Címlapsztori

Bálint Antónia volt párjának vallomása: „A lányomnak tudnia kell, soha nem adtam fel érte a küzdelmet”

Toncsi egykori párjának, Földesi-Szabó Lászlónak a komoly gyanúja szerint bár az egykori szépségkirálynő egy szem gyermeke az ő nevét viseli, vér szerint mégsem ő az édesapja.

A Story nemrég elsőként írta meg, hogy Bálint Antónia egykori párja, Földesi-Szabó László tavaly, a nyilvánosságot teljesen kizárva, nem akármilyen jogi eljárást indított. Az egykori rendőr ezredes megelégelte, hogy 9 évnyi folyamatos próbálkozás és közös megegyezés ellenére 5 éves kora óta nem találkozhatott a Toncsival közös kislányával, ezért úgy döntött, eljött az idő, hogy hivatalos úton kapjon választ arra, mindez miért történt. Legfőbb gyanúja szerint azért nem láthatta felnőni a gyermekét, mert lehet, hogy nem is ő a vér szerinti apja.

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Köteles, nem köteles

Az apaság vélelmének megdöntése iránti per jelenleg ott tart, hogy a bíróság kitűzte az első tárgyalási időpontot az ügyben. „László kérelme minden tartalmi és formai követelménynek megfelelt, a keresetlevelet pedig Antónia is bizonyosan kézhez kapta már. Ez idáig nem terjesztettek elő ellenkérelmet, úgyhogy november első felében minden bizonnyal meg lesz tartva az első tárgyalás, ahol mindkét fél, László és Antónia is köteles megjelenni, valamilyen formában – kezdi Földesiék jogász ismerőse, dr. Horváth B. Gábor, akitől megtudtuk, hogy lányuk viszont távol maradhat az alkalomtól. – A kiskorú gyermek nem köteles megjelenni ezen a tárgyaláson, de ha szeretne ott lenni, semmi akadálya. A per pedig igazságügyi szakértői vizsgálattal folytatódik. Ez az ügy ugyanis csak így dönthető el. DNS-t kell venni az édesapától és a gyermektől is. Természetesen itt már az utóbbinak is van kötelezettsége: a vizsgálaton meg kell jelennie.”

Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

Nem felelős

Több mint egy évtized után tehát, úgy tűnik, a volt rendőr ezredes végre választ kaphat élete egyik legfontosabb kérdésére, miért csak anyagilag teljesíthette apai kötelességeit? „A lányomnak tudnia kell, hogy soha nem adtam fel érte a küzdelmet, és azt is, hogy ő a legkevésbé sem tehet a kialakult helyzetről. Semmiért sem felelős! Ezt augusztusban, a névnapi köszöntőjével egybekötve, meg is írtam neki. És bár milliónyi üzenetem olvasatlan maradt, ezt, úgy láttam, valaki elolvasta. Remélem ő. És legyen bármi is az eredmény, bízom benne, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk” – mondja lapunknak Földesi-Szabó, aki nem felejti, hogy az első öt évben a kislánya mennyire ragaszkodott hozzá, és ő viszont. Megosztotta lapunkkal azt is, hogy 12 év alatt egyszer sem telt el úgy ünnep, hogy ne köszöntötte volna a gyermekét, és ne küldött volna neki ajándékot.

Antónia egykor kismamaként (Fotó: Karizs Tamás/fotocentral.hu)

Furcsa dolgok

Földesi-Szabó egyébként maga sem tudja, milyen eredményben reménykedjen, hiszen mindkét kimenetelnek van jó és rossz oldala is. Ha a gyanúja bebizonyosodik, és valóban nem ő az édesapa, azt mondja, legalább megnyugodna az egymás nélkül töltött 12 év miatt. „Szeretném, ha most már kiderülne végre az igazság” – mondja. Ha viszont mégis ő a vér szerinti apuka, akkor reméli, ez az egész kálvária nem volt hiába, és a lányával újra közeledhetnek egymás felé. Ha nem ezzel a happy enddel végződne a történet, akkor viszont az ügyvéd szerint többek között olyan fordulat következhet be, hogy Toncsi lányát 17 év után megfosztják a vezetéknevétől.

Természetesen Bálint Antóniát is kerestük, hogy reagálhasson az itt leírtakra, egyelőre hiába.

Nincs békülés

Földesi-Szabóék és Bálint Antónia között számos eljárás folyt már, és Földesiék, mint mondták, szívesen engedtek volna, de ez nem ment. Így egyelőre maradt a mostani helyzet. A férfi így egyelőre nem láthatja a kislányt.

Kiemelt kép: Rozmanitz Gábor/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!