Hazai sztár

Keresztes Ildikó azt sem tudta, milyen napszak van: „Nem telt sok időbe, hogy elkezdjem érezni a pozitív változást”

Kellemesen indult az év a művésznő számára, és végül nem ő volt az egyetlen a családban, aki orvosi segítségre szorult.

Az énekesnő most járt másodszor Thaiföldön. Óriási szüksége volt már a pihenésre az egész éves hajtás után. Ez a nyaralás nem arról szólt, hogy múzeumokat és látványosságokat keressen fel, inkább passzív kikapcsolódásra vágyott. „Azért nem úgy kell elképzelni, hogy hetekig feküdtem mozdulatlanul a tengerparton – kezdte nevetve Ildikó. A gyönyörű országban etetett elefántokat, túrázott az esőerdőben, sokat úszott a tengerben, és rengeteg új ízt fedezett fel. – Próbáltam megreformálni az étrendemet is: sok tengeri herkentyűt fogyasztottam, és a trópusi gyümölcsöknek is nagy rajongója vagyok. De ilyen paradicsomi környezetben nem nehéz betartani az egészséges táplálkozást. Kókuszdióval kezdtem minden egyes napot, nem ittam alkoholt és kávét sem. Nem is telt sok időbe, hogy elkezdjem érezni a pozitív változást. Mintha kicseréltek volna – mesélte, majd hozzátette: az időjárásra sem lehet panasza. – Nem bírom a fülledt hőséget, és a tengerparton szerencsére kellemesen párás meleg volt, nem fulladoztam a kánikulától. Az időeltolódás miatt viszont kegyetlenül szenvedtem, megviselt a jetlag. Előfordult, hogy azt sem tudtam, éppen milyen napszak van, de ez elviselhető volt egy ilyen csodás élményért cserébe.”

Fotó: Archív

Aggasztó fertőzés

Nem sok ideje volt arra, hogy a hosszú utazás ­fáradalmait kipihenje, hiszen amint leszállt a repülőgépe Budapesten, szinte azonnal beült az autójába, hogy egy különleges erdélyi turnéra induljon. „Iszonyatosan vigyáztam magamra a nyaralás alatt, hogy maximálisan feltöltődve, egészségesen vághassak neki a koncerteknek. Ám az utolsó két Ázsiában töltött napon többet fújattam a légkondit, mint kellett volna, és sikerült egy felső légúti fertőzést összeszednem. Muszáj volt egy gyors antibiotikum-kúrát alkalmaznom, nehogy lerobbanjak a turnéra. Szerencsére használtak a gyógyszerek, így a maximumot tudtam nyújtani a közönségnek. Jakab Csabával és Kökény ­Attilával együtt álltunk színpadra mind az öt helyszínen. Minden koncert telt házas volt, tévé- és rádióinterjúkat adtunk közösen, hihetetlen sikerünk volt. Nemcsak magyarok, de románok is ellátogattak a fellépéseinkre. Hálás vagyok, hogy nemcsak Erdélyben, hanem Magyarországon is olyan profi csapat van mögöttem, mint a kollégáim, a menedzserem, Balázs, a zenekarom és nem utolsósorban a közönség.

A csodálatos erdélyi hegyekben (Fotó: Archív)

„Azonnal műteni kellett”

Ildikó a sikeres turné után szeretett volna még pár napot együtt tölteni a családjával Marosvásárhelyen, de ez nem sikerült olyan meghittre, mint ahogy tervezték. „Drága mostohaanyám, aki ugye a féltestvérem édesanya, combnyaktörést szenvedett. Elindult a templomba, elcsúszott a jégen, és megtörtént a baj. Operálni kellett. Hát erre aztán nem volt szükségünk! Ami azért megnyugtató volt számomra: ugyanaz a professzor műtötte, aki annak idején a testvéremet is az autóbalesete után. Dr. ­Sólyom Árpád kiváló ortopéd szakorvos, sokan köszönhetik neki a gyógyulásukat” – árulta el az énekesnő, aki mindezek ellenére feltöltődve, rengeteg élménnyel tért haza Magyarországra.

Kiemelt képek: Story-Best Magán/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!