Hazai sztár

Horváth Gréta összespórolt a pajtakonyhájára: az eredmény magáért beszél – fotókkal

Szerettei állítják róla, hogy amit egyszer a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Azt már ő meséli nekünk, hogy bár ez igaz, a legtöbb esetben hosszú évekbe telik, mire egy-egy álmát megvalósítja. Így volt ez a kinti konyhájával is.

Évek óta nála van a „gyülekező” – ahogy ő mondja. Ilyenkor süt-főz, mindenkinek a kedvencét készíti el. „Hívjatok csak ’mammá’-nak! – kezdi nevetve a népszerű influenszer a Storynak. Horváth Gréta büszke arra, hogy ő fogja össze a családot. – A szüleimmel, az öcsémmel mindig is szoros volt a kapcsolatunk, de azt nem tagadom, amióta elváltam és új életet kezdtem, még közelebb kerültünk egymáshoz. Nincs olyan nap, hogy valamelyikük ne ugrana át, a mamám is rendszeresen jön fel Kácsról. Rengeteg időt töltünk együtt, és mindig főzünk valami finomat. Nálunk mindenkiben egy szakács veszett el, anyáék fel is találják magukat a konyhámban, ami egyébként rettentően kicsi… Átalakítani nem lehet, többek közt emiatt is szerettem volna a kert végébe egy kinti konyhát. Meg hát ez volt a vágyam, amióta az eszemet tudom! Tíz-húsz éve gyűjtögetek holmikat, bútorokat azzal a címszóval, hogy ha majd egyszer lesz pajtakonyhám… Hát lett! Méghozzá nem is akármilyen. Egyrészről már az kalandos volt, ahogy felépült. Egyszerűen nem találtam hozzá embereket, egy-egy szaki olyan összegeket mondott, hogy mennyiért húzná fel, hogy az agyam eldobtam! Tudni kell, régóta spóroltam rá, de amennyit ők kértek, még éveket kellett volna… Nem nonszensz?! Aztán a neten ’lőttem’ egy brigádot, ami azért, lássuk be, lutri volt, de mivel megfizethető árat mondtak, rábólintottam.

Kácsi mama rendszeresen meglátogatja Grétát

És végül csodás munkát végeztek, innen is ezer hála érte! Szépen elkészült, mi a családommal, a párommal berendeztük, és már fel is lett avatva. Elsőként egy isteni fehérgyökér-levest főztem, meg tócsnit sütöttem kapros-fokhagymás tejföllel. De már készítettem pörköltet pirított tarhonyával, abból meg a favágók falatoztak. Én tényleg mindenkit megetetek! – neveti el magát. – És hát ezer ötletem van még, amiket majd a közönséggel is megosztok. Hamarosan lesz egy saját YouTube-csatornám, ahova hetente egyszer felkerülnek majd a főzős videóim receptekkel, praktikákkal.”

Ilyen hangulatos lett Molnár Gréta pajtakonyhája!

Kiemelt kép és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárotthon különszáma!

A Story őszi különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!