Külföldi sztár

A Guldenburgok öröksége – Majdnem negyven éve imádjuk a grófi család mindennapjait

A nyolcvanas évek német sikersorozata hazánkban is nagyon népszerű volt. Utánajártunk, mi történt a széria női főszereplőivel.

Iris Berben, azaz Evelyn Lauritzen – 10 évvel fiatalabb kaszkadőr a párja

A történet szerint az ősi Guldenburg grófi család Hamburgtól nem messze él egy gyönyörű kastélyban. A gróf első házasságából született lányát a hazájában máig rendkívül népszerű – amúgy épp Hamburgban felnőtt – színésznő játszotta, aki ma már 72 éves. Ez egyáltalán nem látszik rajta, most is fantasztikusan néz ki. Így aztán egyáltalán nem feltűnő, hogy egy bő évtizeddel idősebb a kedvesénél, a korábban kaszkadőrként dolgozó Heiko Kiesow-nál. A pár már tizenöt éve együtt él Berlinben, azóta, hogy egy afrikai filmforgatáson egymásba szerettek. A színésznő máig nem árulta el, hogy ki az apja egy szem fiának, Oliver Berbennek, aki már elmúlt ötven, és filmproducer lett. Annyi bizonyos, hogy az asszony sosem ment férjhez, bár voltak hosszú párkapcsolatai. Fiatalon együtt volt a Derrickből ismert Fritz Wepperrel, később egy izraeli énekessel, majd harminc évig egy szintén izraeli üzletember volt a párja. Máig aktívan filmezik.

Iris és Heiko között nem látszik a korkülönbség (Fotó: Getty Images)

Susanne Uhlen, azaz Kitty Balbeck – Legyőzte a mellrákot

A 68 éves színésznő később is jó pár sorozatban feltűnt, ám 2017-ben bejelentette: bár sikeresen legyőzte a mellrákot, felhagy a színészettel. Két különböző kapcsolatból két fia született. A 90-es évek óta együtt él tíz évvel fiatalabb párjával, Henry Dawidowiczcal, aki a betegsége alatt is legfőbb támasza volt.

Susanne Uhlen Kitty Balbeckként nem mindig volt rokonszenves szereplő (Fotó: Getty Images)

Katharina Böhm, azaz Susanne von Guldenburg – Ő is titkolja, kitől született a fia

A grófnő lányát alakító osztrák–svájci színésznő a húszas évei elején járt a sorozat forgatáskor, most pedig lassan 59 esztendős lesz. Már több mint tíz éve a Die Chefin című krimisorozat főszereplője, egy lányát egyedül nevelő gyilkossági nyomozót alakít. Neki is egyetlen fia született, a ma 25 éves Samuel, és Berbenhez hasonlóan ő is titkolja a nyilvánosság előtt, ki a gyerek apja. A színésznő, aki soha nem ment férjhez, régóta együtt él rendező párjával, Rick Ostermann-nal, egy München melletti kisvárosban van az otthonuk.

Katharina a Die Chefin című krimisorozat főszereplője (Fotó: Getty Images)

Sydne Rome, azaz Carina de Angeli – Rá sem ismerni az egykori szépségre

A ma 72 éves amerikai–olasz színésznő a sorozatban a gróf szeretőjét alakította, és nagy szépségnek számított. Olyan híres férfiakkal volt románca, mint David­ Bowie­ vagy Julio Iglesias. Tornázós videói­val Jane Fonda mellett a 80-as években dúló ­aerobikőrület fitnesz­ikonja volt. Később furcsán eltorzultak a vonásai, elmondása szerint autóbaleset csúfította el, de máig tartja magát a pletyka, hogy új arca félresikerült plasztikai beavatkozások eredménye. A Guldenburgok óta él együtt második férjével, az orvosprofesszor Roberto Bernabei-vel, akivel két örökbe fogadott lányt neveltek fel.

Sydne tagadja, hogy plasztikáztatott (Fotó: Getty Images)

Ruth Maria Kubitschek, azaz Margot Balbeck – Negyven év után temette el a párját

A ma már 91 esztendős, évek óta visszavonult színésznő a Balbeck-sörgyár dörzsölt üzletasszonyát játszotta a sorozatban. Korábbi férjétől van egy fia, válása után negyven évig élt együtt a tévéproducer Wolfgang Rademann-nal, aki 2016-ban meghalt.

Ruth Maria Kubitschek és a Nem kell mindig kaviár főszereplője, Siegfried Rauch (Fotó: Getty Images)

Christiane Hörbiger, azaz Christine von Guldenburg – Követte élete párját a sírba

Alig négy hónapja hunyt el a grófnét alakító osztrák színésznő (a kiemelt képen balra), akiben apai ágon magyar vér is csörgedezett, 84 évesen érte a halál. Hat évvel korábban veszítette el élettársát, a nála nyolc évvel fiatalabb Gerhard Tötschingert, akivel még a Guldenburgok forgatása előtt pár évvel szerettek egymásba. A színésznő korábban fiatalon elhunyt második férjét is eltemette, tőle született egyetlen fia, az 54 éves Sascha, aki rendező lett.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!