Külföldi sztár

Diana hercegné – Mintha életre kelne a szívek királynője…

Jó pár színésznő megformálta már a néhai hercegnét a filmvásznon. Volt, aki jól – volt, aki rosszul.

Serena Scott Thomas – Diana igaz története

Andrew Morton könyvét vette alapul az 1993-as kétrészes életrajzi film, amely felidézte házasságát Károly herceggel és a válásukhoz vezető utat. Dianát a híres francia–angol színésznő, Kristin Scott Thomas kevésbé ismert, de szintén színésznő húga játszotta el, aki még nem volt 30 éves a forgatás idején. A kritikusok nem voltak elájulva tőle.

Serena Scott Thomas – hitelesség: 4/10 (Fotó: Profimedia)

Genevieve O’Reilly – Diana – Egy tündérmese véget ér

Az ír–ausztrál színésznő 30 éves volt 2007-ben, amikor eljátszotta a hercegnét, a dramatizált tévés dokumentumfilm Diana életének utolsó két hónapját követte nyomon. Alakítása pozitív kritikákat kapott.

Genevieve O’Reilly – hitelesség: 7/10 (Fotó: Profimedia)

Naomi Watts – Diana

A színésznő már híres holly­woodi sztár volt 2013-bsn, amikor eljátszotta a hercegnét az életrajzi drámában, amely az utolsó két évéről szólt. A filmet azonban a kritikusok és a nézők sem szerették. Ez nem igazán a színésznő hibája volt, az egyik kritikus így fogalmazott: „Naomi igazán nagyon igyekszik, de hiábavaló minden próbálkozása, a pocsék forgatókönyv és az ügyetlen rendezés maga alá temeti.”

Naomi Watts – hitelesség: 6/10 (Fotó: Profimedia)

Emma Corrin – A Korona, 4. évad

A fiatal Dianát megformáló szerepért a ma 26 éves angol színésznő két más díj mellett elnyerte a Golden Globe-ot, és Emmyre is jelölték érte – nem véletlenül. 2020-ban tökéletesen alakította a hamvasan bájos, naiv hercegnét, bár ő maga sokkal öntudatosabb, mint a 80-as évek Dianája volt. Emma tavaly az LMBTQ- közösség tagjaként, queer­ként határozta meg magát, és arról beszélt, szerinte sok szempontból a néhai hercegné is ebbe a kategóriába tartozott, mert mindig kilógott a sorból. Kívülálló volt, és a merev királyi családdal ellentétben igazán elfogadó a mássággal szemben.

Emma Corrin – hitelesség: 8/10 (Fotó: Profimedia)

Kristen Stewart – Spencer

A kritikusok egy emberként dicsérték alakítását a tavaly bemutatott játékfilmben, amely Diana három napját mesélte el 1991-ből, sőt Oscar-díjra is jelölték a szerepért. Pedig a 32 éves amerikai színésznő előtte is őszintén beszélt arról, mennyire szorongott a forgatás előtt, nagyon tartott attól, a nézők nem fogják elfogadni őt a szívek királynőjeként. „Annyira féltem, hogy túl nagy lesz rám ez a cipő. A stressztől két héttel a forgatás előtt szájzárat kaptam, nem tudtam beszélni” – mesélte már a bemutató után Kristen. Eleinte tényleg sokan fanyalogtak, miért pont az Alkonyat-tinifilmekből ismert, ráadásul vállaltan leszbikus kapcsolatban élő színésznőt választották a szerepre, de végül a tehetségével meggyőzte a kétkedőket.

Kristen Stewart – hitelesség: 8/10 (Fotó: Profimedia)

Elizabeth Debicki – A Korona, 5. évad

A Netflixen már látható a sokat kritizált, ám roppant népszerű sorozat új évada. Elizabeth Debicki a legutóbbi, aki Diana szerepét a képernyőre vitte. „Teljesen elképedtem, mennyire hitelesen játszotta Dia­nát. Mintha újra ott lettem volna vele abban a szobában 30 évvel ezelőtt. Kísérteties érzés volt látni őt, szinte már ijesztő” – mondta minap a 32 éves ausztrál színésznő friss alakításáról Andrew Morton, a hercegné híres életrajzának szerzője, aki annak idején rengeteget beszélgetett Károly herceg – vagyis a mostani III. Károly király – tragikusan elhunyt feleségével. A Dianához hasonlóan karcsú és elegáns, feltűnően magas – 187 centis! – Debickit korábban A nagy Gatsbyből vagy az Éjszakai őrjárat című sorozatból ismerhetik a nézők. Mint mondta, óriási megtiszteltetés, de hatalmas kihívás volt számára, hogy belebújhatott a hercegné bőrébe, aki rengeteg drámai pillanatot megélt a 90-es években, miközben a trónörökössel kötött házassága darabjaira hullott.

Elizabeth Debicki – hitelesség: 8/10 (Fotó: Profimedia)

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!