Hazai sztár

Laky Zsuzsi: „Az elvek azért vannak, hogy aztán elfelejtsük azokat”

Vállalja, hogy szülőnek lenni nem mindig egyszerű!

Laky Zsuzsi, aki a legutóbbi Farm VIP-ben küzdött hősiesen, két gyermek boldog édesanyja. Ám az egykori szépségkirálynő nyíltan vállalja, hogy szülőnek lenni nem mindig gyerekjáték. „Amikor megismertem Gusztit, tudtam, hogy ő az az ember, akivel jó lenne gyereket vállalni, de hogy ez mit jelent pontosan, nem tudtuk. Hiába olvastam szakirodalmat, mégsem készültem fel arra, hogy teljesen felborul az életünk. Nagy elvekkel indultam neki a szülőségnek, például biztos voltam benne, hogy az én gyerekem külön szobában fog aludni, aztán persze nem így lett – kezdi Zsuzsi. – Sokáig tartott, mire megszoktam, van, amiről le kell mondani. Napi szinten főzök, és sokat pakolok, takarítok, de este, amikor fáradtan, éhesen hazajönnek az edzésről, az iskolából, akkor inkább a lányokkal foglalkozom, és nem a háztartással. Ha pedig hétvégén palacsintát, rántottát akarnak sütni, örömmel engedem be őket a konyhába. Nem bánom, ha rumlit hagynak, majd összepakolok. Mindig tisztaság van nálunk, de nincs mindig tökéletes rend” – meséli Zsuzsi.

A nagyobbik lánya, Luca kamaszkorba lépett, ami másfajta nehézséget jelent, mint amikor baba volt. „Nagyon jó gyerek, empatikus, szeretetre méltó, jól tud alkalmazkodni, egy rossz szavam nem lehet, mégsem mindig könnyű. Igazi kamasz, aki néha visszahúzódik, és harapófogóval is alig tudom kiszedni belőle, mi történt, mondjuk, az iskolában. Folyton ábrándozik. A kisebbik, Lujzi most volt tízéves, ő tüzesebb, lobbanékonyabb, de még abban az életkorban van, amikor hallgat rám, mindent elmesél, és a testvérével sem veszekednek állandóan. De ez nem tart örökké.”

Laky Zsuzsi és férje: Dietz Gusztáv tutajt építettek, amivel a Dunán tutajoznak a gyerekekkel és Malac kutyájukkal. A kutya neve Masni, de azt nem használják, a lányok Malacnak hívják (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

„Nem tudjuk mindentől megvédeni a lányokat”

Zsuzsi nagyon sokat beszélget a lányokkal, próbál mindent elmagyarázni nekik, de nem tudja mindentől megvédeni őket. „Én is csináltam sok hülyeséget, anyukámat néha biztos az őrületbe kergettem, mégis normális ember lettem. Biztosan a lányok is követnek el majd butaságot, nem tudjuk mindentől megóvni őket, de szerintem nem is kell. Azt szeretném, ha életrevaló felnőttek lennének, akik vállalják a tetteikért a felelősséget” – mondja Zsuzsi. A férjével, Dietz Gusztávval megegyeznek a nevelési elveik, az értékrendjük. „Gusztival mindent megbeszélek, és ha ő azt mondja valamire a lányoknak, hogy nem, ahhoz én is tartom magam. Helyzettől függ, hogy melyikünk az engedékenyebb, összességében talán én vagyok a szigorúbb. Néha felemelem a hangomat, de aztán ugyanolyan gyorsan le is csillapodok. A gyerekekért élünk, róluk szól minden. A legfontosabb, hogy érzelmi biztonságban legyenek, és tudják, ránk mindig számíthatnak.”

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!