Külföldi sztár

Erzsébet királynő jó tanácsa: „Állóképességet várnak el tőlünk, nem sikket”

Olyan, mintha a brit királyi famíliában alapfeltétel lenne a karcsúság. Nem sokat tévedünk.

Pár éve elárverezték Viktória királynő bugyogóját, amely 127 centiméter derékbőségű volt. Nem csoda, hiszen II. Erzsébet ükanyja borzasztóan sokat evett, reggelire általában báránybordát krokettel és süteményt. Fia, VII. Eduard is igen testes volt, neki még speciális szexhintát is terveztek a súlya miatt. A 20. és 21. század királyi fenségei azonban már nem engedhetik meg maguknak, hogy súlyfölöslegük legyen. Manapság sokat utaznak, egy-egy eseményen rengeteget állnak, sétálnak az emberek között, partikon, rendezvényeken csevegnek órákon át, egyszerűen muszáj, hogy fittek legyenek. „Nekünk, a királyi család tagjainak sokszor órákon át kell ácsorognunk. A lábaidat tedd harminc centi szélesre, a testsúlyodat pedig egyenlően oszd el. Talán nem sikkes, de tőlünk nem is várnak el sikket, állóképességet igen” – tanácsolta a királynő Dianának, amikor hozzáment Károly herceghez.

Diana megfogadta a királynő tanácsát (Fotó: Profimedia)

És természetesen az sem mindegy, hogyan áll rajtuk a ruha. Nemcsak azért, mert a ruhával üzennek, például ha elutaznak valahova, akkor az adott ország színeit, motívumait viselik, hanem mert soha annyi fotó nem készült róluk, mint az utóbbi fél évszázadban, ráadásul minden egyes képet górcső alá vesznek Katmandutól Buenos Airesig.

Magyar hölgy edzette őket

No de mi a recept? Egyrészt az életen át tartó sportolás. Úszásra mindenkit már a Buckingham-palota uszodájában elkezdenek oktatni, és a Windsor-csemeték előbb tanulnak meg lovagolni, mint járni. A királyi családban szinte kötelező a lovaspóló, a díjlovaglás, a fogathajtás, a vitorlázás, az evezés, a síelés és a tenisz. Katalint és György herceget például egy időben a magyar származású brit teniszező, Konta Johanna edzette. A cambridge-i hercegné egyébként gyeplabdázni is szeret, de naponta hódol a futásnak is, jógázik, és otthon kardio- és súlyzós edzéseket végez. Vilmos elárulta, hogy ő inkább sétálni szeret, lánya, Sarolta pedig balettozni és táncolni, így valószínűleg neki sem lesz sok gondja az alakjával. Ráadásul a családtagok rengeteg időt töltenek a szabadban, biztonsági okból leginkább a birtokaikra mehetnek kikapcsolódni: sétálni, grillezni, vadászni. Ezenkívül mindenkinek van kutyája, Erzsébetnek három corgie-ja, Kamillának két terrierje, Beth and Bluebell, Vilmoséknak pedig egy spánielje, akit ők maguk sétáltatnak.

Károly és Kamilla túl a hetvenen sincs elhízva (Fotó: Profimedia)

Csak keveset és könnyűt esznek

Mindemellett képzett és profi szakácsok készítik az ételeket a birtokaikon termesztett alapanyagokból, a királyi család ugyanis szinte önellátó. A windsori kastély mellett csakúgy, mint a többi birtokukon, hatalmas gazdaság kapott helyet, állatokat tartanak, biozöldséget és -gyümölcsöt termesztenek, onnan látják el a paloták lakóit, beleértve a személyzetet is. Katalin egyébként még be is főz, egy interjúban elmondta, hogy sokat gondolkodott azon, mit adjon a királynőnek első közös karácsonyukkor, végül saját lekvárját tette a fa alá. Vidéki birtokaikról származnak a vadhúsok és a halak, csakúgy, mint a saját készítésű gin és whisky is. Nem nagyétkűek, az ebédek és a vacsorák kis adagok és könnyűek, ám azt tegyük hozzá, az édességeknek ők sem tudnak ellenállni A királynő, Vilmos és György herceg a csokoládéért rajong, Katalin pedig a karamellás pudingért.

A cambridge-i hercegi pár megjelenése mindig tökéletes (Fotó: Profimedia)

Beatrix hercegnő – Húsz kilót fogyott

2008-ban az akkor 19 éves finoman szólva is túlsúlyos Beatrix hercegnőről bikinis képek jelentek meg. Rengetegen gúnyolták, ezért megváltoztatta az étrendjét, személyi edzőjével mindennap hajnalban a szabadban sportolt, végül nagyjából 20 kilóval könnyebben 2010-ben ő volt az első a királyi családban, aki lefutotta a maratont. A királynő unokája máig megőrizte karcsú alakját.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!