Hazai sztár Külföldi sztár

Brad akkor még Jent szerette, a Kicsihuszár pedig legyőzte a nyelvi akadályokat – Időutazás 1998-ba

És mellesleg leégett az Omega-archívum. Utánajártunk, mi minden történt 25 éve, amikor a Story magazin született!

A fél világ szerelembe esett a Vészhelyzet dokijával, George Clooney-val, könnyesre nevettük magunkat a Gálvölgyi Show jelenetein, együtt örültünk Fásy Ádámmal Zsülike születésekor… Volt persze vér, velő sikoly is ebben az esztendőben, mi mégis inkább néhány sztársztorival emlékezünk a Storynak oly kedves 1998-as évre.

Álompárok voltak

Sokan még ma is visszasírják kedvenc szerelmespárjaikat, Brad Pittet és Jennifer Anistont (a kiemelt képen balra), akik Justin Timberlake-hez és Britney Spearshez hasonlóan 1998-ban jöttek össze.

Britney Spears és Justin Timberlake (Fotó: Getty Images)

Bochkor pánikba esett

Ma már szinte lehetetlen zavarba hozni, pedig volt idő, amikor a nagy dumás rádiósnak sem kellett sok ahhoz, hogy pánikba essen. A Story magazin legelső számában jelent meg a hír, hogy a Danubius Cappuccino műsorvezetője, Bochkor Gábor kisebb infarktust kapott, amikor az élő rádióadás során lefagyott a számítógépe, és síri csönd lett a stúdióban. „Látni kellett volna azt a fejetlenséget. Hiába nyomogattam az összes gombot, ütögettem a mikrofont, semmi. Kétségbeesve ordítottam segítségért. Egyszer csak a gép megkegyelmezett, és magától elkezdett játszani. Soha nem találnák ki, melyik számot: az LGT-től a Szól a rádiót” – mondta lapunknak 25 évvel ezelőtt Bocsi.

Bocsiról a Story magazin legelső számában is jelent meg hír (Fotó: Story-Best Archívum/fotocentral.hu)

Rex társát kirúgták

Elsirattuk a jóképű Tobias Morettit, alis Moser nyomozót a Rex felügyelőből, a színészt ugyanis leváltották. A Rexet alakító kutyus maradt, de új társat választottak neki, Gedeon Burkhard német színészt.

Moser nyomozó és Rex (Fotó: Profimedia)

Kóborék később kizárólag CD-re mentettek

Az Omega együttes (a kiemelt képen jobbra lent) tagjai a banda megalakulása óta szorgalmasan gyűjtötték a zenekarról szóló fotókat és újságcikkeket, mígnem Kóbor János fia, az akkor tízéves Dani véletlenül felgyújtotta a többkilónyi archív gyűjteményt. Onnantól kezdve Kóborék kizárólag CD-re mentették el az összeválogatott írásokat és fotókat.

Zámbó Jimmy telt házas koncertet adott a Budapest Sportcsarnokban (Fotó: Toroczkay Csaba/fotocentral.hu)

Magyar szuper­sztárok születtek

Egy évvel a kereskedelmi televíziók indulása után útjára indult minden idők legsikeresebb magyar sorozata, a Barátok közt, amelynek olyan sztárokat köszönhetünk, mint Rékasi Károly, Szőke Zoltán, R. Kárpáti Péter, Ábrahám Edit, Fodor Zsóka vagy éppen Lékai-Kiss Ramóna.

Magdi anyus és Vili bácsi igazi sztárok lettek (Fotó: Story-Best Magán/fotocentral.hu)

A kasszasikerek éve

Míg otthon, a tévé előtt mindenki Barátok közt-lázban égett, a mozikba olyan filmekre tódult a közönség, mint a Godzilla, a Ryan közlegény megmentése, az Armageddon, a Zorro álarca, a Diszkópatkányok, a Vasálarcos, a Macska-jaj, a Taxi, a Suttogó, az Angyalok városa…

Bruce Willis és Ben Affleck ebben az évben az Armageddonban mentették meg a világot (Fotó: Profimedia)

Hűségesek maradtak

Az utóbbi években sokan szegték meg választottjuknak tett esküjüket, Kökény ­Attila és felesége, Aranka azonban éppen 25 éve tartják magukat az ígéretükhöz. Éppen úgy, ahogyan az amerikai szupermodell, Cindy­ Crawford és üzletember férje, Rande ­Gerber.

A Kökény házaspár boldogsága azóta is tart (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

„Te… quila!”

A néhai Kicsihuszár, Bajor Imre (a kiemelt képen jobbra fent) mindenre felkészült a mexikói nyaralása során, de a nyelvi akadályokkal nem számolt. A szállodában például gondja volt a szobafoglalással, az ablakok ugyanis az ígéret ellenére nem a tengerre néztek. Egy darabig tűrt, intézkedett, aztán elöntötte a méreg, és elővéve minden spanyoltudását, rákiáltott az egyik alkalmazottra: „Te…, te…, te… quila!” A londiner annyira megijedt, hogy elszaladt, és intézkedett. ­Bajor onnantól a tequilára esküdött.

A világ legszebb pasija címet 1998-ban Harrison Ford nyerte el (Fotó: Profimedia)

Csillag született

Éppen 25 évvel ezelőtt, március 13-án látta meg a napvilágot a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok magyar rövid­pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaoang.

Kiemelt képek: Getty Images, Fortepan/Urbán Tamás, Szőcs Béla/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!