Hazai sztár

Miklósa Erika: „Erős egyéniségek vagyunk, de mindannyiunkban van empátia, lojalitás és kompromisszumkészség – no meg emberség”

Sokan felkapták a fejüket, amikor kiderült: az operaénekesnő az RTL tehetségkutatójában zsűrizik. De talán senki sem fogadta olyan izgatottan a hírt, mint az operaénekesnő kislánya.

Szeptember 2-án startolt el az RTL-en a The Voice című tehetségkutató, amiben Trokán Nóra, Curtis és Manuel mellett Miklósa Erika is keresi az új tehetségeket. Ebből az alkalomból beszélgettünk a népszerű operaénekesnővel.

Rajzzal készült

Erika kislánya a zene szereteté­ben nőtt fel eddig is, és természetes, hogy nyolcévesen már rajongásig szereti a hazai fiatal előadókat is. Így amikor megtudta, hogy édesanyja és Manuel együtt dolgoznak a The Voice című tehetségkutatóban, onnantól kezdve alig várta, hogy találkozhasson édesanyja zsűritársával. „A forgatások ideje alatt a kislányomra, Bibire az édesapja vigyáz, de az egyik forgatási napra azért elhozhattam magammal – mesélte Erika. – Eddig csak komolyzenei tehetségkutatóra jöhetett velem, de ez azért sokkal inkább az ő világa. Ráadásul rajong Manuelért, úgyhogy számára az volt a legnagyobb dolog, hogy találkozhatott a bálványával. Alig várta, hogy végre személyesen megismerkedhessenek. Ajándékkal és rajzzal készült a találkozásra. Teljesen odáig volt. Én pedig Bibinek köszönhetem, hogy egyáltalán ismertem Manuel dalait, amikor kiderült, hogy együtt leszünk coachok – mert a lányom tényleg állandóan őt hallgatja. A minap is éppen egy Beatles-slágert kezdtem hallgatni a kocsiban, de ő rögtön azt kérte: tegyek be inkább egy Manuel-dalt.”

Manuel már bizonyította tehetségét (Fotó: RTL)

Fokozódni fog a feszültség

A The Voice világa nemcsak a kislányt, hanem az édesanyát is elvarázsolta. „Még annál is sokkal jobb az egész, mint amire számítottam. A kíváncsiságom eleve kiapadhatatlan, és ezt ez a műsor csak még jobban táplálja. Döbbenetes, hogy milyen sok tehetséges énekes jelentkezett. Először soknak tűnt, hogy 14 versenyzőt választhatok magamnak, de mivel rengeteg a tehetség, hamar rá kellett döbbennem: lehet, hogy ez a szám valójában inkább kevés lesz – magyarázta Miklósa Erika, akinek meg kell küzdenie zsűritársaival a legtehetségesebb énekesekért. – Nyilván a feszültség is fokozódni fog a coachok között is, ahogy haladunk előre a műsorban, de ezek csak pillanatnyi dolgok, azért a konfliktusok kisimulnak majd. Én jó vagyok abban, hogy közvetítsek két fél között, ugyanakkor ez egy olyan verseny, amelyben mi is harcolunk egymással. Nagyon jó közöttünk a kémia. Először félve mondtam az RTL kreatív szakembereinek: biztos, hogy jó leszek én ebbe a csapatba? Nagyon jó volt, hogy voltak találkozásaink a forgatások előtt. Együtt vacsoráztunk, kötetlenül beszélgettünk, ismerkedtünk. Így aztán gyorsan kiderült, hogy nagyon jól működünk együtt mi négyen is. Erős egyéniségek vagyunk, de mindannyiunkban van empátia, lojalitás és kompromisszumkészség – no meg emberség.”

A The Voice coachai: Miklósa Erika, Manuel, Trokán Nóra és Curtis (Fotó: RTL)

„Sokszor meglepődöm”

Erika azt is elárulta, mik lesznek az ő legfőbb szempontjai. „Én mindig személyiséget keresek. Itt attól extrém a helyzet, hogy nem látjuk a versenyzőt. Szemtől szemben a mimikájából, az öltözékéből, a gesztusaiból könnyen lehet következtetni arra, hogy milyen karakter valaki – magyarázta az énekesnő. – Így azonban az az érdekes, hogy ki az, aki a hangjába annyira bele tudja tenni a személyiségét, hogy megfogjon minket. Amikor megszólal valaki, én elképzelek egy személyt, de bevallom, sokszor meglepődöm, amikor megfordul a székem.”

Kiemelt kép: RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!