Hazai sztár

Ganxsta Zolee: „Hernádi Judittal játszani olyan, mint Mick Jaggerrel koncertezni”

A Keresztanyuban színészóriásokkal dolgozhatott együtt, ráadásul ez a munka élete egyik legnehezebb időszakában nyújtott neki mentőövet.

Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja, hogy az ország egyszer tele lesz plakátolva egy olyan képpel, amin Molnár ­Piroska, Hernádi Judit és Ganxsta Zolee együtt szerepelnek, akkor erre sokan nem fogadtak volna. A rapper azonban az utóbbi időben sorozatszereplőként is szép sikereket ért el, és a Keresztanyu Damiljaként valódi színészóriásokkal dolgozhatott együtt. Ez volt az első sorozatszerepe, és imádta. „Persze a verekedős jelenetek voltak a kedvenceim, nem azok, amikor a számat kellett jártatni. Boldogan vállalnék ilyen feladatot a jövőben is. Színházban és filmen feltűntem korábban is, de ez egy egészen más műfaj. Egyetlen egy dolog volt, amit nem szerettem benne: ha ötkor kellett kelni – vallotta be Zolee. – Én éjszakai bagoly vagyok, hajnali kettőnél előbb, ha akarok, sem tudok elaludni, így aztán ha volt egy-két forgatási nap egymás után, amikor 2-3 óra alvással kellett nekivágni a munkának, az kemény volt. Tudta is mindenki, hogy hozzám reggel szólni sem lehet, délig nem is nagyon próbálkozott senki, mert tudták, hogy olyankor még harapok. Éjjel bármeddig szívesen dolgozom, az mehet, de reggel ne keltsen fel senki, mert nem állok jót magamért.”

Damilt játssza a Keresztanyuban (Fotó: Sajtóklub RTL Klub/fotocentral.hu)

„Elfogyott a lé”

A sorozatfelkérés a legjobbkor jött a zenész életében. „Nagyon hálás vagyok Hámori ­Barbarának (a sorozat showrunnere – a szerk.) és az egész stábnak. Én olyan ember vagyok, aki képtelen félretenni a pénzt, amim van, azt rögtön felélem. Aztán jött a pandémia, és nem voltak fellépések, koncertek. Először úgy voltam vele, hogy jól van, majd jönnek azok, de aztán nem jöttek, a lé meg elfogyott. Frankón azon gondolkodtam, miből fogok megélni, miből fogom etetni a lányomat. Azt kérdezgettem magamtól, miért viselkedtem úgy, mint egy óvodás, miért nem spóroltam valamennyit. És akkor jött a mentőöv: szerepet kaptam a Keresztanyuban. Ez a szerep konkrétan az életemet mentette meg. Én nem vagyok színész. Lehet, hogy a véremben van valami, amit örököltem, de ezt soha nem tanultam – mondja Zolee, akinek az édesanyja Kassai Ilona színésznő, az édesapja pedig Zana ­József színész volt. – Zenésznek merem mondani magam, mert abban képeztem magam, de ebben soha. Amilyen nagyszájú vagyok, talán el sem hiszik rólam, de ezeket a művészeket látva én is megilletődtem. Ők igazi legendák, színészóriások. Velük játszani olyan, mintha Mick ­Jaggerrel koncerteznék. Molnár Piroska, Hernádi Judit, Gálvölgyi ­János, ­Szacsvay László a legnagyobbak. És én velük dolgozhattam. Egyszer Molnár Piroska azt nyilatkozta rólam, hogy én vagyok az egyik legkedvesebb kollégája. Hát már önmagában az, hogy egy Kossuth-díjas művész kollégaként emleget, több mint megtisztelő. Mélyen meghajolok a nagyságuk előtt. Molnár Piroska annak idején édesanyámmal is játszott együtt, és mondogatta: ’Imádom anyukádat.’ Anyu meg azt kérdezgette, hogy szeret-e Piroska velem dolgozni. Ez is különleges élmény volt.”

Édesanyja, Kassai Ilona szereti nézni a tévében a fiát (Fotó: press.tv2.hu TV2/fotocentral.hu)

„Anyukám is büszke rám”

Zolee édesanyja nemrég ünnepelte a 94. születésnapját. „Úgy döntött, hogy beköltözik egy idősotthonba. Nem én dugtam be, ő szeretett volna menni, mert unatkozott otthon egyedül – meséli Zolee. – Nagyon büszke rá, hogy szerepet kaptam a sorozatban, és követi is a makkos­szállási eseményeket. Azt sajnálom, hogy édesapám ezt már nem érhette meg, mert tudom, hogy neki is dagadna a melle. De hiszem, hogy fentről nézi, mi történik velem. Remélem, ott is lehet fogni az RTL Klubot, és lát engem.”

Szoros kötelék

„A forgatások alatt sok barátra szert tettem a fiatal kollégák közül is – mondja Zolee. – Németh Kristóffal és Dóra Bélával is nagyon jó kapcsolatom lett. Kékesi Gábor pedig már a koncertjeinkre is jár.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story tavaszi különszáma!

Kapható a Story Sztárséf különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!