Hazai sztár

Balázs Klári: „Ha vén banya leszek, akkor sem fogom elhagyni a magas sarkút”

Bevallja, tehet arról, hogy a rehabilitáció nem úgy haladt, ahogy elvárták volna.

Annak idején mélyaltatásban műtötték, egy 4 centiméter hosszú vágást ejtettek a hátán. Egy két ideggyököt nyomó sérvet kellett kiszabadítaniuk a sebészeknek, akik egy órán át operálták. Az énekesnő egy kicsit sem elégedett magával: a beavatkozás után ugyanis nem igazán figyelt a felépülésére. „Kegyetlenül őszinte leszek: nagyon hanyag voltam! Mehettem volna gyógyfürdőbe rehabilitációra, de a rengeteg koncert miatt egyszerűen nem volt erre időm, és Gyurit sem akartam egyedül hagyni. Pedig a gyógyvíz biztosan hozzájárult volna az állapotom javulásához. Sokkal jobban kellett volna koncentrálnom a felépülésemre, hiszen ez egy rendkívül komoly operáció volt – kezdi Klárika, aki hozzáteszi: egy pillanatig sem volt betegségtudata. – Hetvenéves múltam augusztusban, és lekopogom, nagyon jó egészségnek örvendek. Talán ezért sem vettem komolyan a rehabilitációt.”

Korda Györggyel a színpad az életük (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Vigyáznia kell

Számára a munka és a férje az első, de azért egy kicsit tett is azért, hogy jobban legyen. Miután kijött a kórházból, gyógytornászt fogadott, aki rendszeresen foglalkozott vele. Ez jó ötletnek bizonyult. „Rengeteget segített. De a rehabilitációhoz kellett az erős akarat is. Anélkül nem megy semmi az életben.” A művésznő azt mondja, rengeteg vizet iszik, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan éljen. „Az orvos szerint ez nagyon jó a gerincnek is, három litert biztosan elkortyolgatok egy nap. Sajnos nagyon keveset pihenek, viszont sok fizikai munkát végzek. Ezzel azonban vigyázni kellene. Amikor túl vagyok hajtva, előjönnek a kínok, bizony érzem, hogy megerőltettem magam. Ugyanakkor semmilyen gyógyszert sem vagyok hajlandó szedni. Bármennyire is fáj, igyekszem átvészelni pirulák nélkül. Gyurival egészségesen élünk, még alkoholt sem fogyasztunk. Az őszt pedig mindig nagyon várjuk, ugyanis a kedvenc zöldségünk a sütőtök. Nagyon egészséges! Többek között úgy gondoljuk, ez a hosszú élet egyik titka.”

Fontos, hogy nőnek érezze magát

Klárika azt is elárulja, műtét ide, orvosok oda, egyvalamiből nem hajlandó engedni. „Hiába mondta az orvos, hogy nem viselhetek ezentúl magas sarkú cipőt, ezt meg sem hallottam! Ha 200 éves vén banya leszek, akkor sem fogom elhagyni! Ebből nem engedek! Ez fontos, hogy igazi nőnek érezzem magam, arról nem is beszélve, hogy színpadi, művészi kellék. Valahogy nagyon akartam, hogy meggyógyuljak, és szerencsére ez így is történt. De hosszú időbe telt, ez igaz. Talán mostanra mondhatom, hogy felépültem.”

Életük egyik legszebb napja volt az esküvő (Fotó: Toroczkay Csaba/fotocentral.hu)

42 éve házasok

Két éve, június 22-én tartotta rubinlakodalmát a házaspár. Ez a 40. házassági évfordulót jelöli. Ilyenkor a férj a szerelme jeléül egy rubint vagy egy rubinnal ékesített gyűrűt ad a feleségének. Kordáék még sosem kiabáltak egymással, kiegyensúlyozott, harmonikus a házasságuk. „Nálunk nincsen hangos veszekedés. Ismerjük egymás rigolyáit. Türelmesek és elfogadók vagyunk a másikkal, csak így lehet ilyen hosszú ideig egymás mellett maradni” – mondja Klárika.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!