Reggelim: „Nincs éhségérzetem reggel, de egy ázsiai orvos tanácsára mégis eszem, nagyon szeretem például a lágytojást. A reggeli kávét viszont, szintén az ő tanácsára, teára cseréltem. Így sokkal stabilabban, nyugodtabban indul a napom. Épp most próbáltam ki azt is ázsiai mintára, hogy levessel indítsam a napomat.”
Tízóraim: „A legközelebbi kollégáim gyakran mondogatják, szerintük én állandóan eszem. Igazuk van, tényleg mindig van a táskámban egy kis szénhidrát, leginkább keksz.”

Ebédem: „Talán kicsit Berlinből hoztam, hogy egy jó, tartalmas levesnek sokszor jobban örülök, mint bármi másnak.
Három húsevő férfival élek együtt, ami persze meghatározza a fogásokat.
De az én kedvenceim alapvetően a tészta, a hal és a saláta.”
Uzsonnám: „Itt a tavasz, és a jó idő beköszöntével nálunk már elkezdődtek a délutáni fagyizások. Áronnal hazafelé az óvodából be-betérünk a cukrászdába.”
Vacsorám: „Ha otthon vagyunk, akkor általában bolognai spagetti, melegszendvics vagy uborkás pirítós a favorit, de nem eszünk későn. Ez akkor is érvényes, ha vidékre utazunk a férjemmel, Simon Kornéllal, például az Üvegfal című közös darabunkkal. Ezekre az alkalmakra jó esetben otthon készítünk szendvicseket az útra.”
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
„Nem vagyok édesszájú”
Dorka szinte sosem eszik édes ételeket, de ez nála nem tudatos döntés, hanem sokkal inkább ízlés kérdése. „A nagymamám a cukoriparban dolgozott, így nekem a cukorral nincs problémám. Igaz, én nem vagyok édesszájú, de ez nem azt jelenti, hogy semmilyen desszertet nem eszem meg, a csokizás nagy hagyomány a családunkban” – mondja Gryllus Dorka.
Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu