Hazai sztár

József gazda: „A feleségem azt kérte, vigyázzak a lányokra – tudja, hogy nálam jó helyen lesznek”

Élete legnagyobb tragédiájáról vallott a Házasodna a gazda legújabb szériájának szereplője, Pető József.

József gazdát nők veszik körül: öt lány édesapja. Mónika 28, Csilla 27, Krisztina 24, Icuka 11, Mária pedig 10 éves. A két kisebbet az 54 éves felsőlajosi férfi egyedül neveli, amióta az anyjuk 2018-ban egyik napról a másikra elhagyta a családot.

„Hol van anya?”

József ma is pontosan emlékszik arra a napra, amikor egyedül maradt a lányaival. A 25 évvel fiatalabb asszony ugyanis szó szerint egyik napról a másikra tűnt el. „Életük az életünket, és persze voltak problémáink. Az asszony már színt is vallott, hogy megcsalt, és menekülni akart ebből a házasságból. Kiderült, amíg én éjjelente a piacokra jártam, addig összeszűrte a levet az egyik nálunk dolgozó alkalmi munkással. Akkoriban már nem is törődött semmivel. Pedig én azt hittem, boldogok vagyunk, szeretjük egymást. Mindent megbocsátottam neki. Azon a bizonyos reggelen, amikor a két kicsit vittem volna óvodába és iskolába, közölte, most nem jön, pizsamás napot tart, de majd vár minket haza étellel. Mondtam is, hogy az jó lesz, mert előző nap vettem friss húst, azt el kellett készíteni. Annak rendje és módja szerint elvittem a gyerekeket, aztán pedig gégecsövekért kellett mennem Kiskunfélegyházára. Visszagondolva furcsa volt, hogy Lajosmizse magasságában elhúzott mellettem az alkalmi melósok autója, de akkor még nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget. Kiderült, a feleségemért mentek vissza. A feleségem felhívott, hogy elhagy, visszahívta a fiúkat, akik elviszik őt Romániába. Vigyázzak a lányokra. Tudja, hogy nálam jó helyen lesznek. Mondtam, ne csináljon marhaságot, jöjjön vissza, de hiába. Délután hazahoztam a lányokat, rohantak az ajtóhoz, de már akkor tudták, hogy baj van, amikor látták, hogy be van zárva. Rögtön kérdezgetni kezdték: ’Hol van anya?’ A szomszédasszony, Borika pont ott volt a kerítésénél, és a fejét ingatta: ’Akkor jól sejtettem, Józsi, hogy elment.’ Bementünk a házba, zokogva elmeséltem a lányoknak, mi történt, és együtt sírtunk a gyerekekkel. A legkisebb lányom még napok múlva is csapkodta a fejét a párnába esténként, és azt zokogta: ’Megígérem, hogy jó leszek, csak gyere haza, anya.’ Hosszú idő volt, amíg összeszedtük magunkat, minden teendő rám hárult a lányok körül, innentől egyedül neveltem őket. Mostanában viszont már kérdezgetik: ’Mikor lesz új anyukánk?’”

A kicsik nagyon szeretnének már látni valakit az édesapjuk mellett (Fotó: Archív)

„Sokszor átvertek”

Józsi jó pár csalódás után választotta a tévés társkeresést. „Miután elhagyott a második feleségem, jelentkeztem mindenféle társkereső oldalakra. Csak az volt a baj, hogy elég hiszékeny vagyok, ezért sokszor átvertek. Volt, aki rögtön azzal nyitott, menjünk el vásárolni, de olyan is akadt, aki kezdésként három gyerekkel jött a randevúra. A másik arra kért, hogy a babájának vegyek pelenkát az első randevún. Volt köztük orosz és ghánai is, volt orvos, és volt dilinyós is, de mindannyian csak szórakoztak velem. A kisöcsém javasolta, hogy jelentkezzek a Házasodna a gazdába. Először kapásból azt feleltem: ’Ugyan már, nem érek én rá ilyesmire’, de persze a fejemben már ott volt a gondolat, hogy ez az, amire vártam. Most már tudom, a jelentkező hölgyek között ott lesz majd az én kis kincsem. Életemben eddig szívtelenek voltak velem a nők, de most hiszem, hogy az Isten meg fog segíteni.”

Egyedül is ellátja a háztartást (Fotó: Archív)

A természetesség híve

A gazdának természetesen konkrét elképzelései vannak arról, hogy milyen asszonyt szeretne maga mellé. „Ne legyen összevissza karcolva, nem tetszenek a tetovált hölgyek, a természetességet kedvelem. Nézzen ki úgy, ahogy a Teremtő megalkotta. Törődjön magával, ne hagyja el magát, és ne borsózzék a háta az Isten dolgaitól. Nem kell, hogy vallásos legyen, de legyen nyitott a szíve, mert számomra nagyon fontos az Istennel való közösségem.”

Kiemelt képek: Archív, RTL

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!