Hazai sztár

Újra kisfiúval bővül a család Vajna Timi húgáéknál

Visváder-Palácsik Lilla, az ismert fotós és Visváder Tamás, A Konyhafőnökből is ismert marketingszakember ismét családi örömök elé néz. Velük örül a nagynéni is.

Tamás még tavaly, szenteste tudta meg, hogy kétgyerekes apuka lesz. „Mivel Lilla tisztában volt vele, hogy nem szeretek ajándékot kapni, ezért nem is vártam semmit. Miután a kisfiunk kibontotta az ajándékait, Lilla szólt, hogy van még valami a fa alatt, és Noah baba kezébe adott egy kis csomagot. Akkor már sejtettem, mit rejt az ajándék. Kérdeztem is tőle, hogy hozod a kistestvéred? Ahogy Noah-nál is, most is megéreztem, hogy jön a baba” – meséli, majd hozzáteszi, abban is biztos volt, hogy kisfiuk lesz.

Már régóta várták a hírt

Lilla azt mondja, neki csak az volt a fontos, hogy a kicsi egészséges legyen, bár szerinte két fiúval talán könnyebb lesz majd. A szülők egyébként már Noah születése előtt eldöntötték, hogy két gyereket szeretnének. Csak abban nem voltak biztosak, hogy mikorra időzítsék a második baba érkezését. Lilla nyár végére van kiírva, így 22 hónap lesz a gyerekek között. A nagy bejelentést a család is régóta várta már. Különösen Lilla nővére, Vajna Timi. „Nem csináltunk titkot belőle, hogy szeretnénk még egy gyereket, ezért régóta folyton arról faggattak minket, hogy mikor jön a második baba. Amikor kiderült, hogy érkezik, először szerettük volna mi megélni ezt, ezért hetekig titokban tartottuk. Nem volt könnyű titkolózni, Timi folyton kérdezgette, hogy várandós vagyok-e. Annak idején Noah-nál is megérezte, hogy babát várok. Végül a tizenkettedik hét után árultuk el neki. Éppen videótelefonáltunk, és Noah kezébe adtuk az ultrahangfelvételt, ő mutatta meg a nagynénjének. Óriási volt az öröm. A baba nemét azonnal meg akarta jósoltatni, de mondtuk, hogy inkább majd megkérdezzük az orvosunktól” – meséli Lilla.

Noah is várja már a kis testvért (Fotó: Birton Szabolcs)

Kisfia is nagyon várja már az öccsét. „Amióta Noah tudja, hogy kis tesója lesz, gyakran vizsgálgatja a hasamat, mondom is neki ilyenkor, hogy ott a baba, ő pedig simogatja, és megszeretgeti. Próbáljuk felkészíteni rá, de biztosak vagyunk benne, hogy jó testvér lesz, szereti a babákat és nagyon jószívű. Az eleje biztos nem lesz könnyű, de megbirkózunk vele. Timi is kérdezte, hogy fogjuk bírni, de eddig is megoldottunk mindent” – teszi hozzá.

Noah mellett nincs megállás

Lilla azt is elárulja, egészen más ez a várandósság, mint az előző. „Amikor Noah-t vártuk, a vírushelyzet miatt a négy fal közé szorultam. Volt időm pihenni. Most azonban Noah mellett nincs megállás, ráadásul két nagy fotós projektem is van, ami sok munkával és vidékre utazással jár. Az első babánál nem voltam rosszul, csak egész nap aludtam volna, imádtam jókat enni, a zsíros kenyér lila hagymával volt a sláger, most pedig émelygek, hányingerem van mindentől.”

„Mini közvélemény-kutatást tartottunk”

A szülők számára fontos volt, hogy a gyerekek között ideális korkülönbség legyen. „Az elmúlt másfél évben mini közvélemény-kutatást tartottunk, puhatolóztunk a barátainktól, hogy kiderítsük, mi a legjobb a gyerekek szempontjából. A bátyám három, a nővérem tizenöt évvel idősebb, Lilla és Timi között pedig tizenegy és fél év van. Végül arra jutottunk, hogy maximum két év korkülönbség lenne a legideálisabb. Ezért döntöttünk úgy Lillával, hogy Isten áldásával jöhet a kis tesó” – meséli Tamás, aki feleségével minden gyereknevelési kérdésben egyetért. „Noah a kezdetektől saját szobájában alszik, a kicsivel is így tervezzük. Szeretnénk neki is maximális figyelmet adni. Kis tesónak viszont nem mindig jó lenni. Emlékszem, nem szerettem, hogy a tesóim kinőtt ruháit kaptam meg. Ezért megfogadtam, hogy inkább elajándékozzuk Noah ruháit, de a kicsi újat kap” – mondja Tamás.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!