Hazai sztár

Háda Fruzsina: „Arra gondoltam, nem érhet véget az utazás úgy, hogy nem ismerem meg Fábián Petyát”

Annyi minden múlik a véletlenen, erre jó példa a Drága örökösök színésznőjének és szintén művész férjének találkozása.

Párja szakmabeli. Fruzsina azt is elárulja, harmincéves koráig nem volt igazán komoly kapcsolata, azután találkozott a párjával, Fábián Péter színész, író, rendezővel. „Dolgoztunk már korábban ugyanabban a színházban, de soha nem együtt, úgyhogy csak látásból ismertem őt, no és persze a munkásságát – meséli a színésznő, akinek az életét végül egy vonatút változtatta meg 2020 júniusában, amikor a Balatonról utazott vissza a fővárosba. – Ugyanabba a kocsiba szállt fel, ahol én utaztam, és összeakadt a tekintetünk. Azonnal felismertem, mit tagadjam, tetszett is, és arra gondoltam, nem érhet véget az utazás úgy, hogy nem ismerem meg Fábián Petyát. Úgyhogy léptem, bejelöltem a Facebookon, ő meg vissza engem, és Pestig küldtük ott egymásnak az üzeneteket, pedig úgy három méterre ültünk egymástól. Megkérdezte, leszállunk-e együtt Kelenföldön, én meg javasoltam, hogy utána jöjjön át hozzám egy kávéra. Aztán ottmaradt, hamar összeköltöztünk, mert ez szerelem volt első látásra” – meséli széles mosollyal az arcán Fruzsina.

A sorozat Sztojka Dzsenijeként (Fotó: Archív)

„Lazán történt minden”

Péter tavaly februárban Máltára utazott, ahonnan egy jegygyűrűvel tért haza. Három hónappal később, május 14-én pedig összeházasodtak. „Rapid esküvőnk volt, gyorsan, lazán történt minden, és csak a szűk család vett részt a ceremónián. Fehér ruhám azért volt – teszi hozzá nevetve a színésznő, és azt, hogy végtelenül boldog. Sokat dolgozik a férjével együtt, aki többek közt a Drága örökösök egyik írója. Ősszel volt az első közös színházi munkájuk Péter rendezésében, a Kenyértörés című előadás. Májusban pedig bemutatják Fruzsi monodrámáját a Trafóban, amelyet szintén Péter rendez. – Lenyűgöz a férjem intellektusa és a humora. Értjük és elfogadjuk egymás időbeosztását. Péter is sokat dolgozik, színdarabokat ír, számos színházban rendez vidéken is. A mi életünk természetes velejárója, hogy sok szabadság van a kapcsolatunkban. Éppen ezért az együtt töltött minőségi idő a legbecsesebb számunkra.”

Az esküvőjük (Fotó: Archív)

„Voltak civil munkáim”

A színésznő a Drága örökösökben a polgármester, Subicz asszisztensét, Sztojka Dzsenit alakítja. Ma is jól emlékszik arra, mikor döntötte el, hogy a színészetet választja hivatásként. „Másodikos általános iskolás voltam, amikor megnéztük A kis gyufaárus lányt, én pedig azt éreztem, nekem nem a nézőtéren, hanem a színpadon lenne a helyem – mondja. A záhonyi lány lehetett volna pedagógus, mint a szülei és a nagyszülei, sőt a tágabb családjában is nagyon sokan e szakmában dolgoznak. Ám ő pontosan tudta, mit akar. Az út azonban nem volt egyszerű. Fruzsina a harmadik rostán esett ki, amikor a Színművészetire jelentkezett, így az ELTE-n diplomázott művészettörténet szakon. A színház azonban az élete része maradt, játszott egyetemi színpadon, kisebb színházakban, alternatív előadásokban. – Nem volt könnyű, mert tanultam, próbáltam és játszottam, de a színház mellett civil munkát is vállalnom kellett. Volt két év, amikor nevelőotthonban dolgoztam.” A nevelőotthontól nem szakadt el ma sem, mert kifejezetten állami gondozott gyerekeknek készült darabokat is játszanak szerte az országban.

Fotó: Birton Szabolcs

A baba még várhat

A családbővítés ugyan szerepel a házaspár ötéves tervében, a mikor azonban kérdéses. „Most csak annyi a biztos, hogy egy gyereket mindenképpen szeretnénk, a többit majd meglátjuk.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!