Mákot soha
Bármilyen hihetetlen, Rózsa György a közkedvelt sütemény-alapanyagot messzire elkerüli „Undorom azoktól a kis fekete golyócskáktól! – vallja be. – A kisunokám, Ádám mindig nevetve kérdezi, ’ugye szereted a mákos tésztát?’ Még rágondolni is szörnyű!” Rózsa György nevetve hozzáteszi, hogy lecsón és dinnyén viszont hónapokig el tudna élni.
Hal kilőve
Zoltán Erika maga sem tudja, hova vezethető vissza azon ételfóbiája, amely évtizedek óta kíséri. „Nálam egy tabu van. Semmi olyat nem eszem, ami a vízből jött. Robi és a lányunk sem szereti a halakat, így azért sokkal könnyebb elkerülni – fejtegeti Zoltán Erika. – Szívesen utazunk Olaszországba, ahol az éttermek kínálatában ott vannak a tengeri herkentyűk. A barátaink szeretik ezeket, én viszont alig tudtam legyőzni az undoromat, miközben ők jóízűen eszegették a kagylót. Próbáltam megbarátkozni a halakkal, nem sikerült, és ez már, azt hiszem, így is marad. Pedig tudom, hogy egészségesek és beillenének a diétámba.” Erika mellett Zalatnay Sarolta és Majka sem rajongója a kagylónak, Király Viktor pedig az osztrigának.
Szó sem lehet róla!
A pacal igencsak megosztó étel, valaki vagy szereti, vagy nem. „Én nem tudom megenni, a férjem, Kovács Pista viszont imádja, főleg, amit Molnárka, az egyik barátunk készít – árulja el Sajgál Erika, aki szerint ez szemernyi vitát sem szül köztük. – Nemrég egy falunapon jártunk, ahol isteni volt a pacal. Szerencsére nem erőszakoskodik, hogy kóstoljam meg. Tőlem bármikor eheti. Érdekes, a szalontüdőt viszont ő nem szereti. Nincs ebből gond, nem fogunk együtt szalontüdőt enni, és ennyi” – mesélte.
Kiemelt képek: Olajos Piroska/fotocentral.hu