Címlapsztori

Pécsi Ildikó fia és volt menye képtelenek megegyezni: „Szeretném lezárni ezt az egészet, és szerintem a másik fél sem bánná már”

Szűcs Csaba sokáig hallgatott, most mégis megtörte a csendet, és őszintén vallott arról, hányadán állnak a volt feleségével, Pártos Csillával.

Arra kínosan ügyel, hogy exneje nevét még véletlenül se ejtse ki, ám miután egy évtizede Szűcs Csaba és Pártos Csilla jogvitájától hangos a sajtó, talán senkinek nem kell bemutatni Pécsi Ildikó volt menyét. De milyen viszonyban vannak azóta a perben álló szülők? Hogyan alakult a magánéletüket, és milyen lenyomatot hagyott az életükön a családi háború?

„Nem tudom, mi lesz a vége…”

Csaba szerint mindenkinek jobb lenne, ha kulturáltan megegyeznének Csillával, az elmúlt évek hangos jogvitájából kiindulva azonban még ő sem tudja, mit hoz a jövő. Annál is inkább, mert elmondása szerint ők ketten még mindig nem beszélnek. A perben álló egykori sztárpár ugyanis egy évtizede képtelenek megegyezni a tetemes közös vagyonon, marakodásuk pedig mindkettőjük életére rányomta a bélyegét. „Az első házasságom úgy fejeződött be, hogy nem repültek tányérok, semmi nem történt, de a mai napig állítom, hogy mindkettőnknek jobb így. Elfáradt – utalt előző, Pártos Csillával való házasságára a Kiskegyed podcastműsorában Szűcs Csaba, majd azt is elárulta, hányadán állnak most a volt feleségével. – Sajnos nem beszélünk. Még mindig benne vagyunk a vagyonmegosztási perben, de nem lesz nagy baj, amikor vége lesz az ominózus pereskedésnek. Nem akarok egy ideig tértivevényes levelet várni, szeretném lezárni a lelkemben ezt az egészet, és szerintem a másik fél sem bánná már – mondta Pécsi Ildikó fia, akinek Csillával közös egykori otthonát, a per fő tárgyát képező budapesti ingatlant jelenleg a közös fiuk, a huszonhat éves Csaba lakja, ám az édesapa a ház értékesítésében látja a megoldást. – Szerintem így lehetne majd ezt kulturáltan lezárni és rendezni, de a bíróság nem kapkodja el a dolgot!”

A művésznő imádott kertjében, Gödöllőn (Fotó: Meglepetés Archívum/fotocentral.hu)

Csilla némasági fogadalmat tett

Hazánk leghosszabb sztárválása valóban mintha ólomlábakon járna – igaz, volt is mit megvitatniuk a volt házasoknak. Bár Csaba nyelve hosszú idő után most megeredt, Csilla már jó ideje tartja magát a némasági fogadalmához. Utoljára három évvel ezelőtt adott hírt magáról, amikor egy nyilvános közleményben cáfolta azon információkat, hogy megtámadta volt anyósa 400 millió forintot érő hagyatékát, valamint, hogy 80 millió forint rokontartást követelt a színésznőtől. „A fél életem munkája és a családom javai lettek befektetve ebbe a házasságba. Mindösszesen erre tartok igényt” – mondta akkoriban Pártos Csilla, aki azóta teljesen visszavonult a nyilvánosságtól, és sem peres ügyéről, sem pedig magánéletéről nem kíván beszámolni. Pedig annak idején ő is sokat szerepelt a médiában. A csinos jóga­oktató a válása után a Story magazinnak is többször beszámolt a szerelmi életéről, és boldogan újságolta lapunknak, hogy a családi háború közepette rátalált a szerelem ügyvédje személyében. Állítólag kapcsolatuk már véget ért, és Csilla azóta nem számol be a magánéletéről, ám vélhetően az édesanya sem lélegezhet fel teljesen mindaddig, amíg volt férjével le nem zárul a vagyonjogi perük.

Pécsi Ildikó és férje gödöllői kertjükben (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Megtört a családi idill

A már egy évtizede húzódó bírósági ügy nem csak a volt házasok lelki nyugalmára nyomta rá a bélyegét. A zajos jogvita Csaba szülei, Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos életét, egészségét is megkeserítette. „Ez bebizonyíthatatlan, de az a mániám, hogy a szüleim utolsó éveit ez döntően befolyásolta. Odáig is elmegyek, hogy édesapám daganatos megbetegedése is ezért volt – hangzott el a súlyos megállapítás Csaba szájából, aki hiszi, hogy minden testi baj lelki eredetű, édesapjának pedig volt, hogy kétnaponta kellett diskurálnia az újságárusokkal a családi csetepatéról. De természetesen Csaba édesanyja, Pécsi Ildikó sem maradt ki fia és volt menye csatározásából. Annak idején maga a színésznő szorgalmazta Csaba és Csilla házasságát, ám miután viszonyuk húsz év és egy közös gyermek után elmérgesedett, Ildikó sem bírt lakatot tenni a szájára. Bár Csaba nemegyszer kérte az édesanyját, hogy maradjon ki a nyilvános sárdobálásból, a néhai színésznőt csak nem hagyta nyugodni az igazságérzete, amiből aztán cikkek, címlapok tucatjai születtek. – Ebből elég nagy feszültség lett közöttünk sajnos, ami azelőtt az életbe nem fordult elő. Imádtuk egymást, de ez komoly árnyékot vetett kettőnk kapcsolatára” – vallotta be az 53 éves üzletember, akinek a viszonya aztán olyannyira elmérgesedett az édesanyjával, hogy sokáig még a gödöllői szülői házat is elkerülte, inkább egy helyi áruház parkolójában találkozott az édesapjával. Anya és fia kapcsolatában végül Csaba második házasságából, Zsuzsannától született gyermeke, a most hatéves Zsombor hozott békét. De vajon ki, mi fog nyugalmat teremteni Csaba és Csilla viszályában?

Elkótyavetyélte a szülői házat?

Ha Csaba nem a magánélete miatt került reflektorfénybe, akkor az öröksége, szülei imádott gödöllői háza és annak eladása miatt volt címlapokon. Bár állítása szerint neki soha nem volt opció, hogy a szülei halála után beköltözzön a hatalmas ingatlanba, sokan mégis rossz­ szemmel nézték, hogy „elkótyavetyélte” és „feldarabolta” Pécsi Ildikó egykori otthonát. „Ragaszkodtam ahhoz, hogy a szülői ház és az ahhoz tartozó, édesanyám imádott kertje megmaradjon, ami ott is van, megmaradt. A többi rész viszont valóban fel lett osztva” – vallotta be Csaba.

Kiemelt képek: Birton Szabolcs, Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!