Hazai sztár

Háda Fruzsina: „Most a terhesség praktikus időszakát élem, élvezem minden percét”

Idén nem 34. születésnapjuk megünneplése volt a fontos, hanem, hogy nemsokára egy kisfiú szülei lesznek.

Szeptemberre várja első gyermekét Háda Fruzsina színésznő, aki Sztojka Dzsennit, a polgármester, Subicz asszisztensét alakítja a Drága örökösökben. Fruzsina és férje, Fábián Péter két éve házasodtak össze, miután véletlenül találkoztak egy vasúti kocsiba.

A vonatút végére egymásba szerettek

„Harmincéves koromig nem volt komoly párkapcsolatom, aztán találkoztam a férjemmel, Fábián Péter színész-író-rendezővel – mondja Fruzsina, akinek az életét egy vonatút változtatta meg 2020 júniusában, amikor a Balatonról utazott vissza a fővárosba. – Tudtam, hogy ki ő, hiszen szakmabeli. Mit tagadjam, tetszett is, és arra gondoltam, nem érhet véget az utazás úgy, hogy nem ismerem meg Fábián Petyát. Úgyhogy léptem, bejelöltem a Facebookon, ő meg vissza engem, és Pestig küldtük ott egymásnak az üzeneteket, pedig úgy három méterre ültünk egymástól. Megkérdezte, leszállunk-e együtt Kelenföldön, én meg javasoltam, hogy utána jöjjön át hozzám egy kávéra. Aztán ottmaradt, hamar összeköltöztünk, talán erre mondják, hogy szerelem volt első látásra.” A házaspár már egy ideje tervezgette a babát, de kivárták a megfelelő pillanatot, amikor szabadúszó színházi emberként mindketten úgy érzik, hogy eljött az idő a családalapításra. „Mindig van vagy lesz egy forgatás, egy izgalmas kihívásnak ígérkező színházi munka. A férjem életében az a babvárással sem lesz másként. Ő nemrég lett a Szegedi Nemzeti Színház művészeti tanácsának tagja, jelenleg is egy vidéki színházban próbál. Budapesten októberben rendez legközelebb, ehhez a kis családunknak alkalmazkodni kell a jövőben is. Sokszor leszünk úton, a hisz a férjem a következő két évben sokféle színházban fog megfordulni.”

Egy pillanat alatt egymásba szerettek (Fotó: Archív)

Álomszerűen alakult az egész

Január óta Fruzsina is látja a következő évek programját. „Rómába utaztunk szilveszterkor, akkor már sejtettük, hogy kisbabánk születik 2024-ben, de csak az utazás után pár héttel bizonyosodtunk meg róla. Épp kitavaszodott, amikor elmondtuk a családnak, a szüleimnek az első unokájuk, így különösen nagy volt az öröm – meséli a színésznő, aki öt hónapos terhesen adta le a színpadi szerepeit, de nyáron is aktív, különböző színházi alkotófolyamatban vesz részt már nem színészként. – Bár már érzem most, a harmincadik héten, hogy ideje visszavenni a tempóból. Eddig a várandósságom álomszerűen alakult, nem voltak rosszulléteim, amik miatt korán ki kellett volna szállnom a színházi elfoglaltságaimból. A nyár további része viszont főleg a pihenésről fog szólni. Illetve az előttünk álló praktikus folyamatokról. Közben én is eljátszom a gondolattal, hogy mennyi minden fog megváltozni, amit most nem is tudok elképzelni. Anyává válni egy folyamat, amire nem lehet készülni. Most csak igyekszem tartani a vizsgálati időpontokat és beszerezni a szükséges dolgokat.”

Háda Fruzsina színésznő és férje, Fábián Péter író, színész, rendező, otthonukban (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„Mindenben számíthatunk rájuk”

Bizony, barátoktól, ismerősöktől áradnak a babaruhák. „Persze én is vettem jó párat – mondja lelkesen Fruzsina, akinek édesanyja segít. – Záhonyi lány vagyok, a szüleim ott élnek. Apukám pár hete ment nyugdíjba, anyukám még dolgozik, de amiben tudnak, segítenek. Anyával elkezdtük szétválogatni a babaruhákat, és megvenni, ami még hiányzik a kelengyéből. Mindenben számíthatunk rájuk, ahogy a férjem családjára is. A bababútok összeszerelése sem ránk marad – nevet Fruzsina. – Ennek oka egyszerű, sem a férjem, sem én nem vagyunk nagy barkácsolók, ahogyan ismerem magunkat, három napig tartana összeszerelni a kiságyat, és akkor se biztos, hogy jól. Szóval ehhez mindenképpen segítséget kérünk a családtól. Úgyhogy most a terhesség praktikus időszakát élem, élvezem minden percét.”

Apás szülés?

Fruzsináék ugyan Budapesten élnek, de a férje az ország több teátrumában dolgozik. A szülés várható napjaiban például Szegeden lesz. „Apás szülésre készülünk, végül is Szegedről gyorsan fel lehet érni a fővárosba. Aztán hogy így lesz-e, majd kiderül.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!