Hazai sztár

Nyári Dia a hivatásáról: „Sokszor kifejezetten emberpróbáló elvárásoknak kell eleget tenni”

Megállás nélkül a színházban van, háttérbe szorul a magánélete. A nem túl sok szabadidejét pedig a családjával tölti.

A színésznő szerint aki szakmabeli, pontosan tudja, mennyi energiát, időt, figyelmet, elhivatottságot követel a színészet. „Sokszor kifejezetten emberpróbáló elvárásoknak kell eleget tenni – mondja. – A szerepekhez mérten kell hízni-fogyni, alakulni, naprakésznek lenni. Nyilván nem úgy járhatok el például bulizni, mint más fiatalok, tudatosan kell készülnöm a próbákra, a felvételekre, az előadásokra. Nem lehetek meggyötört amiatt, mert előző nap jól éreztem magam. Százszázalékosan ott kell lennem fizikailag és mentálisan is, amikor dolgozom. Ez a legtöbbször nem esik nehezemre, imádom a hivatásomat! De igen, sok mindenről le kell mondanom. Talán egyetlen olyan eset jut eszembe, ami nagyon fájt: nemrég a legjobb barátnőm esküvőjére nem tudtam elmenni, ahol én lettem volna az egyik tanú. A Hotel Margaretet forgattam éppen, de a feszített munkatempó miatt nem tehettem meg, hogy távol legyek. Ezt bármennyire is nehéz, el kell fogadni” – meséli lapunknak Dia.

A párizsi maratont már lefutotta (Fotó: Archív)

„Fehérneműben állok színpadra”

Dia boldog, hogy tavasszal végre lehetősége lesz arra is, hogy biciklivel járjon dolgozni. „Világéletemben fontos volt számomra az egészséges életmód, és hogy jó formában legyek. De egy nő esetében a hormonális változások függvénye is, hogy jojóznak-e rajta a kilók. Én mindent megteszek azért, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Télen is ügyeltem arra, hogy amikor csak tehettem, járjak edzőterembe, tudatosan készültem a maratonra. Ha esetleg felkúszik pár kiló, az azért sem jön jól, mert sokkal nehezebben megy a futás, és bizony a Játékszínben konkrétan fehérneműben állok színpadra. Naprakésznek kell lennem, nem csábulhatok el egyetlen finom falat láttán sem. Nem okozhatok csalódást a nézőknek és saját magamnak se.”

A legendás amerikai színésznőt személyesíti meg (Fotó: Archív)

Marilyn lesz

A színésznő rövidesen új kihívás elé néz: Marilyn Monroe-t fogja alakítani egy monodrámában. A hollywoodi legendának ugyan hányattatott sorsa volt, ám rövidke karriere során tehetségével és egyediségével örökre beírta magát a világtörténelembe. Dia átérzi a filmcsillag helyzetét. „Szerencsére nekem harmonikus gyerekkorom volt, és úgy alakul az életem, ahogy mindig is szerettem volna. Ezzel szemben ő rengeteg szörnyűségen ment keresztül. Megerőszakolták, elvesztette a babáját, kegyetlen volt vele a sors. Viszont azért, hogy szerepeket kapjak, nekem is rengeteget kellett küzdenem. Boldog vagyok, hogy egy húszéves barátság után végre együtt vihetek színpadra egy művet H. Varga Tamással.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!