Címlapsztori

Krausz Gábor: „Annával beszéltem csúnyán, saját magamnak ártottam”

Az Ázsia Expressz ugyan véget ért, de a második hely miatt érzett sebzettség olyan mély nyomot hagyott a sztárséfben, hogy azt nem is akarja titkolni.

Óriási meglepetéssel ért véget az Ázsia Expressz ötödik évada, hiszen az előzetesen leggyengébbnek tartott hölgyduó, Béres Anett és Sáfrány Emese vihették haza a főnyereményt. De talán még a barátnők diadalánál is váratlanabb az, ami a befutó után történt.

Korai öröm

Mint ismeretes, épphogy lecsúszott a dobogó legfelső fokáról Mikes Anna és Krausz Gábor, akik a zenekar és a dobok hallatán abban a hitben érkeztek meg Ördög Nórához, ők a verseny győztesei. A boldog pillanatok azonban nem tartottak sokáig, hiszen hamar megtudták, a gyönyörűen csillogó arany helyett be kell érniük az ezüstéremmel. Úgy tudjuk, ezek után a sztárséf teljesen kiborult, indulatos lett, válogatott szitkozódások hagyták el a száját. Még kedvese sem tudta jobb belátásra bírni. Megfagyott a levegő a tajvani befutó helyszínén. Senki sem tudta, hogyan kezelje a kialakult helyzetet. Gábor szavai is ezt sejtetik. „A döntő után elöntöttek az érzelmek, és káromkodtam is rendesen, de az nyilván nem nektek és a győzelmeteknek szólt. Ezúton szeretnék gratulálni, mert ez ott is akkor elmaradt. Kőkemények voltatok” – mondta a sztárséf a nyerteseknek az Ázsia Expressz kísérőműsorában.

Azért az egy hónap alatt akadt bőven vidám pillanat is (Fotó: Archív)

Később korrigáltak

A gratuláció azért is váratott ennyit magára, mert információink szerint Gábor és Anna az eredményhirdetés helyszínéről sietve távoztak. Később a stáb és az utolsó három páros, Juniorék, ­Krauszék és Anették számára tartottak egy bulit, hogy megünnepeljék a többhetes forgatás végét, ám a második helyezett páros ezen sem jelent meg. Senki sem értette, hogy egy játékot hogy lehet ennyire komolyan venni. És úgy tűnik, Gáborban olyan mély nyomot hagytak a történtek, hogy nem tudta a tengerentúlon hagyni őket. Az idő és az Annával közös, álomszerű nyaralás sem tudta begyógyítani a sebeit. Ugyanis az Ázsia ­Expresszt megelőző közös megjelenések alkalmával is kifejezetten kerülte a versenytársai társaságát.

A műsort beharangozó sajtótájékoztatón – ami már a forgatás után volt – sem vett részt a közös sztorizgatásban, nem nevetgélt önfeledten a többiekkel. Látszott rajta, nem jó szívvel idézi fel a műsorban szerzett élményeit. Egy, a produkcióban dolgozó bennfentes elmondása szerint a séf végig rideg és távolságtartó volt mindenkivel. Egyedül Anna láthatott be az általa felállított betonvastagságú falak közé. A sértődöttségéről az is árulkodik, hogy informá­cióink szerint egyedül ő és Anna nem mentek el a versenyzők számára tartott, ünnepélyes vetítéssel egybekötött stábbulira. Ennek fényé­ben szinte biztosra vehetjük, ha még egyszer felkérést kapna a műsorba, kétszer is meggondolná, mit válaszol. A sztárséf reakciója valahol érthető, hiszen ő még a főnyeremény összegénél is sokkal többet vesztett a szerepléssel. Egyrészt az indulatos kirohanásainak köszönhetően a megítélése ­óriási csorbát szenvedett, másrészt a finálé napján történtek sem lehettek könnyen emészthető pillanatok.

Később azért nyilvánosan gratuláltak Béres Anettnek és Sáfrány Emesének (Fotó: Archív)

Bocsánatot kért

Egyetlen dologgal vigasztalódhat, ez pedig nem más, mint a kedvese, Mikes Anna, aki a szó szoros értelmében jóban-rossz­ban sziklaszilárd támaszt biztosított neki. Az Ázsia Expressz kísérőműsorában nem is győzte méltatni őt, miközben kritikus hangvételt ütött meg a saját viselkedését illetően. „Ez a verseny olyan dolgokat hozott ki belőlem, amiket amúgy a való életben soha nem tapasztalok magamon. Vagy azért, mert sikerülnek a dolgaim, vagy azért, mert nem kerülök ennyire szélsőséges helyzetekbe. Anna miatt sajnálom az egészet, rá hozok szégyent ezzel.” Viszont egy dolog még így is megnyugtatja. „Az mentség lehet, hogy senkinek nem tettem kárt. Annával beszéltem csúnyán, nem bántottam senkit, saját magamnak ártottam, és kettőnknek, amit utána mindig megbeszéltük” – nyugtázta kellő önkritikával a történteket az immár a Séfek séfjében szereplő Gábor.

Már biztos a folytatás

Nemrégiben a TV2 ­programigazgatója bejelentette, jövőre új évaddal tér ­vissza az Ázsia Expressz. 2025-ben ­Malajziában és Indonéziában robog ­tovább a népszerű tévéműsor.

Kiemelt kép: TV2

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárotthon különszáma!

A Story őszi különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!