Hazai sztár

Polgár Tünde: „Cipruson azért kicsit megijedtünk, azt hittük, elrabolnak bennünket”

Bármilyen meglepő, a Polgár család utazáskor egyre kevésbé a luxusra hajt: számtalanszor megtapasztalták, hogy nem feltétlenül az a jó, ami drága.

Polgár Tünde a szabadidejében imád az interneten szörfölni és felkutatni a legizgalmasabbnak ígérkező programokat. Tavaly Jordániát is felfedezték. „Azt is megtapasztalhattuk, milyen a sivatagban aludni. Egy különleges buboréksátorban foglaltam szállást. A zsúfolt tengerpartokat idén is jó messzire elkerültük, abban bőven van részünk Floridában” – magyarázzák. Árpád még hozzáteszi, a kedvéért egy autós túrát is szerveznek. „Nem szeretjük játszani az elkényeztetett turistát, izgalmasabb, ha mi magunk fedezünk fel mindent. Minden évben beülünk az autóba, és ahol az éjszaka ér bennünket, ott szállunk meg.”

Ahol turisták nem szoktak járni

Az extrém szállás − az átlátszó buborékban aludni a meseszép éjszakai égbolt alatt, amely telis-tele van csillagokkal − kifejezetten luxuskategóriás utazásnak tűnik. Pedig három napra – repülőjegy nélkül természetesen − nem drágább, mint egy itthoni wellnesshotelben megszállni félpanziós ellátással. „Nem szeretjük már annyira a luxusszállodákat, jó néhány kellemetlen élményünk van. Ha az országot akarod megismerni, az élményt csakis a helyiektől kapod meg. Cipruson azért kicsit megijedtünk, ott azt hittük, elrabolnak bennünket. Annyit kértünk a taxistól, hogy olyan helyre vigyen, ahol turisták nem szoktak járni, és végül több mint fél órán át tekergett velünk a hegyoldalon.”

A legizgalmasabb útjuk mégsem a ciprusi, hanem a tibeti volt. „A helyi idegenvezető tanácsolta a helyi parasztcsaládot, ahol még büdös jaksajttal is megkínáltak bennünket. Az én gyomrom nemigen bírja az ilyesmit. 4000 méter magasságban ráadásul már oxigénpalack segítségével lélegeztünk. A serpa férj sok izgalmas dolgot mesélt azonban a munkájáról. A mai napig emlegetjük ezt az utazásunkat” – meséli Polgár Tünde.

Polgárék fia, Dani már egyetemista

Mauritiusi nosztalgia

„Mauritiuson azért nem volt rossz a szálloda sem” − jegyzi meg Polgár Árpád. A szigeten kétszer is jártak. Először Dániel fiuk születése után nyolc hónappal, akkor még az volt a fontos, hogy minden kényelmüket kiszolgálják. Ott jártak először hármasban, Dani első repülőútja volt, ráadásul a szállodában tette meg az első métereket négykézláb. Amikor Dani 16 éves lett, a család visszament nosztalgiázni. „A szüleimnek ez az utazás sokat jelentett, számomra azonban Sarasota a minden, nekem Floridához kötődik az összes jó nyaralásom. Ráadásul a második otthonommá is vált – meséli Dani.

Kiemelt kép és fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!