Címlapsztori

Shane Tusup menyasszonya határozottan elutasítja a vádakat

Párjával, Nagy Viktória Zoéval a sztáredző botrányosra sikerült sztárboxos mérkőzéséről és az ellen gyakran felhozott indulatkezelési vádakról beszélgettünk.

Nem kis felbolydulás követte Shane Tusup és az edző által lenagypapázott Torghelle Sándor Sztárboxban vívott meccsét. Ki az amerikai edzőnek, ki a focistának tudta be, hogy mérkőzésük sokak szerint inkább hasonlított egy kocsmai verekedéshez, mint egy klasszikus ökölvívómeccshez. Az amerikai edzőt olyan vádak is érték, hogy a vereség miatt nem fogott kezet Torghellével, megtagadta az interjúkat, és dühöngve hagyta el a helyszínt. Párja viszont – aki szintén a stúdióban volt –, mint mondja, egészen máshogy történt minden.

Sokan elképedve nézték a nem mindennapi összecsapást (Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu)

„A leváltott edző dühöngött?”

Bár Nagy Viktória Zoé sosem gondolta volna, hogy Shane-t valaha meg kell védenie, több mint két együtt töltött év és egy közös kislány után a menyasszonyaként most mégis azt érzi, ki kell állnia érte. „Kezdjük a Sztárboxszal. Ha Shane tudta volna a ’játékszabályokat’, azaz, hogy ez egy lökdösődő verseny, akkor nem adta volna a nevét ehhez. Ő tiszta bokszmeccsre készült. Ám a ringben látott minden szabálytalanság ellenére is természetes volt számára, hogy kezet fog az ellenfelével és annak edzőivel. A helyszínről sem viharzott el. Percekig ott állt, interjúra várva, majd miután senki sem érkezett hozzá, velem és a stábjával távozott. Hangos szó viszont valóban volt, nem hazudnak, akik dühöngést hallottak – folytatja Viki. – Csakhogy az nem Shane volt, hanem a korábbi edzője, László, akit időközben leváltottunk. Amikor ugyanis Shane kivonult a meccs­ után, az edző borzalmasan bántó dolgokat kiabált neki, és olyat tett, amiben Shane emberi méltósága sérült. De sajnos az előítélet itt is megtapasztalható, hisz meggyőződés nélkül, rögtön Shane-nek tulajdonították ezt is. Pedig László viselkedett etikátlanul – árulta el Viki, aki úgy érzi, el akarják hitelteleníteni a párját. Ráadásul mindez szerinte nem most, hanem évekkel ezelőtt elkezdődött. – Sokszor vitatták Shane ’durva’ edzésmódszereit, azokkal mégis sportolók álmát valósítja meg. Az eredményei talán nem önmagukért beszélnek? – folytatja egykori tanítványaként is. Kapcsolatuk ugyanis így kezdődött. – Pontosan tudom, milyen edző Shane.­ 2022-ben ő készített fel a koreai fitnesz-világbajnokságra. Ő minden esetben kiáll a sportolójáért, és az a típus, aki tűzön-vízen keresztülviszi az elképzeléseit. Profi és eredményes.”

Viki az első nő, aki kiáll az amerikai edzőért (Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu)

„Ő a legjobb ember, akit ismerek”

Ha már a sztárboxos szereplés kapcsán ismét téma lett Shane vehemens természete, Viki végre tiszta vizet önt a pohárba ezzel kapcsolatban is. Mert noha az edző tavaly nyilatkozatot adott ki, amelyben elutasította a vádakat, miszerint bántalmazta volt feleségét, Hosszú Katinkát, és exmenyasszonyával, Szabó Zsófival is durván bánt, amit a felek azóta sem cáfoltak meg, valahogy ez mégis ott kering a neve kapcsán. „Azt gondolom, sem egy válás, sem egy szakítás nem lehet indok arra, hogy valakit ilyen rágalmakkal bélyegezzenek meg bizonyíték nélkül, csak azért, mert hangosabban fejezi ki az örömét és a bánatát az átlagosnál. El sem tudom hinni, hogy ezeket a pletykákat bárki is komolyan tudja venni – mondja Shane Tusup menyasszonya, aki azoknak is szeretne üzenni, akik a híresztelések hallatán őt is féltik Shane-től. – Ő olyasvalaki, aki rendelkezik a számomra legfontosabb emberi értékekkel, amelyek közül kiemelném a másik tiszteletét. A kapcsolatunk kölcsönösen erre épül. Számomra ő az otthon, a megnyugvás, a szerelem, a legjobb barát. Ő a legjobb ember, akit ismerek. Ha nem így lenne, nem tudtam volna családot alapítani vele.”

Kislányukkal, Aurorával (Fotó: Bognár Bogi)

Most is aggódik

Viki nem tagadja, rengeteg düh, fájdalom és megannyi kérdés mardossa. Például az, hogy a kislányuk a félig magyar, félig amerikai származásával és Tusup vezetéknévvel vajon milyen jövőre számíthat idehaza. „Azt gondolom, Aurora számára az édesapja egy hatalmas példakép lesz. Ugyanakkor vannak bennem kétségek, hogyan fogadják majd őt a közösségekben. Egyre többször gondolom úgy, hogyha Shane magyarnak születik, nem kapna ennyi bántást. Sokkal inkább elfogadást és megbecsülést. De így folyamatosan célkeresztben van, és egyikünk sem szeretné, ha ezt Aurora is megtapasztalná” – szögezi le.

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Beszéljenek a tények!

„Shane-t három olimpiai arany- és egy ezüstérem után négy alkalommal választották meg az év magyar edzőjének. Nem kisebb nevek felkészülését segítette, mint például Szoboszlai Dominik vagy Dzsudzsák Balázs. Ő volt a magyar curlingszövetség vezetőedzője is volt. Egyszerűen nem tudom, mit kellene még felmutatnia mindezeken felül ahhoz, hogy végre arra a polcra tegyek, ahová való! Egyetlen magyar edző sem volt ilyen eredményes, mint ő. De megeshet, talán éppen ez a probléma…” – jelenti ki Viki.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!