Címlapsztori

Balogh Edina: „Nehezen viselem, amikor Simon nem alszik velem” – exkluzív fotók a közös otthonról

Újabb szintet lépett a sztárpár kapcsolata: összeköltöztek. Van egy fővárosi bázisuk, és három hónapja egy kertes ház is az otthonuk.

A fővároshoz közeli kertváros dimbes-dombos részen autózva egy szűk kis utcácska vezet Balogh Edina és Szabó Simon házához. Érkezésünkkor a színész a tőle megszokott kedvességgel fogad minket, és rögtön mutatja, hol érdemes parkolnunk, hogy a szembeforgalom is elférjen a keskeny szakaszon. Majd elindulunk a kapujuk felé, és miközben ő behúzza a kukát, mi elámulunk, hogy a kertjükbe lépve micsoda paradicsom tárul elénk: bárhova nézünk, hatalmas fák, bokrok, madárcsicsergés. Kerti asztal, bográcsozó, a teraszon jakuzzi, és nem hiányzik a gyerekeknek a minifocipálya sem. Sőt már kis kedvenc is van háznál, egy tündéri fekete színű cica hamar hozzájuk szegődött.

„Egyből beleszerettem”

„Igen, itt olyan, mintha az ember mindennap nyaralna, nem nagyon akarsz innen bárhova is elmenni – kezdi Simon, akinek nagy lépés volt ez tősgyökeres belvárosiként, hiszen életvitele miatt nem lehet őt kirobbantani Budapest szívéből. – Most is azt mondom, én nem vagyok az a kertvárosi forma, engem azért a belváros határoz meg, de szeretek itt is lenni. A házat is én találtam, amikor keresgéltünk Edinával. Egyből beleszerettünk, nem volt kérdés.” „Mi már annyira megszoktuk a nagy teret, a kertet, hogy nehezen tudnánk csak a magas bérházak miliőjében élni” – veszi át a szót Edina. A házba lépve csak ámulunk és bámulunk, noha Edina azonnal szabadkozik, hogy még félkész állapotok uralkodnak. És valóban, az előtér még kicsit üres, de beljebb, az ebédlőn túl egy hatalmas, ablakokkal teli, napfényes nappaliban találjuk magunkat. Az egyik sarkot egy zongora díszíti, a másikat egy kandalló, a falakon pedig szebbnél szebb festmények lógnak, amelyek mind Edina keze munkáját dicsérik. „Ezeket pont tegnap akasztgattuk fel, miután öt órán át szereltünk egy ruhás­szekrényt. De a lényeg, hogy alakulunk” – mondja nevetve a színész.

Mozgalmas, de nyugodt

És bár csak pár hónapja laknak itt, már volt baráti összejövetel és nagy családi sütögetés is. „Ez a hely tényleg tökéletes arra, hogy sokan együtt legyünk. Legutóbb apukámék, a tesóim és Simon testvéréék is itt voltak. Kint grilleztünk, bográcsoztunk, nagyon jó volt – meséli Edina, aki nem tud betelni az érzéssel, hogy végre olyan párja van, aki jártas a konyhában. – Egyszerűen imádom, hogy Simon tud főzni. Annyira jó, amikor együtt sütünk-főzünk, közben a gyerekek szaladgálnak körülöttünk. Mozgalmas, de mégis olyan nyugodt és szép itt az élet.” Most pedig, hogy nyár van, a fürdőzés is gyakori program. „A gyerekekkel sokszor csobbanunk a jakuzziban. Benyomjuk a pezsgő fokozatot, és lubickolunk – meséli Edina, aki az élvezetek mellett persze a kerti munkától sem riad vissza. – Simon még csak egyszer, én már többször levágtam a füvet az egész kertben. Nagyon szeretek a szabadban tevékenykedni, teljesen kikapcsol. Annyira szép ez a sok zöld. Az egész hely olyan varázslatos, hogy itt festeni is igazi élmény.”

Egy művészpár életéből nem hiányozhat az otthoni zenélés sem

Csak kettesben

De a kertvárosi idill mellett a sztárpárnak van egy fővárosi élete is. „Simont a gyerekei miatt nagyon köti a belváros, ők ott járnak iskolába, különórára, edzésekre, nehéz lenne innen hozni-vinni őket. Plusz nagyon fontos neki is az az idő, amit csak hármasban töltenek együtt. Úgyhogy jelenleg két közös otthonunk van, két bázisunk. Az egyik itt, a másik Pesten – meséli Edina, aki picit nehezebben éli meg ezt a kettős életet. – Ez azért nagyon melós, problémás. Sok a pakolás, a logisztika, mert nincs egy hely, amire rá tudjuk mondani, hogy na akkor ez a közös otthonunk. Zavar, hogy nem tudunk együtt élni teljes mértékben, és nehezen viselem, amikor Simon Pesten alszik. Ugyanakkor tudom, hogy jelenleg ez a legjobb megoldás, amit ki tudtunk találni.” „Nyilván ez addig nehéz helyzet, amíg a gyerekek ilyen kicsik, és amíg nem jönnek azok a lehetőségek és az elhatározás, hogy azt mondjuk, vegyünk valahol egy közös házat. De ez is eljön – veszi át a szót Simon, aki elárulja, azért ennek ő látja a jó oldalát is. – Nekem sem jó, hogy vannak napok, amikor Edina nincs mellettem. Vagy hogy van egy itthon meg egy otthon is. De közben jó dolog is, hogy mindig eldönthetjük, mihez van kedvünk. Amikor kéthetente eljön az a négy nap, amit csak kettesben tölthetünk, akkor legtöbbször a főváros mellett döntünk, és Edinán is látom, hogy imád ott mászkálni. Mozizunk, vacsorázunk. Olyankor nem gond, ha megiszunk egy pohár bort, mert nem kell hazavezetni.”

„Autóban is elalszunk”

Az összeköltözés mellett nagy lépés az is, hogy Edina és Simon gyerekei is megismerkedtek már. „Voltunk már együtt wellnessezni.­ Hasonló vérmérsékletűek a gyerekek, úgyhogy nagyon jól kijöttek egymással, és számunkra ez a legeslegfontosabb” – meséli boldogan a színész, aki elárulja, egy közös nyaralás is le van már foglalva. De a nagy, családi vakáció előtt Edinával kettecskén is útra kelnek. „Tavaly júliusban ismerkedtünk meg, és hamarosan itt az egyéves évfordulónk is, úgyhogy azt találtuk ki, hogy beülünk a kocsiba, és Olaszország felé vesszük az irányt, közben pedig megszállunk itt-ott” – meséli izgatottan Edina. „Ez lesz az első közös, egyhetes nyaralásunk. Az évfordulón túl mindjárt itt van Edina születésnapja is, úgyhogy Szardíniát tűztük ki célul. De útközben megnézzük Rómát, lehet Cerviát is, nekem ott vannak rokonaim is. Nem foglaltunk szállást, spontánok leszünk. Ha pedig nem találunk, akkor elég nagy az autó, elalszunk abban is. Kalandos lesz – mondja Simon, akinek az édesanyja nem bánná, ha jegyesekként térnének haza a nyaralásból. – Anyukám a múltkor viccesen megkérdezte tőlünk, mikor veszem már el Edinát. Mindketten kicsit belepirultunk dologba” – meséli nevetve, és mint mondja, bár egyikük fejében sem ez van most napirenden, nem lehet tudni, mit hoz a jövő.

Kiemelt képek és fotók: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story rejtvény különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!