Napi friss

Sass Dani az apaságról vallott: „Végig attól féltem, Lili elszokik tőlem”

Az ismert gasztroszakember és műsorvezető hosszú vívódás után döntött úgy, alig pár hetes kislánya mellett is elvállal egy újabb képernyős munkát. De végig attól félt, hogy Lili soha többé nem nyugszik meg az ölében.

Otthon gyakran fél kézzel keveri a készülő ebédet, közben ringatja alig három hónapos kislányát. Sass Dani mintha azonnal beletanult volna az apaszerepbe. Ám őszintén bevallja, kicsit sajnálja, hogy eddig a legtöbb ismerőse meghagyta abban a tévhitben, egy kisbabával az élet csakis rózsaszín lehet. „Szerintem inkább nehéz, de érdekes, erről senki nem beszél” – mondta nemrég a Storynak.

Voltak könnyek…

Dani ugyanis a főzés minden terhét igyekszik levenni felesége, Orsi válláról. Ha épp dolgozik, akár két-három napra előre elkészíti a fogásokat, emellett az éjszakai altatásokat is boldogan bevállalja olyankor is, amikor napközben forgat, bár ez leginkább Orsira hárul. „Most kicsit lelkiismeret-furdalásom van. Látom, hogy a feleségemen mekkora a teher, egy ilyen kicsi életnek mekkora szüksége van az anyukájára. Ehhez képest én vajon mindent megteszek értük? Elég, amit adni tudok? A visszajelzések alapján egyébként igen, Orsi rendkívül hálás mindenért, amit otthon teszek, ugyanakkor alig két napja ért véget egy munkám, másfél hónapig reggel héttől este tízig forgattuk az Ide süss! következő évadát. Ez azt jelentette, hogy alig voltam otthon. Engem rendkívüli mértékben feltöltött a közös munka a kollégáimmal, ám végig attól féltem, Lili emiatt elszokik tőlem, nem nyugszik meg az ölemben, és még annyit sem tudok majd segíteni, mint eddig. Ez szerencsére nem így történt, azt azonban nem állítom, hogy nem kellett összeszorítanom a fogamat az elmúlt hetekben. Úgy dolgozni, hogy éjszaka sokszor felébredtem a kislányomhoz, aki elég éberen alszik, még arra is kinyitja a szemét, ha megreccsen a bokám… Nem mondom, hogy mindennap higgadtak tudtunk maradni a feleségemmel, és azt sem, hogy nem voltak könnyek, de megcsináltuk” – mesélte.

Fotó: Archív

Érzékeny helyzet, érzéketlen orvos

A „nyugalmasabb időszakban” Dani egy reklámügynökség kreatív igazgatója. Úgy osztja be a munkáját, hogy hétköznap időben hazaérjen, és heti egy-két napot mindig otthonról dolgozik. „Lili születésével kitárult a világ, és nagyon élvezem, hogy már családként élünk. Emlékszem arra a fojtogató érzésre, amit akkor éreztem, amikor életemben először elmentem a nőgyógyászhoz a feleségemmel, majd az orvos közölte velünk, valószínűleg abortusz lesz a terhesség vége, mert nem hall szívhangot. Mint később kiderült, akkor még nem is kellett volna hallania. Megdöbbentő, hogy egy ilyen érzékeny helyzetben is lehet ennyire érzéketlennek lenni. Lili természetesen már akkor ott volt, és nem is kérdés, egy másik orvosnál született meg, hiszen azonnal váltottunk. Én pedig megfogadtam, amikor még meg sem született, mindig ott leszek neki, mindent megteszek érte. Férfiként azonban még szoknom kell, hogy azonnal zárójelbe kerültem. Ez egy olyan embernek, aki erős egóval rendelkezik, mert műsorvezetőként megszokta, körülötte forognak a dolgok, nehéz. De nem panaszkodom, mert elmondhatatlan érzés apának lenni. Még dolgozni is nagyobb kedvvel járok, amióta hárman lettünk. Igazi értelmet nyert minden” – mondta.

Cinkostársak Lilivel

Öt éve lesz annak decemberben, hogy Dani és felesége, Orsi egymásra találtak. Lépésről lépésre építették fel a kapcsolatukat: először családi házba költöztek, amit lánykérés, majd házasság követett. „Azt hittem, tökéletes az életem, aztán megszületett Lili, és mindent felülírt. Az, hogy mostantól ő már mindig az életünk része lesz, egyfelől fantasztikus, ugyanakkor a megváltoztathatatlansága miatt elég szorongató érzés is, ha a felelősségre és a folyamatos aggódásra gondolok. De azt látom, Lilivel máris nagy cinkostársak vagyunk. Olyan csajos mosolyokat kapok, ami megmagyarázhatatlan. Szerintem rám hasonlít, rendkívül figyelmes, éber kislány, akit nem zavar, ha kocsiba tesszük, és visszük magunkkal. Már étteremben is voltunk vele” – mesélte.

Fotó: Viasat3/Labancz Viktória

„Együtt meg tudjuk csinálni!”

Az Ide süss! – Ünnepi kihívást most is közösen vezetik Ábel Anitával. Az elmúlt négy évben összekovácsolódtak, olyannyira, hogy sok mindenben kikérik egymás véleményét. „Anita jól látja a tévézés és a szülőség minden nehéz­ségét. Amikor megkérdeztem, elvállaljam-e egy másfél hónapos csecsemő mellett a forgatást, biztatott, együtt meg tudjuk csinálni” – árulta el Dani.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!