Címlapsztori

Barabás Évi csodakertjében jártunk: „Imádok mezítláb járni a fűben” – fotókkal

Egy kert látványa, gondozása nemcsak a lélekre van jó hatással, hanem a testre is. Ez duplán igaz rá és kutyájára, Hugóra, akik gyors gyógyulásukat a kertjüknek is köszönhetik.

Amikor egy éve kicsúszott Barabás Évi lába alól a talaj, és elszakadt a combizma, új virágoskertje éppen hogy elkészült. „A kényszerpihenőt, az egész nyarat itt töltöttem – meséli a műsorvezető. – Többször fel is hívtam a kert tervezőjét, hogy elmondjam neki, nem is tudja, milyen különleges erejű, gyógyító kis birodalmat építettek nekem a csapatával.”

Januárban Évi 15 éves kutyusa, Hugó életéért küzdöttek az állatorvosok, sikerült is talpra állítaniuk, és ha már ráérősebben is, de egészségesen újra gyakran körbejárja birodalmát. „Ebben a kertben pihenve, gyönyörködve a növényekben tényleg gyógyulni lehet, Hugónak is biztonságot, nyugalmat jelent. Itt töltődöm fel, pihenem ki magam, születnek a legjobb ötleteim. Imádok mezítláb járni a fűben, vagy csak nézem a tulipánokat, mostanában a hortenziákat, sőt beszélgetek is a növényekkel, és máris könnyebb és szebb minden. Csak a spanyol csigákkal ne kellene harcolni – teszi hozzá nevetve az RTL sztárja, aki hosszú évek óta lakja budai otthonát, kertjén azonban változtatni szeretett volna. Ezért kérte meg Szomoru Miklós kertészmérnököt, hogy segítsen. – Nem ismertem Mikit, csak a pilisszentkereszti kertjét és a blogját, de jött, újratervezte a kertet, majd a csapatával ástak, metszettek, ültettek. Itt voltam, hiszen én tudtam, hogy például hova nem szabad ültetni nagyobb növényt, hogy ne takarja el a nyári napot. Nem bántam meg, hogy erre költöttem, egyrészt mert nem költök luxusra, drága holmikra, ez a kert lett az én luxusom, másrészt pont a balesetem előtt lett kész, így a gyógyulásomnak is jót tett. Megteremtettem magamnak az édenkertet éppen egy éve, és imádom.”

Kiemelt kép és fotók: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!