Címlapsztori

Freddie: „Amióta apa vagyok, rájöttem, milyen hosszú is tud lenni tíz másodperc”

A jóképű énekes nem titkolja, jelenleg egy zűrös, kihívásokkal tarkított perióduson megy keresztül, de ezt egyáltalán nem bánja.

Fehérvári Gábor Alfréd, azaz művésznevén Freddie tavaly nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis egy fagyizót nyitott, amivel a nagymamájának állított emléket. „Nagyon közel állt hozzám, és olyan elegáns vezetékneve volt, ami nagyszerűen illik egy kávézóhoz. Így született meg a Rádai, ahol immár van egy emlékfalunk is, amire a vendégek felírhatják a nagyszüleiktől származó kedvenc idézeteiket. Szívmelengető időről időre ránézni erre a falra” – vallja be.

A vendégek felírhatják egy falra a nagyszülőktől származó kedvenc idézeteiket

Az énekes nem egy régi álmát megvalósítva kezdett bele a vendéglátásba, sejtelme sem volt arról, mi vár rá, amikor belevágott. „A Covid-válság ébresztett rá arra, nem függhet a megélhetésem teljes mértékben a színpadtól. Muszáj volt egy másik bevételi forrást találnom, hiszen a családom anyagi biztonsága mindennél fontosabb. De nem tudtam, mire vállalkozom. Az első időszak pokolian nehéz volt. Hirtelen óriási felelősség szakadt a nyakamba. Ötvenhat napot dolgoztam megállás nélkül, ami egyértelműen nem egészséges, de szükség volt rá. Mostanra már sokkal könnyebb, hetente nagyjából 2-3 napot dolgozom a kávézóban” – mondja.

Megvan a csodaszer

A Dunakanyarban lévő fagyizóba a büszke tulajdonos gyermekei, a hároméves Léna és a kétéves Ármin is ellátogatnak. „Általában olyankor jönnek, amikor nem a pultban állok, mellettük úgysem tudok dolgozni. Bár egy-egy mangófagyival könnyedén lekenyerezhetőek, az a kedvencük – árulja el Freddie.­ A 34 éves családfőnek nincs könnyű dolga, ugyanis a fagyizó üzemeltetése mellett énekesként és műsorvezetőként is vannak feladatai. – Mindhárom dolgot nagyon szívesen csinálom. De sajnos egy nap csak 24 órából áll, szétszakadni pedig, bármennyire is szeretnék néha, nem tudok. A prioritások pedig mindig változnak. Talán ez életem legváltozékonyabb időszaka a mostani. Kicsit minden esetleges, ezt pedig a magamfajta embernek, aki szereti megtervezni a napjait, beosztani az idejét, nem egyszerű elfogadni” – ecseteli kendőzetlen őszinteséggel.

Feleségével, Dórival

Gyorsabban telik az idő

Jóllehet, a prioritások változnak a munkahelyei között, ahhoz kétség sem fér, mire tekint a legfontosabb feladataként. „Az apaság, a család az első, minden más csak ezután jön. Bár ezeket az éveket biztosan nem fogjuk visszasírni. Kicsi a korkülönbség a gyerekek között, és még mindketten teljes embert kívánnak, ami az odafigyelést illeti. Amióta apa vagyok, rájöttem, milyen hosszú is tud lenni 10 másodperc. Talán a folyamatos éberség az, ami a legfárasztóbb” – taglalja Freddie.

Egy kis fagyival a gyerekek bármikor lekenyerezhetőek

Következetes szülők

A nehézségek ellenére sem szeretne kevesebbet jelen lenni a gyerekei életében. „A feleségemmel, Dórival abban hiszünk, hogy ebben a korban tudjuk megalapozni azt a mély kötődést a gyermekeinkkel, ami a későbbiekben lesz igazán gyümölcsöző. Abban bízunk, így talán nem mi tudjuk majd meg utoljára, ha, mondjuk, 14 évesen szerelmesek lesznek, és nem mi tudjuk meg szülőként utoljára, ha bármilyen nehézségbe ütköznek. Ahhoz például szigorúan ragaszkodunk, hogy nem íratjuk be őket bölcsibe, és megpróbálunk minden napot a családon belül megoldani. Amikor mindkettőnknek halaszthatatlanul dolgoznia kell, Dóri anyukája ugrik be segíteni – mondja. Ennyire telített mindennapok mellett nem meglepő, hogy idén nyáron a nyaralás is elmarad számukra. – Nyáron nem fog beleférni, de talán ősszel megszökünk néhány napra. Még ez is képlékeny… Nincs mit tenni, most ilyen életszakaszban vagyunk” – zárja gondolatait.

Tíz éve ismerte meg az ország

Fehérvári Gábor Alfréd 2014-ben tűnt fel a Rising Star tehetségkutató műsorban. Jelenleg is koncertezik a legutóbbi, Szabadon címmel megjelent albumával. Freddie zeneszerző és szövegíró is egyben, a minőségi szórakoztatást képviseli. A lírai, szívekig hatoló dalok állnak közel hozzá.

Kiemelt képek és fotók: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!