Csak a főnöke tudta, ki ő a valójában, a többi ott dolgozó nem. Kollégáinak Bridget Cavendish néven mutatkozott be.

Zellweger tíz kilót szedett fel a szerep kedvéért, előzetesen dietetikussal és endokrinológussal is egyeztetett. Egy nap háromszor evett bőségesen, rengeteget nassolt, és egyáltalán nem sportolt. Súlyfeleslegétől hét hónap alatt szabadult meg.

A filmet London egyik leghangulatosabb részén, Notting Hillben forgatták. A téli jeleneteknél műhavat használtak, ugyanis nyáron zajlott a forgatás. Mark Darcy (Colin Firth) és Daniel Cleever (Hugh Grant) bunyójának színhelye, a görög étterem a valóságban nem létezik, mégis voltak, akik miután megnézték a filmet, megpróbáltak asztalt foglalni ott.

És ha már a két férfi főszereplő bunyója szóba került. A készítők eleinte egy szexi jelenetben gondolkodtak, amiben Hugh Grant és Colin Firth inge is szétszakad… Mark Darcy megformálója azonban hallani sem akart erről, mondván, ő nem ez a típus. Granttel egyetértésben végül szórakoztatóbbra csinálták a jelenetet. A két színész egyébként spontán alakította a bunyó menetét, nem volt koreográfia.

Colin Firth utálta a csúnya karácsonyi szarvasos pulóverét, ugyanis a nyári forgatás alatt nagyon melege volt benne. A szünetekben legszívesebben darabokra tépte volna. Később elárulta, a vastag pulcsinak köszönhetően úgy hat kilót fogyott.

Azt a jelenetet, amikor Bridget lecsúszik a tűzoltórúdon, hogy aztán földet érve felborítsa a kamerát és az operatőrt, eredetileg nem vették fel, mert kifutottak az időből. A színésznő emlékezett, hogy azt a részt nem forgatták le, később azonban talált egy rudat a forgatás helyszínén, ami pont kapóra jött. „Két operatőr gyorsan felállította a kamerákat, én felmásztam a rúdra, lecsúsztam, és a kamerákon landoltam” – mesélte egy interjúban.

A mocskos szájú Shazza – akit Sally Phillips alakít – karakterét a film rendezője, Sharon Maguire ihlette, aki barátnője a film alapjául szolgáló regény írójának, Helen Fieldingnek.

A borkereskedők a filmet tették azért felelőssé, hogy a bemutató után 7,5 millió palackkal kevesebbet adtak el a Chardonnay-ból. Szerintük a film rossz reklámot csinált a borfajtának azzal, hogy Bridget Jones mindig szerelmi bánatában gurított le belőle egy-két pohárral.

Renée Zellwegert egyszer megkérdezték, milyen volt egy napon csókolózni Hugh Granttel és Colint Firth-szel, mire ő így felelt: „Nem egy rossz nap a munkában, igaz?”

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!