Hazai sztár

Gajdos Tamás napjai így telnek nyugdíjasként

Gajdos Tamás azt mondja, konzervatív a gyomra – de egyáltalán nem úgy fest, mint egy „szimpla” nyugdíjas! Nézzük, a többszörös Laser-Run szenior világbajnok mit eszik egy nap.

Reggelim: „Egy korombeli sportoló férfi esetében az egyik legjobb választás a rántotta. Az esetek többségében hagymát, zellerszárat, sárgarépát és cukkinit megpirítok, és arra ütök két-három tojást, amit egy szezámmagos vagy rozsos zsömlével eszem meg. De ha a húst is kívánom, akkor ham and eggset sütök, amihez van, hogy 3-4 dl kaukázusi kefirt is megiszom. Ezt a reggelit akkor vezettem be, amikor újra sportolni kezdtem. Az életkorral az izomtömeg természetes módon ugyan csökken, a rendszeres edzés és a megfelelő minőségű fehérjebevitel azért segít ezt késleltetni. Ráadásul, amióta nyugdíjas vagyok, a napjaim fél nyolcnál előbb ritkán kezdődnek, így meg is engedhetem magamnak. Kávé helyett egy fél liter zöld teát iszom.”

Tízóraim: „Egy tojásos reggeli után délig biztos nem éhezem meg. Ám azokon a délelőttökön, amikor tekerek a kerékpárral egy-két órát, hiába nem vagyok éhes, szinte kötelezőnek érzem, hogy egyek egy energiaszeletet és sportolás közben nagyjából kétszer fél liter izotóniás italt is megiszom.”

Ebédem: „Általában magamnak főzök. A kedvenceim a halak, egy nagyobb lazacot tizenöt dekás adagokra vágok, lefagyasztok, ebből és egy kis kuszkuszból nagyon gyorsan finom ebéd készül. A hét első felében azonban általában csirke­hús a menü, a fiam a halat ki nem állhatja. Nagy kedvencünk a zöldségekkel együtt pirított csirkemell tejszínes vagy tejfölös habarással, ­durumspagettivel.”

Szenior világbajnokként a sport az élete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gajdos Tamás (@gajdos.tamas)

Uzsonnám: „Gyakran kimarad, mert konzervatív gyomrú emberként egy nap elég egyszer vagy kétszer jóllaknom. Pedig megtehetném, hogy ennél jóval többet eszem, mert a sport rugalmasabb étkezést is megenged nekem.”

Vacsorám: „Ha főtt ételt eszem ebédre, akkor már csak valami hideget kívánok. Két szelet kenyeret szardíniakonzervvel, ­például.

De gyakran sütünk pala­csintát, ha nálam van a párom vagy a fiam.

És mivel egy edzés alatt 1500-2000 kalóriát is elégetek, én kétszer annyit ehetek, mint egy átlagember, így nemcsak sütni szoktam, hanem boldogan meg is eszem akár estére is, ha megkívánom.”

Kipróbálta a machát is

Gajdos Tamás nemcsak szeret egészségesen táplálkozni, hanem pontosan utánanéz annak is, hogy mi, miért jó a szervezetének. „Ahogy ma étkezem, az messze van a gyerekkorom ízeitől. Akkor legtöbbször lekváros kenyeret ettem, amihez már egész korán Maci kávét ittam. Mégsem lettem kávérajongó, sőt tudom, hogy a kávé csak összehúzza az ereket, így rég el is hagytam. Legutóbb a macháról olvastam jókat, hogy magas az antioxidáns-tartalma. Azt vallom, érdemes mindig megnézni, minek, milyen hatása van és utána kipróbálni, hogy az a saját szervezetünkre hogy hat. Én megkóstoltam, de nem ízlett a zöld teás machás változat, így nem váltottam” – mesélte az egykori tévés, aki nemrég a párját is megmutatta.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A Story legfrissebb számát keresse az újságárusoknál!

Megjelent a Story téli különszáma!

Megjelent a Story horoszkóp különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!