Címlapsztori

Horváth Csenge Fésűs Nellyről: „Jót tesz a kapcsolatunknak a távolság”

A fiatal modell ­hamar a saját lábára állt, és kirepült a ­szülői fészekből. Pont úgy, ahogy egykor az édesanyja, Fésűs Nelly tette.

Kamerák előtt cseperedett fel Horváth Csenge, anyukája révén ugyanis már egész kislány korától újságokban, tévéműsorokban szerepelt. Ám ahogy teltek az évek, az egyre öntudatosabb kamasznak minden vágya az lett, hogy Fésűs Nelly lánya helyett a saját jogán, Horváth Csengeként érvényesüljön az életben. Ez pedig mára, 21 éves nőként sikerült is neki. Régóta saját háztartást vezet, és a művészpályát maga mögött hagyva, a divatszakmában vetette meg a lábát. Noha édesanyja árnyékából kitört, azért büszke rá, hogy a kitartása és talpraesettsége mellett a bomba külsejét is tőle örökölte.

Csenge kipróbálta magát a mikrofon mögött is (Fotó: Korponai Tamás/fotocentral.hu)

Ha csak fele annyira…!

A legutóbbi vakációjukról posztolt közös képük rengeteget lájkot kapott, nem véletlenül. Akár a formáikat nézzük, akár a vonásaikat, egyértelmű, hogy le sem tagadhatnák egymást. Ha az albán tengerparton szépségversenyt rendeztek volna, a maguk korosztályában mindketten aranyérmesek lettek volna. „Tény, hogy anyára nézek, és megnyugszom. Nem kell azon aggódnom, hogyan nézek majd ki ötvenévesen. Ha csak fele annyira jól, mint most ő, én már elégedett és boldog leszek – kezdi Csenge, aki azért attól függetlenül, hogy nyert a genetikai lottón, tesz is érte, hogy formában maradjon. – Tíz éven át versenyszerűen űztem a ritmikus sportgimnasztikát, ez pedig egy erős alapot biztosít a testemnek. De ilyen szülőkkel, hiszen anyukám színésznő, apukám pedig tánctanár, igazából amióta megszülettem, azóta a mozgásról szól az egész életem. Manapság például aktívan pilatesezem is” – teszi hozzá.

Fotózásokon, kifutókon is számtalanszor bizonyított már (Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu)

Csak csajok

Csenge, amióta elköltözött otthonról, nagyon keveset találkozik az édesanyjával és kishúgával, Elzával. Ezért is találták ki, hogy évente egyszer utazzanak el együtt. Ők hárman, csak lányok, egy hétre, egy tengerparti nyaralásra. „Telefonon egyébként mindennap beszélünk anyával, szóval azért nem az van, hogy nem tudunk egymásról semmit, de a sok munka és tennivaló mellett ritkán marad idő a találkozóra. Maximum a közös szempillásunknál futunk össze, ha épp váltjuk egymást. Úgyhogy erre kellett valami megoldást találni. Egy közös vakációnál pedig, ahol végre együtt lehetünk, nincs is jobb. Miközben Elza homokvárat épít, mi anyával napozunk, beszélgetünk. De marad időnk kicsit nyugiban olvasni is, és persze valami közös, extrém kaland is mindig sorra kerül. Idén kipróbáltuk a parasailinget: egy motorcsónakhoz rögzített ejtőernyővel repültünk a levegőben” – mesélte lapunknak Csenge.

„Anyára nézve nem aggódom, hogy nézek majd ki ötvenévesen” (Fotók: Archív)

Százszor jobb most a viszonyuk

Úgy érzi, ezek a közös nyaralások, de legfőképp az, hogy már nem él otthon, sokat javítottak az édesanyjával való viszonyán. „Szerintem nagyon jót tesz a távolság a kapcsolatunknak anyával. Százszor jobb viszonyban vagyunk, mint azelőtt. Az utazásokon az együtt töltött intenzív időt pedig tényleg csak jóra használjuk: töltődünk, egymásra koncentrálunk, és ez utána sokáig kitart. Ezt az otthoni mókuskerékben nem tudjuk megtenni.” Főleg, hogy Csenge látástól vakulásig dolgozik, éppúgy, ahogy kis korában az édesanyjától látta. „A maximumon pörgök és űzök minden tevékenységet, amibe belekezdtem, és közben imádkozom, hogy azért ne purcanjak ki. De szeretem az életem” – teszi hozzá. A magánéletéről pedig – amiről mostanában csak annyit tudni, hogy nemrég véget ért egy többéves kapcsolata – szűkszavúan és sejtelmesen csak annyit árult el: „Boldog és kiegyensúlyozott vagyok.”

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!