Címlapsztori

Vajna Tímea: Van még egy utolsó lehetőség arra, hogy valóra váljon a legnagyobb álma

Még van remény, hogy az örökösnő, aki szinte már lemondott a gyermekvállalásról, édesanya legyen.

A nemrég férjhez ment Vajna Timea hosszú évek óta harcol azért, hogy végre édesanya lehessen. Már néhai férjével, Andy Vajnával is porondon volt a gyermekvállalás, de a filmügyi kormánybiztos 2019-es halálával a terveik nem váltak valóra. A fiatal és csinos özvegy négy évvel a tragédia után, tavaly télen újra hivatalosan is összekötötte életét párjával, ám hiába a nagy szerelem, úgy tűnik, második férjével sem sikerül családot alapítaniuk. Timi a közösségi oldalán időről időre őszintén megnyílik a téma kapcsán, legutóbb tavasszal tört ki belőle a bánat, amikor úgy érezte, eljött az idő, hogy elengedje élete nagy álmát, hogy valaha is kisbabája lesz.

Néhai férjével is szerettek volna gyereket (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Hiába volt egy lépéssel előrébb

Timiről köztudott, hogy spirituálisan nyitott emberként leginkább a sorsszerűségben hisz, így abban is, hogy minden, így az anyaság is előre meg van írva. Ám annyi megpróbáltatás után most már a biológiai tényeket is kezdi komolyan venni. Élete alakulásába ugyanis leginkább nőgyógyászati problémái szóltak bele. Hiába fagyasztatta le még időben, 35 évesen a petesejtjeit, közülük sok nem élte túl az eljárást, emiatt pedig egyik lombikprogramja sem sikerült. „Sokszor azt gondolom, hogy a lombik csak pénzrablás és iszonyatos hormonterhelés, ami által még inkább abnormális petesejtek jönnek létre. Lehet, ebben az életben nekem a már megszületett gyerekek segítése a sorsfeladatom és nem az anyaság átélése. Mindenesetre az unokaöcséim szeretete nagyon sokat segít” – írta ki magából nemrégiben, elárulva azt is, hogy a férjével az örökbefogadáson és a béranyafogadáson is gondolkozik. Csak egy nagy baja van ezekkel a megoldásokkal, hogy mindegyik hosszas procedúra.

Tímea a húgával, Lillával, aki kétgyerekes anyuka (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Amerikában bevett szokás

De tudva, Timi mennyire szeretne édesanya lenni, a béranyaság lenne a legkézenfekvőbb megoldás a számára. Bár a 90-es elején, többek között Michael Jackson így született csemetéi kapcsán, ez a megoldás még nagy port kavart a tengerentúlon is, mára már teljesen elfogadott, mondhatni, bevett szokás lett Amerikában. 2010-ben Cristiano Ronaldo is így lett édesapa, majd egy év múlva Nicole Kidmannek, később Cameron Diaznak, Naomi Campbellnek, Amber Heardnek és Paris Hiltonnak is így születtek gyerekei. Persze nem mindenki ugyanabból az okból döntött a béranyaság mellett. A milliárdos szállodalánc-örökösnőről például úgy tudni, mindenképp lombikbabákat szeretett volna, hogy meg tudja választani a kicsik nemét. Így tulajdonképpen semmi meglepő nincs abban, hogy egyik napról a másikra lett édesanya, miközben a hasa ugyanolyan lapos maradt.

„Majd egyszer…”

Hogy elődei útját járva, Timi is elindította a béranyaprogramot, arról a Storynak jelenleg nem megerősített információi vannak. Ugyanakkor biztosra vesszük, hogyha eljön az idő, az örökösnő ugyanúgy őszintén fog beszélni erről is, ahogy a küzdelmeiről. Legutóbbi megkeresésünkkor annyit nyilatkozott: most többet nem tud mondani, de majd egyszer…

Másokban is tartja lelket

Timi régóta szívén viseli más hasonló cipőben járó nők sorsát is, és leginkább értük szólal fel olykor, illetve osztja meg a küzdelmét a nyilvánossággal. Eltökélt szándéka felnyitni a harmincas nők szemét, akiknek a többsége még hezitál a gyerekvállalás kapcsán, hogy a biológiai órájuk ketyeg, és tanuljanak az ő példájából: ne várjanak ennyit az anyasággall! „Azért osztom meg ezeket, hogy más nőknek segítsek, akik ugyanígy szenvednek, hormonoznak, elvetélnek. Bárcsak nekem is lett volna valaki, aki korábban elvitt volna orvoshoz, aki megmondta volna, hogy ’te, korai petefészek kimerülésed van, ne várj a babával!’” Hozzátette azt is jó tanácsként, hogy a legjobb, ha az ember fiatalon szerelmesedik bele valakibe, és alapít családot.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!