Címlapsztori

Évtizedes barátja Tóth Veráról: „Volt olyan párja, akit egyáltalán nem kedveltem”

Mujahid Zoli és az énekesnő 20 éve, a Megasztár óta ismerik egymást, és az egymásba vetett bizalmuk rendíthetetlen maradt az évek alatt.

A két énekes kapcsolatára is igaz a mondás: minden kezdet nehéz, Tóth Vera és Mujahid Zoli a Megasztár első szériájának versenyzőiként ugyanis eleinte egyáltalán nem kedvelték egymást. „Kezdetben úgy éreztem, Vera túljátssza a szerepét. Nem voltam biztos abban, teljesen őszinték a megnyilvánulásai. Aztán apránként rájöttem, mekkorát tévedtem. A jég talán akkor tört meg végleg, amikor a Megasztár-házban különféle kisfilmeket kellett forgatnunk magunkról egy kézi kamerával, és megnéztem Veráét. Szakadtam a nevetéstől, annyira vicces dolgokat mondott és csinált azokban a videókban. Onnantól kezdve tudtam: ő az én emberem lesz” – emlékszik vissza nevetve Zoli.

Feltétel nélküli támogatás

A Megasztár után egy teljesen új élet várt rájuk, mégsem engedték el egymás kezét, ehhez pedig Vera családjának is köze van. „A családom saját gyerekeként szereti Zolit, és ez már akkoriban is így volt. Anyukám például a mai napig ’pici fiamnak’ hívja. Már csak ezért sem fordulhatott volna elő, hogy elsodor minket az élet egymástól” – mondja Vera. „Pont azt a szeretetteljes családi gondoskodást kaptam meg Vera szüleitől, amire mindig is vágytam – veszi át a szót Zoli. – Nem volt egyszerű a gyerekkorom: édesanyám nem igazán tudta kimutatni a szeretetét, nem voltak családi ölelések, nem éreztem a feltétel nélküli támogatást a részéről. Persze neki sem volt egyszerű élete, és a maga módján biztosan büszke rám. Mindenesetre ezért is volt sokáig olyan a kapcsolatom Verával, amilyen a testvéreimmel kellett volna legyen.”

A Megasztár első szériájának versenyzői voltak (Fotó: Ványi Ákos/fotocentral.hu)

Kész átverés

Vera pedig jó nővérhez méltóan viselkedett, aminek az is része volt, hogy gyakran megtréfálta Zolit, például a 30. születésnapján is. „Akkoriban jött haza Spanyolországból, egy hátizsákos túráról, ahol jóban lett egy társasággal, de elmesélte, hogy az egyik lányt semmilyen úton-módon nem tudja elérni a csapatból. Én ezt az információt kihasználva, megkértem az egyik nyomozó barátomat, segítsen nekem a szülinapi csíny végrehajtásában” – mondja nevetve Vera. „Éppen az aznap esti fellépésre készültem, amiről természetesen később kiderült, hogy csak kamu volt. Felhívott az akkori menedzserünk: úgy látja, rajta vagyok az Interpol körözési listáján a spanyol lány eltűnése miatt. Nem is volt időm feldolgozni ezt, mert egy rendőrautó szirénájára lettem figyelmes. Bekopogtak, házkutatást tartottak, mindent felforgattak. Azt mondták, a bizonyítékok alapján azonnal velük kell mennem kihallgatásra. A legijesztőbb része az egésznek az volt, amikor beültettek a kocsiba, és elővettek egy aktát csupa rám vonatkozó személyes adattal. Ezen a ponton már annyira elvesztettem a kapcsolatot valósággal, hogy megfordult a fejemben: talán tényleg miattam tűnt el a szegény lány. Ahogy ezen töprengtem, hirtelen megálltunk. Azt mondták, szálljak ki, de én csak ültem magamba roskadva. Azt sem hallottam meg, ahogy elkezdik nekem énekelni a Boldog szülinapot-dalt a távolból. Aztán persze kiderült, hogy mindez egy mesterien kitervelt átverés része volt a szülinapom alkalmából. Vera egyébként egy hajóra szervezte a bulit, és az is örökké emlékezetes marad, nem csak az odavezető út” – eleveníti fel Zoli.

Fotó: Archív

Kíméletlen őszinteség

De nem pusztán a felhőtlen jókedvben, hanem komoly magánéleti kérdésekben is számíthatnak egymásra. „Nem szoktunk egymással köntörfalazni. Néha például egy kívülálló sokkal jobban látja, milyen hibákat követünk el egy párkapcsolatban. Nekem voltak olyan baklövéseim, amikor fülig szerelmes voltam, és Zoli kendőzetlenül rámutatott, miért nem okés a csávó” – vallja be Vera. „Volt Verának olyan párja, akit egyáltalán nem kedveltem – helyesel Zoli. – Ezért is örülök Vera választottjának, mert a férjét nagyon szeretem. Egyébként azt gondolom, hogy a barátság és a szerelem érzése egy tőről fakad, csak az intenzitása más. Ezért fontos, hogy a barátságainkra is nagy hangsúlyt fektessünk, és olyan embereket válasszunk magunk mellé, akikben bízunk, és tudjuk, hogy a legjobbat akarják nekünk. Mi ilyenek vagyunk egymásnak” – zárja gondolatait Zoli.

Zolinak augusztus 23-án az Öntőház udvarban lesz Szécsi Pál-koncertje, ahol Vera lesz a vendég (Fotó: Archív)

Idegesítő szokások

Egy 20 éves barátság esetében elkerülhetetlenül akad néhány olyan tulajdonság, amikkel a cimborák őrületbe kergetik egymást. Nincs ez másképp Vera és Zoli között sem. „Amikor vezetés közben mesél valamit, és a sztori kellős közepén elkezdi kommentálni a forgalmat hosszú percekig, attól a falnak megyek” – mondja Zoli. Verát pedig az bosszantja kissé, hogy legjobb barátja képes túlságosan is elkeseredni, amikor egy problémával szembesül, és nem a megoldásra koncentrál.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!