Hazai sztár

Horváth Gréta megmutatta a tengert imádott nagyijának: „Végre ’visszahívhattam’!”

Kislányként a nyarakat Kácson töltötte a nagyszüleinél, és akkor egyszer megígérte a mamájának, hogyha majd felnő, elviszi őt külföldre nyaralni.

Horváth Grétának fontos volt, hogy ez az út jól sikerüljön, szerette volna, hogy Kácsi mama – ahogy ő hívja – jól érezze magát. A népszerű influenszer büszke arra, hogy harmincnégy éves korára sikerült beváltania az ígéretét. „Nem tudtam, mikor és hova, de nem volt kérdés, hogy a mamával egyszer útra kelünk. Szerettem volna neki mindazt visszaadni, amit gyerekként tőle kaptam. Most pedig a Kácsi-pataktól egészen a tengerig repítettem. El nem tudom mondani, mennyit jelent nekem, hogy megadhattam ezt neki, és hogy amit csak kint megkívánt, azt kifizethettem. Emlékszem, harminc éve, amikor fagyizni akartam, a kis bögréjéből – amiben az aprót gyűjtötte – szedte is össze a pénzt… Végre ’visszahívhattam’! Etettem, itattam, de nem csak én, családilag mentünk, szóval rendesen tömtük a mamát. Két kilót hízott a nyaralás alatt, de ráfért. Persze közben sokat mentünk, sétáltunk, nézelődtünk, és imádta minden percét. Leszámítva a repülőutat, azt szívesen kihagyta volna” – nevet fel.

A 74 éves asszony először repült életében. „Én ültem mellette, ha kellett, fogtam a kezét. Összességében jól viselte, egyedül az nem tetszett neki, amikor fordult a gép. Miután leszálltunk, azt mondta, olyan volt, mint a körhinta – meséli tovább Gréta. – Aztán elfoglaltuk az apartmant, amit béreltem, és mindenkinek lett egy saját kis kuckója – ha négy generáció nyaral együtt, ez elengedhetetlen. A második napra rázódtunk össze. A mama máskor eszik, mint mi a fiammal, Filippel, vagy mint apukámék, és mindannyian máskor is kelünk, de ezt is megoldottuk. Mint minden mást is.” A vakáció további részleteiről a Story nyári különszámában olvashat.

Még kapható a Story nyári különszáma!

Keresse az újságárusoknál a magazin nyári külön­számát Ernyey Bélával és feleségével a címlapon!

A kiemelt képen édesanyjával és nagymamájával (Fotó: Archív)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!