Hazai sztár

Sass Dani: „Nálunk mindennap készül valami finomság”

A gasztroblogger, műsorvezető gyakran ügyeskedik együtt a konyhában a kis Lilivel. A család – és legfőképpen a kislánya – kedvenc nasijait is mindig együtt készítik el, de a munkahelyi ebéd is kizárólag otthon készülhet.

A népszerű műsorvezetőnél sosem csenget az ételfutár, ellenben naponta készül valami finomság a konyhájukban. És olyankor, amikor a család elindul otthonról, akkor sem egy zacskó, boltban vásárolt nassolnivalót dobnak be a táskájukba, hiszen ilyenkor is szívesebben eszik, amit előzőleg otthon együtt elkészítenek.

Ebéd a dobozból

Sass Daninak egy reklámügynökség kreatívigazgatójaként is minden fontosra jut elég ideje. Reggelente korán kel, hat-nyolc kilométert fut, és nyolcra már a munkahelyén van, táskájában az otthonról hozott, bedobozolt ebéddel. „Amikor a kislányom megszületett, úgy tudtam otthon leginkább segíteni, hogy főztem. Másfél év telt el azóta, és Orsi is nagyon ügyesen és szívesen főz, főleg hétköznapokon, de a hétvége most is az enyém, mert nagyon szeretek a konyhában lenni. Ilyenkor többféle fogást elkészítek, és nagyjából szerdáig feltankolom a hűtőt, kiporciózva az adagokat” – árulja el.

Új beruházás: a konyhai fellépő

A legkedvesebb elfoglaltsága az, amikor a kislányával, Lilivel főzhet. A kislány még csak másfél éves, mégis rutinosan tesz-vesz a konyhában. „Lilivel már a születése utáni hónapokban is együtt főztünk. Akkor még a hordozókendőjében csücsült, ma már azonban könnyen eléri a konyhapultot, mert vettünk neki egy konyhai fellépőt. Hat hónapos kora óta folyamatosan kóstolgat, de azon még én is meglepődöm, hogy a spenótos, kelbimbós és brokkolis ételek idővel a kedvenceivé váltak. Ahogy a zabkeksz is, amiből hetente több adag is készül. Kimérjük neki a hozzávalókat, amiket ő összeönt egy tálba, és a gyúrásban is szívesen részt vesz. Nálunk mindennap készül valami” – meséli Sass Dani.

Sass Dani lánya, Lili kiskora ellenére besegít a sütés-főzésbe

Szeretetnyelv

Dani a főzés szeretetét gyerekkorából hozza. „Amikor a bátyám már elég nagy volt ahhoz, hogy egyedül is eljárjon focizni, az öcsém viszont még mindenhez kicsi, középső gyerekként én a konyhában ragadtam az édesanyám mellett. A szüleim a mai napig finomságokkal várnak minket, valahányszor hazalátogatunk Hajdúszoboszlóra, és valahogy nekem is ugyanez lett a szeretetnyelvem. És szeretem, hogy a lányom is úgy nő fel, hogy azt látja, apa is hozzátesz a család életéhez, hogy neki ez a természetes, nem csak az, hogy reggel elmegyek dolgozni, este pedig megérkezek, majd játszunk egy kicsit” – magyarázza Sass Dani.

Kiemelt kép és fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!