Címlapsztori

Alain Delon fele vagyonát imádott lánya örökli: de mit szól ehhez a két fia?

A francia színész­legenda halálával vajon elcsitul-e a viszály az örökösei között? Vagy ellen­kezőleg, most indul csak a háború?

A 88 éves korában elhunyt Alain Delon a filmtörténelem talán legszebb színésze. Úgy tudni, végrendelete nem a szokványos megoldást takarta: nem egyenlően osztotta meg vagyonát a három hivatalosan elismert, élő gyereke között. Lánya, Anouchka örökli a felét, a másik fele pedig a két fia, Anthony és Alain-Fabien között egyenlően oszlik meg. Már apjuk életében nemcsak peresedésre, de még tettlegességre is sor került a Delon utódok között. Halálakor ugyan rövid időre békét kötöttek, de a nyugalom csak a temetésig tartott, és állítólag már újra forrnak az indulatok, ezúttal az örökség körül. A tét nem kicsi. Delon 1971-ben, a karrierje csúcsán szerezte meg a Párizs közelében fekvő, Loiret megyében található, 58 hektáros birtokot Douchyban, a rajta álló La Brûlerie nevű kúriával vagy inkább kastéllyal együtt. Bár a hírek szerint az utóbbi években igencsak leromlott az egykori pompás otthon állapota, azért nem éppen filléres vagyontárgy – bár megoszlanak a híradások az értékéről, és 50 meg 300 millió euró között többféle összeg felröppent, de a legolcsóbb becslés is 20 milliárd forint. Felmerült, hogy esetleg múzeum lehetne belőle, de kérdés, meg tudnak-e egyezni a testvérek, és nem akarja-e valamelyikük pénzzé tenni a részét. Ez mind a jövő zenéje, addig is sorra vesszük, mit lehet tudni a Delon gyerekekről, akik a birtok mellett apjuk megnyerő vonásait is örökölték.

Nagyfia kísérte el jóbarátja, Jean-Paul Belmondo temetésére (Fotó: Profimedia)

Csélcsap, mint az apja

Az egyetlen feleségétől, a három éve elhunyt Nathalie Delontól született nagyfia – aki talán a legjobban hasonlít rá – így fogalmazott: „A gyermek soha nem felejt, az utolsó lélegzetemig bennem élsz, papa.” Anthony­ a napokban lesz hatvan. Zűrzavaros gyerekkora volt, majd Delonhoz hasonló kezelhetetlen fiatalemberré cseperedett, sok balhés ügye lett. Ő is színész lett, de autóversenyzőként is kipróbálta magát. Neki is bőven zűrös a szerelmi élete. Három lánya született, kettő a feleségétől, egy egy futó kalandból. Utóbbi, Alyson modell és színésznő lett.

Anouchkával jelent meg Cannes-ban, amikor átvette az életműdíjat (Fotó: Profimedia)

Ő volt a mindene

Egy szem lánya így emlékezett meg apjáról egy közös fotójuk kíséretében: „Őrizlek a szívemben, hogy elűzze a félelmemet. Csak te tudod, mennyire szeretlek, bár ne nélküled kellene élnem. Szeretlek, apu.” Delon sem tagadta soha, hogy a lánya volt a kedvenc gyereke, sőt így fogalmazott egyszer: „Soha egyetlen nőnek nem mondtam annyiszor, hogy szeretlek, mint neki. Ő az életem szerelme.” A 33 éves Anouchka igyekezett bizonygatni, hogy ő az, aki igazán gondját viseli az idős sztárnak, de öccse egy kompromittáló hangfelvétellel bizonyította, a négy fal között milyen csúnyán beszélt vele olykor. Amúgy Anouchka is színésznő lett. Színész férjével, Julien Dereims-mel régóta együtt vannak, kis­fiuk, Lino négyéves.

Utolsó éveiben Alain-Fabiennel is rendeződött a viszonya (Fotó: Archív)

Felnőtt a lázadó fiú

A színész legkisebb, most 30 éves fia, aki nővéréhez hasonlóan a holland Rosalie van Breementől született, ezt posztolta egy közös képpel: „Tudom, hogy te már jól vagy odafönt. Annyira hiányzol. Szeretlek, apa.” Alain-Fabien is nyert a genetikai lottón, és ezt kihasználva modellkedni kezdett, majd ő is a színészi pályára lépett. Ifjú korában ugyanolyan lázadó volt, mint a család összes férfi tagja, és a drogokkal is megpróbálkozott. Egy időben kígyót-békát kiabált híres apjára, még bántalmazással is megvádolva őt, de később közel kerültek egymáshoz Delonnal, és az utolsó éveiben sok időt töltöttek együtt.

Törvénytelen fiát a színész édesanyja nevelte fel (Fotók: Archív, Getty Images)

Egy éjszaka gyümölcse

Delonnak volt még egy gyereke, egy elsőszülött fia, Ari Boulogne, igaz, soha nem ismerte el a sajátjának. Pedig a német énekesnőtől, Nicótól 1962-ben született Ari annyira hasonlított rá, hogy nem kellett DNS-vizsgálat az apaság bizonyításához. Ráadásul a fiút évekig a filmsztár édesanyja, Édith nevelte, miután drogfüggő anyja erre képtelen volt. Delon mégsem volt hajlandó elfogadni. „Soha nem leszel a fiam! – vágta Ari fejéhez. – Amúgy is csak egyszer feküdtem le anyáddal.” Nehéz nem arra gondolni, hogy a féltékenység beszélt belőle: saját anyja őt gyerekként idegenekhez adta, ezt a „fattyút” viszont kicsi korától befogadta, és a sajátjaként szerette. Féltékenységről árulkodik, hogy egy időben választás elé állította Édith-et: vagy ő, vagy a fiú. És a mama Arit választotta! A törvénytelen gyereknek végül szomorú sors adatott: drogfüggő lett, és tavaly 60 évesen magányosan halt meg heroin-túladagolásban, a holttestét hetekkel később találták meg… Van egy lánya, Blanche, aki idén DNS-tesztet kérvényezett, hogy kiderüljön végre az igazság.

Kiemelt kép: Profimedia

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!