Címlapsztori

Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones – Mindent bevetnek, hogy együtt maradjon a család

A sztárházaspár nehezen viseli, hogy mindkét gyerekük felnőtt és már önálló életet él, ők pedig egyedül maradtak.

A minap a családfő beszélt félig viccesen arról, hogy kénytelenek időnként „megvesztegetni” a gyerekeiket, ha együtt akarnak lenni velük. „Nagyszabású utazásokat tervezünk, hogy lekenyerezzük őket, és szerencsére ez működik, még szívesen eljönnek velünk akár többhetes vakációkra is. A téli ünnepi időszakban például több mint egy hónapot töltöttünk Indiában, ami csodálatos volt. Már tervezzük az idei nyaralásokat, és ez nagy ajándék, hogy velünk tartanak. Nincs semmi kényszer, de tudjuk, hogyan csábítsuk el őket, tényleg remek helyekre utazunk” – mesélte Michael Douglas. Ez tény, az indiai túra előtt jártak Caprin, ahol egy luxusjachton hajókáztak, vagy a karibi térségben, ahol többek közt dzsungeltúrákat is tettek. A legutóbb nemrég Douglas öccsének az esküvőjén volt együtt a család a kaliforniai Palm Springsben.

Beléptek a felnőttkorba

Feleségével, Catherine Zeta-­Jonesszal mindkettőjüket megviselte, hogy csemetéik pár éve kirepültek a családi fészekből, és sokszor nagyon üresnek érzik az otthonukat nélkülük. Dylan – aki tiszta apja – már 23 éves, és elvégezte az egyetemet, ahol politikatudományt hallgatott. Carys nemrég töltötte be a 21-et, és éppúgy a Rhode Island-i Brown Egyetem diákja, mint korábban a bátyja, csak ő film szakra jár, emellett nemzetközi kapcsolatok terén folytat tanulmányokat, alighanem így is szeretné majd hasznát venni perfekt spanyolnyelv-tudásának. A leleményes mama, akinek nagy hobbija a lakberendezés és a varrás, úgy is próbált egy kis pluszidőt kicsikarni, hogy napokat töltött az egyetemi városban azzal az ürüggyel, hogy segít nekik berendezni az új lakhelyüket. Függönyt és ágytakarót varrt, bútorokat vadászott nekik, hogy minél otthonosabban érezzék magukat. No meg hogy addig is együtt lehessen velük.

Több mint egy hónapot Indiában töltött a család (Fotó: Archív)

A kedves nagypapa…

Nem csak az üresfészek-szindróma kínozza a házaspárt, önmagában az öregedés is nehéz dió. Douglas szeptemberben már 80 éves lesz, nem is tagadja, hogy a kora okoz számára kellemetlen meglepetéseket. Eléggé lelombozta például, hogy nagypapának nézték, amikor ellátogatott a csemetéi egyetemére a szülői napon… Tény, hogy az idő nyomot hagyott a hajdan szívtipró sztáron, és mára sokkal jobban kiütközik a 25 év korkülönbség közte és a hozzá képest jóval fiatalosabb felesége között, aki még csak az ötvenes éveiben jár. Ugyanakkor a lassan 55 esztendős Catherine is megküzdött az életközepi válsággal: nehezen dolgozza fel, hogy egykor messze földön híres szépsége kezd megkopni, és keresi az útját, hiszen Hollywoodban már nem kapkodnak annyira utána, ritkán kap jó szerepeket. Az egyik ilyen volt a két éve bemutatott Wednesday sorozatban Morticia Addams karaktere, de főszerepekkel jó ideje nem kényeztetik el. Ennek talán ahhoz is köze van, hogy bánatában a plasztikába menekült, és ennek következtében neki is torzultak a vonásai, mint Nicole Kidmannek.

A színészt megviseli, hogy sokan Carysék nagyszülőjének nézik (Fotó: Archív)

Közeleg az ezüstlakodalom

Bár egyszer majdnem elváltak, a férjével már negyed évszázada együtt vannak, novemberben ünneplik a 24. házassági évfordulójukat Douglasszel. Ha a színész édesapjának korából indulunk ki, akkor akár lehet még egyszer majdnem ennyi idejük együtt, hiszen Kirk Douglas 103 évesen ment el. Férje korábbi házasságából született nagyobbik fiának hála, Catherine tulajdonképpen már most nagymama, még ha csak mostoha is. A drogügyek miatt börtönt is megjárt Cameron Douglasnek ugyanis van két gyereke, egy hatéves lánya és egy négyéves kisfia. Ezt a szerepet a színésznő mindenesetre nagyon élvezi, és mindig örül, ha együtt lehet a két kis unokával, Luával és Ryderrel.

Michael Douglas a Franklin című minisorozatban Benjamin Franklint játssza (Fotó: Profimedia)

Államalapítót játszik

Douglas nemrég lelkesen mesélt legutóbbi filmszerepéről, a Franklin című minisorozatban az Egyesült Államok alapító atyjának is nevezett Benjamin Franklint játssza. Bár a szériát csak most mutatták be, a forgatás már két éve lezajlott. A színész azóta nem dolgozott, de azt mondja, egyáltalán nem tervez még nyugdíjba vonulni, sőt közös filmre készül a nagyfiával.

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

A Story Sztárdiéta különszáma kapható az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!