Hazai sztár

Lilu bepillantást engedett az otthonába – Náluk egy kisebb drogéria választéka megtalálható

Videós interjúi, a Makeup/down adásai által sok-sok sztár sminkelési és bőrápolási szokásaiba nyerhettünk már bepillantást. Most fordult a kocka, őt faggattuk a saját rutinjáról, illetve mindarról, ami Lilut az évek során az egyik legnépszerűbb hazai szépségguruvá tette.

Miközben a Cápák között című üzleti show műsor­vezetőjeként számos vállalkozás kiteljesedését kísérte figyelemmel, a saját álmát is valóra váltotta: a nevével fémjelzett szépségbirodalma révén létre­hozta az ország egyik legnagyobb bőrápoló közösségét. „A Lilulanddel komoly gépezetté váltunk, melynek a működtetéséhez folyamatosan próbálunk felnőni. Néha nagy a kabát, de nem bánom, sőt élvezem az újabb kihívásokat. Pláne, hogy olyan emberekkel dolgozom együtt, akikkel egyébként is nagyon komfortosan tudok létezni. Ilyen például a tesóm, Kriszti, akivel félszavakból is megértjük egymást, és akivel soha nem gondoltam volna, hogy egyszer együtt fogunk alkotni.”

Biztos alapok

Lilu sosem tagadta, hogy az édesanyja példája mennyire sokat jelent neki. „Ő a minta, az otthon friss, citromos púderillata. Az örök tisztasága, ápoltsága igazi ősélményként raktározódott el bennem. Az a puha, finom bőr, amihez mindenkinek annyira jó hozzábújni…! Emlékszem, kis korom óta arra vágytam, hogy egyszer az enyém is ilyen legyen. Ma már jól tudom, hogy mindennek a titka az, hogy én is vigyázzak a bőrömre, hogy szépen karbantartsam. Hiszen pingálhatom én bármilyenre, ha a festék alatti alapok nem stimmelnek.” De vajon mit tesz ezért a biztos alapért? „Reggelente langyos vízzel vagy géles állagú lemosóval teszem rendbe, majd jöhet a toner, aztán az antioxidáns, ami legtöbbször egy C-vitaminos szérum. Ha mindezt beszívta a bőröm, teszem is fel a hidratálót, majd a fényvédelemről sem feledkezem meg. Amit napközben mindig magamnál hordok a permetes fényvédőn túl, az az arcpermet, mellyel napközben is folyamatosan frissítem a bőrömet, ha érzem, hogy elfáradt. De szemtapaszokat is tartok a kocsiban, felteszem őket, amikor elindulok a dolgomra, és mire odaérek, már le is hűsítette, ki is simította a bőrömet. Este pedig szertartáson mosom le a napi szennyeződéseket, hogy aztán el tudjam kezdeni a kicsit hosszabb esti rutinomat.”

Az ápolás nem ér véget az arcnál (Fotó: Birton Szabolcs)

Sminkelni tudni kell

Nem véletlen, hogy a sminkelésről szót sem ejt. Egyszerűen nem érdekli. „Vagy teljesen natúr vagyok, vagy ki vagyok sminkelve – nálam nincs köztes átmenet. Ha olyan programom van, pár alapdolgot fel tudok magamra tenni, de tény, hiába sminkelnek a különféle forgatások, fotózások, események miatt harminc éve, nagy tudás nem ragadt rám. A szép sminkeket mindig más készíti nekem. Bevallom, ez a helyzet néha már engem is zavart, ezért nemrég elmentem Pohorelli Betti sminkmesterhez egy egyéni tanácsadásra. Azóta, ha úgy hozza a szükség, próbálkozom, de még nagyon ’gyerekcipőben’ járok.” Pedig nem tagadja: náluk otthon egy kisebb drogéria választéka megtalálható. „Van két duplaajtós szekrényem, abba gyűjtöm azokat az esélyes web­shopter­mékeket, melyeket idővel tesztelni fogok. A szekrényekből töltöm fel az aktuális készletemet, mely aztán a fürdőszoba fiókos szekrényében, polcain kap helyet. Itt találhatók a reggeli lemosók, a hidratálók, a szérumok, az esti retinolok, hámlasztók… De mindaz, ami a reggeli induláshoz kell, például a vesszőparipámnak számító 50 faktoros fényvédő, már a bejárati ajtóval szemben található fésülködőasztalra kerül, így mindig szem előtt van mindannyiunk számára.”

 

Szertartáson szabadul meg a szennyeződésektől

Dávid ismeri a lépéseket

Azt elárulja, hogy volt idő, amikor lehetetlen küldetésnek hitte, hogy egy férfit rá lehet venni a fényvédelemre… De mára fordult a kocka, náluk a férjének és a gyerekeinek is úgy indul a nap, hogy mielőtt kilépnek a házból, gondolnak a napvédelemre. Mégis arra a legbüszkébb, hogy a kamasz fiának tiszta és ápolt a bőre, amiről ráadásul ő maga gondoskodik. „Amikor serdülni kezdett, átbeszéltük, hogy mitől kerülhet rossz állapotba a bőre. Végigvettük az alaplépéseket, megmutattam neki, melyik termék mire való, mit hogyan használjon. Mára megismerte a saját bőrét, és abszolút érzi, mikor mire van szüksége ahhoz, hogy szép és ápolt legyen a bőre. Büszke vagyok rá. Igazi új generációs fiatal, aki tudatosan éli a mindennapjait.”

Máté Kriszával az RTL 18. születésnapján (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Sorszerű barátság?

Az, hogy a Lilulandből valóság lett, sikeres webshoppal, könyvvel, saját testápolási márkával fémjelzett vállalkozás – melyet nemcsak a partnerek, de a szakemberek is elismernek –, Lilu szerint a Cápák közt producere, a partnere és a társa, Máté Kriszta nélkül nem valósult volna meg. „Nélküle sosem gyújtom meg a zsinórt… Nem lett volna hozzá bátorságom. Én viszem a szépségszakmai részt, ő a gazdasági hátteret – jól kiegészítjük egymást. Bevallom, sosem voltam egy ezoterikus alkat, de néha azt gondolom, a mi összetartozásunk nem a véletlen műve. Nem gondoltam volna, hogy felnőttként lehet ilyen mély barátságot kötni, de az élet rám cáfolt.”

Kiemelt kép és fotók: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!