Hazai sztár

R. Kárpáti Péter: „A fiataloknak fogalmuk sincs arról, hogy egy napi sorozatban ugrabugráltam”

Májusban ünnepli 60. születés­napját a Barátok közt egykori sztárja, aki mára elbúcsúzott a színészkedéstől.

Csendes, vidéki házában él a párjával, nem vágyik rivaldafényre, és állítja, civilként éppoly kiegyensúlyozott, boldog, mint sztárolt, sokat foglalkoztatott színészként volt. Az idő szalad, amit nem könnyű elfogadni, különösen a kerek évfordulókon. „Zavarban vagyok, amikor a születésnapomon felköszöntenek és üdvözölnek, mert ilyen korban már nem olyan fontos ez – kezdi Péter, aki az ötvenedik születésnapját Fonyódon hatalmas baráti társasággal ünnepelte, de a hatvanadikat már sokkal szerényebben szeretné tartani. – Ezúttal inkább csak a családom körében, a párommal és két gyerekemmel, Andris­sal és ­Rebekával ünnepelnék. Nem vágyom felhajtásra, egy kis kerti sütögetéssel is tökéletesen megelégszem, mára ugyanis teljesen más lett a prioritás. A fiatalabb éveimben még a pénz, a presztízs, az elismertség hajtott, most viszont egyáltalán nem foglalkoztatnak a földi hívságok. Persze legbelül továbbra is 35-nek érzem magam, de most leginkább csak az idő foglalkoztat. Az, hogy minél több jusson még belőle, mert rengeteg tervem, ötletem van, amit szeretnék megvalósítani.”

Távol került a színészettől, ma már többek között könyveket ír (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Nem vagyok gazdag ember”

A Barátok közt egykori sztárja mára a szerepléssel is felhagyott. „A színháztól, a szinkrontól, a rádiótól, a színészkedéstől teljesen visszavonultam, pedig nagyon sok felkérést kaptam az elmúlt időben. Remélem, nem hangzik nagyképűen, ha azt mondom, nekem már minden jutalomjáték megadatott, úgyhogy most a saját életem főszereplője szeretnék lenni. Jó ideje magam mögött hagytam a budapesti életet, a folytonos utazást, próbákat és az állandó készenlétet, elköltöztünk a párommal Őrbottyánba, és teljesen nyugodalmas életet élünk a kis kertes házunkban. Úgy érzem, kegyelmi állapotban vagyok, mert meg tudtam teremteni azt a miliőt, ami mentálisan, egzisztenciálisan is kielégít. Bár közel sem vagyok gazdag ember, és még hosszú évekig a banké a házunk, de engem már az is tökéletes boldoggá tesz, ha nem kell olyan dolgokat elvállalnom, amikhez nincs affinitásom.”

Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu

Poénok a TikTok-on

Péter a visszavonulása óta civil életre rendezkedett be: rendezvényszervezéssel foglalkozik, mellette spirituális témájú könyveket ír, nemrégiben pedig még az influenszerkedésbe is belekóstolt: a hajdani Berényi András vicceket mesél a TikTok-on. „Az életem során nagyon sok olyan poént, humoros szófordulatot hallottam, jegyeztem meg, amit érdemesnek tartottam arra, hogy egy összefoglalót, amolyan videónaplót készítsek belőle. Úgy gondoltam, a TikTok talán egy jó felület lehet arra, hogy az utókorra hagyjam az elmúlt ötven év flaszterpoénjait. Bár a fiataloknak vélhetően fogalmuk sincs arról, hogy valaha egy napi sorozatban ugrabugráltam, de ez így van jól. Egyáltalán nem zavar, ha valaki nem ismer, mert nincs feltűnési viszketegségem. Teljesen kerek az életem civil emberként is. Sőt!”

„Muczyfalviékkal” teljes az életük

Péter és kedvese, Ilona két macskával osztják meg az életüket. „Két ókori gondolkodó cicánk van, az egyik becsületes neve Muczyfalvi Cicero Biden, a másiknak pedig Muczyfali Lucretius. Mindketten örökbe fogadottak, és immár négy éve élnek velünk.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!