Címlapsztori

Bereczki Zoltán és Bata Éva: Tényleg soha nem láthatjuk őket együtt?

A színész-énekes házassága Bata Évával egészen más alapokon nyugszik, mint az előző.

A művész házaspár, Bereczki Zoltán és Bata Éva 2019-ben a Central Színházban bemutatott Nemek és igenek című darabnak a próbáján szeretett egymásba. Ám ennek ellenére csak nagyon ritkán álltak közösen a média rendelkezésére, inkább külön-külön szerepeltek, és közös fotó is alig lelhető fel róluk az interneten. És úgy tűnik, rajongóik a jövőben sem láthatják, ahogy tehetségük összeadódik a színpadon.

Határozott döntés

Nemrégiben ugyanis Bata Éva volt a Palikék Világa by Manna Három igazság című podcastjének vendége, ahol sokak számára meglepő kijelentést tett. Arról mesélt, nem akar a férjével együtt színpadra állni. „Azzal, akivel együtt hálok, azzal ne dolgozzak együtt. Ez az én tapasztalatom… Biztosan meg lehet ezt teremteni, de nekem ez nagyon nehéz. Az a frissesség meg az a titok, vigyázva használom ezt a szót, az a rezgés, ami, mondjuk, már azzal, akivel kelek, fekszem, ismerem, szeretem, tudom a működését, az már nem tud olyan magas rezgés lenni, mint akivel ez nincs meg” – mondta Éva. Azért is különleges ez, mert Zoli az első feleségével, Szinetár Dórával gyakorlatilag folyamatosan együtt állt a reflektorfényben: az Operettszínház színpadán számtalan darabban szerepeltek közösen, emellett duettkoncertjükkel járták az országot. De ha alaposabban megvizsgáljuk, jól látszik a tudatosság Bereczki Zoltán részéről, hogy a Bata Évával való házasságában mindent más alapokra helyezett, mint az előzőben.

Egy próbafolyamat alatt ismerkedtek meg (Fotó: Korponai Tamás/fotocentral.hu)

Anyagi önállóság

Talán minden akkor kezdődött, amikor megvette új otthonát. „Kifejezetten úgy érzem, hogy ez a ház lehet egy új család alapja – nyilatkozta Bereczki a Bestben. – Nem zárom ki, hogy újra apa leszek. Az sem véletlen szerintem, hogy két kocsibeálló tartozik a házhoz. Többen elférnek majd még itt, ha a sors úgy hozza.” Ez a ház volt Zoli első saját otthona. Nem egy albérlet, nem a párjának vagy a családjának az ingatlana. Így pedig már elve teljesen új alapokra helyezhette új kapcsolatát. És csakugyan megérkezett életébe a szerelem és a második gyermek is. Bata Évával azonban sokkal jobban óvják a magánéletüket, mint ahogy azt Zoli korábban tette. „Ez egy nagyon tudatos döntés a részemről. Éppen azért, mert az, hogy a házasságomban (még Szinetár Dórával – a szerk.) nagyon kifelé éltem, végül szintén egy hatalmas falhoz csapódáshoz vezetett az életemben. Teljesen összekeveredett a valóság és a fikció. Mi magunk is elhittük azt a boldogságot, amit az újságok írtak rólunk. Az egészen természetes, hogy az ember a boldogságáról, a sikereiről beszél szívesebben, nem pedig a problémákról. Valahogy ez elfedte a valóságot. Pedig vannak problémák, amiket nem lehet a szőnyeg alá söpörni, beszélni kell róluk. A szakmai sikerek valahogy mintha kompenzáltak volna mindent, pedig nem. Elhatároztam, hogy ezt a szerelmet szeretném jobban csinálni. Nem szeretném többé a kirakatba tenni a magánéletemet, és ezentúl közös munkát sem akarunk vállalni a párommal” – mesélte korábban Zoli.

Szinetárral rengeteget dolgoztak együtt (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Elvégezte a lelki munkát

De Zoli egyéb dolgokban is másként áll a munkához, mint annak idején. „Minőségi munkát szeretnék végezni minőségi bérezésért. Bízom benne, hogy lesznek jó televíziós és jó színházi feladataim is. De tény, inkább kevesebbet vállalok. Volt az életemnek más szakasza, amikor hajtottam a munkát, és háttérbe szorítottam a magánéletem. De ezen változtattam. Nem a gyerekeim miatt van ez, hanem azért, mert az én személyiségem sokat fejlődött ennyi idő alatt. Szerintem természetes dolog, hogy 30 évesen másmilyen apa az ember, mint 46 évesen. Akkor jött el az életembe az új szerelem, és akkor ajándékozott meg a sors még egy gyermekkel, amikor már készen álltam rá, amikor elvégeztem ezt a lelki munkát” – mesélte korábban a színész-énekes.

A stúdió gyerekszoba lett (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Stúdióból gyerekszoba

Zorka születése után nem sokkal még Szinetár Dórával együtt tértek vissza a színpadra az Operettszínházban, kislányukra pedig egy szuper bébiszitter vigyázott, akiről ódákat zengtek akkoriban. Flórával azonban már sokkal több időt tud otthon tölteni az Operettszínház egykori sztárja. Mi sem szimbolizálja a változást jobban, mint hogy a házában átalakította a stúdióját, ahol dolgozott, és abból a helyiségből lett a második gyerekszoba. Ha Zolinak van koncertje vagy színházi előadása, akkor Éva van a kislányukkal, de fordítva is igaz ez: ő is számíthat a férjére. Egy biztos, jól látszik, hogy ­Bereczki Zoli mennyit dolgozott saját magán az elmúlt évek alatt, és az is, milyen pozitívan hatott ez a belső munka az életére.

Kiemelt képek: Vadnai Szabolcs/fotocentral.hu, Borzi Vivien

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!