Hazai sztár

Laky Zsuzsi elárulta: fél év kényszerpihenő után vágott neki az Ázsia Expressznek

A kétgyermekes édesanyának több problémával is meg kellett küzdenie az elmúlt időszakban.

Laky Zsuzsi pár hete megosztott magáról egy képet, egy szűk overallban áll az edzőteremben, alá azt írta: „Készül a jövő évi beach body.” Erre több tucat komment érkezett, hogy ez már igenis az idei, és hogy bomba alakja van, de még Sáfrány Emese és Peller Mariann is azt írták, „Wow”. „Ezek elképesztően jólesnek, és csak még tovább motiválnak az edzésben. Azaz motiválnának, ugyanis a nehéz súlyzók emlegetése helyett most kénytelen vagyok inkább gyógytornára járni” – vág bele Zsuzsi.

Az orvosa megengedte

Mint meséli, azért nem teljesen hagyott fel a konditermi edzéssel. „Az orvosom megengedte, hogy tovább járjak, csak kérte, hogy jóval kisebb súlyokkal eddzek, és lehetőleg ne erőltessem meg magam. Ez egy friss dolog. Zsibbadt mindkét lábam, itt-ott tűszúrásszerű fájdalmaim voltak, két hét után mondtam azt, hogy ez nem oké. Elmentem a neurológiára, csináltak CT-t, stb. Így tudtam meg, hogy az ötös csigolyámon van egy degeneratív elváltozás. Hogy ez pontosan mit jelent, mivel jár, annak csak most kezdtem el utánajárni.”

A Farm VIP-ban és az edzőteremben – a mozgás lételeme (Fotók: Archív)

„Álljál le, nehogy bajod legyen!”

Zsuzsi úgy sejti, az elváltozás nem mostanában alakulhatott ki. „Valószínűleg évek óta megvan, csak épp az utóbbi egy évben sikerült túlterhelnem. Tavaly a Farm VIP kaland-realityben nagyobb terhelést ­kapott a testem, mint egyébként, aztán idén tavasszal leforgattuk az Ázsia ­Expresszt, ahol szintén valószínűleg megerőltettem magam. Igazából nulla állóképességgel érkeztem a műsorba, ugyanis előtte fél évig kényszerpihenőn voltam. Volt egy kisebb nőgyógyászati műtétem, amiből fel kellett épülnöm. Tehát előfordult, hogy a férjem, Guszti hurcolta helyettem a több­kilós, ­nehéz hátitáskámat. Illetve egyszer egy szörnyen meredek csúcsra kellett fellépcsőznünk, és hát, ciki vagy sem, nem bírtam. Bár Guszti igen, mégis egyfolytában azt mondogatta: ’Álljál le, pi­henjél, nehogy bajod legyen!’ Meg persze őrületes meleg is volt, illetve párás, plusz éhesek és fáradtak voltunk. Küzdöttünk az elemekkel, mint minden pár.”

Guszti imádja a lányait és a feleségét (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Egy amazon veszett el benne

„Mégis az volt bennem, hogy én magam vagyok az erő – folytatja mosolyogva. – Fénykoromban fitneszversenyző voltam, a súlyzós edzések mindig is közelebb álltak hozzám, mint a kardio­mozgás. Egy amazon vagyok – nevet fel. – Imádok emelni, cipelni, a mai napig felkapom a lányaimat és viszem őket. És látom magamon a változást, amit jó lenne megőrizni. Tehát meg kell tanulnom együtt élni a gerincsérvemmel, mert nem fog elmúlni, viszont mozogni igenis kell. Most 71-72 kiló vagyok, a magasságomhoz a 68 lenne az ideális, bár elég izmos vagyok, tehát nem zsírból van rajtam a többletsúly. Gusztinak meg tetszem. Azt nem szeretné, ha tovább fogynék, illetve azt sem, hogy még izmosabbá váljak, de erre most amúgy sincs sok esély, hogy vissza kell vennem.”

Mindegy mit, csak sportoljanak

„Nekünk a férjemmel rendkívül fontos a sport, és a lányainktól is elvárjuk, hogy mozogjanak valamit – mondja Zsuzsi. – A kicsi, Lujzi táncol és aikidózik, a nagyobbik, Luca röplabdázott és kajakozott, illetve most keresi, mihez lenne leginkább kedve.”

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!