Külföldi sztár

Klausjürgen Wussow – Nem csitulnak az indulatok A klinika Brinkmann professzorának családjában

Kedvenc kórházsorozatunk főszereplőjének hozzátartozóit a német lapok egyszerűen csak az „elátkozott Wussow família”-ként emlegetik.

A 78 évesen elhunyt német sztár lánya, az immár 61 éves ­Barbara Wussow maga is ismert színésznő. Annak idején szerepelt apja mellett a 80-as évek népszerű kórházsorozatában, ő volt Elke nővér, de máig képernyőn van, játszik például az Álomhajóban. Nemrég arról mesélt, hogy végre kibékültek öccsével, a Sashának becézett ­Alexander Wussow-val, aki szintén színész. Ő alakította Brinkmann professzor fiát, Benjamint az egykori sorozat folytatásában, amelyet A klinika – Húsz év múlva címen sugároztak a tévécsatornák. A két testvér között évtizedes csatározás zajlott édesapjuk halála után, ugyanis képtelenek voltak megegyezni, mi legyen az örökségükkel.

A legidősebb szóba sem állt vele

Wussow-nak van egy negyedik gyereke is, az első házasságából született Konstanze. Neki sokáig nagyon rossz volt a viszonya az apjával, aki a második házasságából született gyerekeivel, Barbarával, Sashával és a harmadik házasságából világra jött Benjaminnal ellentétben őt teljesen elhanyagolta, és nem törődött vele. Emiatt aztán felnőttként sokáig nem állt szóba az apjával, csak nem sokkal a halála előtt békült ki vele.

A bíróságon kötöttek ki

Elsősorban a Bécs egyik elit negyedében található, vagyonokat érő szülői házon folyt a marakodás: Barbara eladta volna, Sasha viszont meg akarta tartani az otthonukhoz fűződő számtalan emlék miatt, de nem tudta kivásárolni a nővére részét. Végül egészen a pereskedésig fajult a vita. A bírósági hercehurca annyira elmérgesítette a viszonyt, hogy a testvérek évekig szóba sem álltak egymással. Mára azonban szent a béke, végre elásták a csatabárdot. Mint Barbara elmesélte, sok türelemmel és megértéssel sikerült helyrehozniuk megromlott kapcsolatukat, a házat pedig végül eladták. „Idén talán már a karácsonyt is együtt ünnepeljük, végtére is a család a legfontosabb” – mondja mosolyogva a színésznő.

Barbara és Sasha idén békültek ki (Fotó: Getty Images)

A legkisebb fiú drámája

Ha a testvérháború nem lett volna elég, más viszály is akadt rokonságban… Igaz, ahol sok házasság köttetik, ott többféle érdek ütközik! Bár Barbara és Sasha évekig szóba nem álltak egymással, abban egy követ fújtak, hogy Wussow özvegye, Sabine Scholz nem a végakaratának megfelelően temettette el az apjukat. A színészt utolsó éveiben súlyos demencia kínozta, otthonban halt meg, és komoly adósságok maradtak utána. Anyagi helyzetét ugyanis megtépázta, hogy az előző, harmadik feleségétől, Yvonne-tól igencsak botrányos körülmények között vált el. A színésznek abból a házasságból is született gyereke… A ma 29 éves ­Benjamint nemcsak az állandó családi háborúskodás viselte meg, hanem az is, hogy 14 éves korára árva lett – két év alatt mindkét szülője meghalt. A fiatalember később egészen Spanyolországig menekült, ahol misszionáriusnak állt. „Az ima mentette meg az életem” – mondta erről később. Tavaly szívet tépő tragédia sújtotta a ma is Madridban élő fiatalembert: alig néhány órásan elveszítette elsőszülött fiát, ­Sammyt, aki életképtelenül, súlyos génhibával jött világra. Feleségével most újra gyermekáldás elé néznek, és az egész család, az összes nagynéni és nagybácsi is szeretettel várja a születendő csöppséget, egy kislányt.

Wussow már nagypapakorú volt, amikor Benjamin megszületett (Fotó: Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!