Külföldi sztár

Több mint 40 éve fut az Álomhajó – A romantika német nagykövetei lettek

A népszerű tévéfilmsorozat a világ legszebb tájaira repíti el a nézőket, és persze a hajó személyzetének meg utasainak kalandjai is roppant szórakoztatóak.

A sorozat első része 1981-ben került képernyőre. Az elmúlt bő négy évtizedben a tengerjáró rengeteg egzotikus vidékre elvitte utasait, minden epizódban a világ más égtájai felé véve az irányt. Eddig összesen öt hajó „játszott” a szériában – most épp az Amadea nevű, Japánban épült vízi csoda –, illetve öt kapitány váltotta egymást a kezdetek óta. Rajtuk kívül többnyire négy állandó főszereplő gondoskodik a filmbeli utasok kényelméről. Egyikük például évek óta A klinika című nagy sikerű ­kórházsorozatból ismert Klausjürgen ­Wussow lánya.

Florian Silbereisen – Popsztárból kapitány

Az Álomhajó jelenlegi vezetője 2019 vége óta teljesít szolgálatot. A Max Parger kapitányt ­alakító 42 éves sztár ­nemcsak színészként ismert ­Németországban, hanem táncdalénekesként, műsorvezetőként és showmanként is. Korábban volt egy KLUBBB3 nevű együttese: hárman alkották egy holland és egy belga énekessel, leme­zeik is ­megjelentek. De ­Florian a ­Modern ­Talkingból ­ismert Thomas ­Andersszel is fellépett többször. Hazájukban tíz éven át igazi slágergyáros álompárnak számítottak korábbi élettársával, az énekesnő Helene Fischerrel, ám öt évvel ezelőtt elváltak az útjaik. A hírek szerint egy osztrák hölgy, Sara Hentschel a máig nőtlen színész kedvese, akivel már két éve, hogy egymásba szerettek.

Florian Silbereisen (Fotó: Getty Images)

Barbara Wussow – 40 éve szereti a férjét

A ma 62 éves színésznő annak idején szintén szerepelt A klinikában, Elke nővért alakította apja, a Brinkmann professzort ­megformáló Klausjürgen Wussow mellett. Barbara 2018 óta állandó szereplője az utazós sorozatnak, a hoteligazgató Hannát játssza. Ami a magánéletét illeti, korán megtalálta élete párját: negyven éve együtt vannak osztrák színészkollégájával, Albert Fortell-lel. Fiuk, Nikolaus 25 éves, lányuk, Johanna 17.

Florian Silbereisen, Barbara Wussow és Daniel Morgenroth a sorozat egyik jelenetében (Fotó: Archív)

Harald Schmidt – Saját talkshow-ja volt

Korábban is játszott az Álomhajóban, de 2015-től már állandó szereplőként van jelen, Oskar Schifferle­ként a személyzet egyik oszlopos tagja. Pedig a 66 éves Schmidt elsősorban nem színészként, hanem műsorvezetőként lett híres: évtizedeken át késő esti beszélgetőműsorok, például a Harald ­Schmidt Show házigazdája volt. Jó pár könyvet is kiadott, emellett újságokba is ír. Ötgyerekes apa. Párjával, Ellen Hantzsch­csal nem házasodtak ­össze, de 30 éve együtt vannak. Egyik fia egy régi kapcsolatából született.

A Harald ­Schmidt Show házigazdája volt (Fotó: Getty Images)

Daniel Morgenroth – Folyton őt nézik a nagyfőnöknek

A másodkapitányt alakító szakállas színész – akit folyton a főnöke felettesének néznek – 59 éves, és négy éve állandó szereplője a sorozatnak. Filmes és színházi szerepei mellett rendezőként is tevékeny. Színészkolléganője, Johanna Klante a felesége, két kamasz lányuk van.

Daniel Morgenroth négy éve állandó szereplője a sorozatnak (Fotó: Archív)

Híres exkapitányok

Siegfried Rauchot a Nem kell mindig kaviár sorozatban szerették meg a nézők, de az Álomhajó Jacob Paulsen nevű kapitányaként is népszerű volt. Majdnem tizenöt éven át megmaradt tisztségében, 2014-ben távozott a szériából. Immár öt éve, hogy az akkor majdnem 86 éves színész meghalt: leesett a lépcsőn, amikor hazaindult egy tűzoltó­bálról.

A klinika ­egykori szépfiúját, Udót játszó Sascha Hehn már kezdetektől feltűnt a hajós ­sorozatban, 2014-ben pedig ő vette át a kapitányi feladatokat elődjétől, Sieg­fried ­Rauchtól. Öt éven át alakította Victort, és öt éve intett búcsút a sorozatnak. Ma, 69 évesen már csak ­színházi szerepeket vállal. Szívesebben tölti az idejét jóval fiatalabb kedvesével, Gloria Krass-szal Bajorországban, ahol az otthona is van. A nősüléshez máig nem jött meg a kedve, gyereke sincs.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!