Címlapsztori

Gyöngyösi állatkínzási botrány: Dolly frappáns válasszal reagált a feltett kérdésekre

Egy éve pattant ki a botrány az énekesnő nevéhez köthető kennellel kapcsolatban. Utánajártunk, van-e már felelőse az ügynek.

Amilyen nagy port kavart, furcsamód olyan hamar el is csendesedett a gyöngyösi állatkínzási ügy. Pedig egy ország döbbent meg, amikor tavaly júniusban kiderült, hogy Dolly menedzserének, P. Ritának az udvarán, az énekesnőről elnevezett Dolly­wood Kennelben kutyatenyésztés helyett állatkínzás folyik. A tehetetlen helyiek régóta tudták, micsoda szörnyűség megy a szomszédban, így meg sem lepődtek, amikor a rajtaütéskor zsákok tucatja telt meg állattetemekkel. Mivel egy ideje nem tudni, hol tart az ügy, ismét Gyöngyös felé vettünk az irányt.

„Mindennap megy az ordibálás”

Első utunk az egykori horrortanyához vezetett, ahol mintha bomba robbant volna. A tavaly még ott álló családi háznak, a hátsó traktust kivéve, már nincs teteje, sem oldala. Romokban van minden. Ellenben a kertben kiteregetett ruhák száradnak. „Beköltözött ide egy helyi csavargó. Borzalmas, amit művel a barátaival. Mindennap megy az ordibálás, rongálás, tűzgyújtás” – mondta a Storynak az utcában lakó Erzsike, aki idegileg teljesen kimerült már az események miatt, és minden vágya, hogy végre elköltözzön. „Megértem Erzsikét, én ugyanígy vagyok. Ezt nem lehet bírni. Tavaly végre felszámolták az illegális szaporító telepet, elvitték szegény beteg, elpusztult állatokat, erre most ki tudja, milyen kétes dolgok folynak itt” – veszi át a szót a szintén helyi, Zsuzsanna. A szomszédok azt mondják, egy ideig elérték telefonon Dolly­ menedzserét, aki állítólag tulajként maga engedélyezte a csavargónak a beköltözést. P. Rita azonban már elérhetetlen.

Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu

Ujjal mutogattak egymásra

Gondoltuk, mi hátha sikerrel járunk, és ismét szóra bírjuk a menedzsert, hiszen tavaly csak a Storynak nyilatkozott a szörnyű ügy kapcsán. Ám nem nyitott ajtót, pedig a szomszéd hölgy készségesen elmondta, hogy érkezésünk előtt nem sokkal együtt voltak közértben, és P. Rita épp főzni készült. A lakók szerint jókedvű és kutyabaja. Pedig az állatkínzási botrány után ujjal mutogattak egymásra Dollyval. Most úgy fest, neki kell felelősséget vállalnia a történtekért. Lapunk ugyanis a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatától azt az információt kapta, hogy azt a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a napokban lezárta, és vádemelési javaslattal továbbította azt az illetékes ügyészségnek. Az ügyészségtől pedig megtudtuk, hogy közszereplő nem érintett az ügyben, ellenben az az egyetlen személy, akit korábban kihallgattak, gyanúsított. P. Rita ügyvédje megerősítette nekünk, hogy ügyfelét kihallgatták, így feltehetően róla van szó. P. Rita viszont tavaly azt mondta a Storynak, noha ő sem fedhetetlen, ha rajta múlik, nem ez történik az állatokkal, Dolly kényszerítette bele ebbe a helyzetbe. Azt állította, az énekesnő alig adott neki menedzseri fizetést, a kutyák ellátására pedig csak akkor áldozott, ha épp kedve tartotta.

Az állatok helyét idegenek vették át (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Megválaszolatlan kérdések

Megkerestük Dollyt is, aki rövidre zárta a témát, és annyit mondott, nem foglalkozik ezzel az üggyel. És valóban, hivatalosan nem szereplője az ügynek, nem gyanúsítják semmivel. Mégis máig sok kérdés megválaszolatlan maradt. Például, hogy Dolly – aki magát állatvédőnek vallja – miért viselkedett olyan gorombán a négylábúak jólétéért harcoló ebrendésszel a lefüleléskor? Miért sietett el még a rendőrség kiérkezése előtt a kutyáival? Valóban nem tudta, hogy milyen körülmények uralkodnak az udvarban, annak ellenére, hogy az ő kutyái is ott voltak? Miért látta megannyi szomszéd az énekesnőt és a menedzserét éveken át együtt, ahogy hozták-vitték az állatokat? Miért fenyegette meg feljelentéssel az énekesnőt az egyik szomszéd illegális szaporítás miatt mások füle hallatára a parkolóban? Úgy tűnik, ezekre a kérdésekre már sosem kapunk választ…

Barátból ellenség

Az énekesnő és volt menedzsere kapcsolata hosszú éveken át szoros volt. „Dolly mindig azt mondta, hogy én és a szüleim vagyunk a családja, és így is viselkedett. Nálunk töltötte az ünnepeket, édesanyám és én is sokszor főztünk neki, tőlünk vitte a főtt ételt haza magának. Napi több órát telefonáltunk, mindent tudtunk egymásról. Olyan volt, mintha az anyám lett volna” – mesélte lapunknak P. Rita, aki ma már köszönés nélkül elsétálna Dolly mellett.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!