Hazai sztár

Járai Máté – Híres akart lenni, és ez sikerült!

Két éve még leginkább csak a színházba járók ismerték a nevét, ma az egész ország.

„Mindegy mit, csak beszéljenek rólam” – ez volt Gábor Zsazsa hitvallása, legalábbis ami a hírnevet illeti. Madonna már továbbment: „Olyan, hogy rossz­ reklám, nincs” – mondta a pop királynője. Hollywoodban ma már számos olyan celeb van, akik, persze profi sztárgyárosok segítségével, ugyanígy építették fel önmagukat. Idehaza ez legutóbb Járai ­Máténak sikerült, aki amióta 2020 szeptemberében feleségével, Kírával együtt feltűnt a Nyerő Páros című műsorban, jelenlétével uralja a magyar médiát. „Nagyon vágytam az ismertségre. Bár azt hittem, színházi színészként leszek országosan ismert. Ha ma nem vagy a tévében, egy nagyon szűk szegmens ismer meg – nyilatkozta nem is oly régen. De írt erről a közösségi oldalán is, amikor a Reggeli műsorvezetője lett. – Nagyot fordult az életem az elmúlt két évben. Két éve csak azok ismertek, akik a győri vagy korábban a szolnoki és szegedi színházban láttak játszani, esetleg nézték a 200 első randit! Ma pedig a képernyős arcokat fotózták az RTL-ben. Nekem is volt időpontom, képernyős arc vagyok. A büfés azt mondja, örül, hogy lát, a portán pedig nem állítanak már meg, hogy ’hová, hová?’ Boldog vagyok, erre nagyon vágytam!” Tény, hogy a tehetséges, jó humorú Járai Máté korábban is szép sikereket ért el, de nagyrészt a színházba járók ismerték a nevét. A bulvármédiában szinte csak azért szerepelt, mert ő Törőcsik Mari unokája. Aztán jött a 200 első randi című sorozat sikere, majd a Nyerő Páros, amelyben a feleségével olyasmit árultak el, amire az ország felkapta a fejét. Nevezetesen azt, hogy nyitott házasságban élnek.

Feleségével, Kírával több polgárpukkasztó kijelentést is tettek (Fotó: x Story-Best Magán/fotocentral.hu)

Bérelt helye lett a médiában

Ez volt a belépője az akkor 41 éves színésznek az áhított sztárvilágba. Tudta, ez a bejelentés akkorát szól, hogy mindenki megjegyzi a nevét. „Számomra annyira későn jött el az ismertség, hogy próbálom bepótolni azokat az éveket, amelyek kimaradtak. Nem fogok annyival többet élni, mint amennyivel később kezdtem. Negyven fölött már pontosan a helyére tudom a dolgokat tenni, húszévesen más lett volna. Tisztában vagyok vele, hogy egy termék vagyok, és nagyon fontos, hogy eladható legyek” – nyilatkozta később Máté, ezzel elismerve, azóta is tudatosan építi magát. Tudatosan adagolja a történeteit, az információit a médiának, lehetőleg nézett műsorokban és sokak által olvasott magazinokban, internetes újságokban szerepel. Persze hangsúlyozzuk, ehhez kell az ő nyitott és őszinte személyisége is, de a kettő nem zárja ki egymást. Szülei alkoholizmusát sem kezelte tabuként: „Az, hogy nem számíthatsz a szüleidre, legalább olyan bántalmazás, mintha vernének” – mondta erről. Kiállt Eszenyi Enikő mellett, amikor a volt színidirektor Kecskeméten újra munkába állt rendezőként, emiatt nyilvánosan vitatkozott össze Lengyel Tamással. Beszélt pánikbetegségéről, idegösszeomlásáról, pszichiátriai kezeléséről. Tény, hogy ezek szakmai, emberi és társadalmi szempontból fontos témák, de Máténak ugyanakkor bérelt helyet biztosítottak a médiában.

A NőComment!-ben Liptai Claudiával (Fotó: Sajtóklub RTL2/fotocentral.hu)

„Most kell ügyesen sáfárkodni”

Ám egyik sem szólt akkorát, mint a szexuális életükről szóló vallomás. Nem titkolta, hogy első szexuális élménye egy fiúval volt, sőt azt sem, hogy biszexuális, ami egyáltalán nem zavarja a nejét. Abban viszont ő nem talál kivetnivalót, hogy Kíra akár egy hónapot töltsön külföldön más férfiak társaságában. Különben is, szerinte a monogámia teljesen beteges elképzelés. Máté ma már országosan ismert sztár, híresség, celeb, aki válogathat a felkérések között. Ugyanakkor két lábbal áll a földön. Tudja, minél magasabbra emelkedik a csillaga, annál nagyobbat lehet esni. Minderről így beszélt: „Most kell ügyesen sáfárkodni a lehetőségekkel, amelyek adódnak. Tudom, hogy minden csoda három napig tart. A tévé kirakatba tesz, elad téged. Ez addig működik, míg le nem jár a szavatosság.”

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!