Címlapsztori

Galambos Lajcsi hét éve nem tud megszabadulni milliárdokat érő luxuskúriájától – Átok ül a birtokon?

Vajon miért nem kell senkinek a 13 ezer négyzetméteren elterülő majorság?

Míg a trombitás tavaly április óta a baracskai börtönben tengeti a napjait, addig megbízottjai idekint mindent megtesznek, hogy továbbadjanak Galambos Lajcsi mocsai kúriáján. Nincs egyszerű dolga a 3 év, 6 hónap szabadságvesztésre ítélték. A háromgyermekes édesapának először a házassága, majd az egészsége ment rá az áramlopási ügyre, most pedig a mocsai birtoka miatt fájhat a feje. Bár Lajcsi mindent megtesz azért, hogy megszabaduljon a hatalmas uradalomtól, a trombitás nem tud túladni a kastélyán.

A boldogasszonypusztai birtok

A csaknem tizenháromezer négyzetméteren elterülő birtokot először hét évvel ezelőtt 2,5 milliárd forintért hirdette meg az egyik ingatlanközvetítő oldalon, az értékesítést azonban jó időre fel kellett függeszteni, miután a kúriát bűnügyi zár alá vették. Később Lajcsi zöld utat kapott az értékesítésre, a felesége, Boglárka azonban éppen akkor adta ki az útját. 2022-ben Lajcsi már közel 3,6 milliárd forintot szeretett volna kapni az otthonáért, de továbbra sem tolonganak érte a potenciális vevők! A gyér érdeklődés után a zenész úgy döntött, inkább feldarabolja a birtokot. Nyolcezer négyzetmétert megtartott magának, a majorság többi részét pedig kisebb területekre osztva 60, 165 illetve, 235 millió forintos irányáron hirdette. Utóbbiért egyébként egy 420 négyzetméteres vadászházat árusított, ahol maga a trombitás is sokáig élt, miután megromlott a házassága Boglárkával. Azonban az erdei birtok így is legfeljebb csak a kíváncsiskodók és kárörvendők figyelmét keltette fel. De miért nem tud túladni Lajcsi a birtokán? Talán átok ül az otthonán?

Lajcsi a mocsai otthonában

1868 négyzet­méter luxus

Saját kastély mindössze ötmilliárdért! Ma már így is kezdődhetne az ingatlanhirdetés. De lássuk, mit kap az, aki esetleg beruház a jelenleg egyébként pontosabban 4,9 milliárdot kóstáló majorságba. A főépület 1868 négyzetméteres, 33 szobás, 22 fürdőszobás luxusingatlan. A kastélyban egy képgaléria, kandallóval ellátott nappali, házi könyvtár, étkező, gourmet-­konyha, kamra, veranda, zongoraszoba, társalgó és melegítő konyha, valamint külön személyzeti fürdőszoba és mosdó került kialakításra. A luxus azonban itt még nem ért véget. A birtok területén ugyanis egy fűtött udvari medence, zeneszoba és egy sportterem is található, valamint számos más kikapcsolódásra is lehetőség van. Például nem kell a szomszédba mennünk, ha kirándulni, lovagolni, íjászkodni, vadászni, halászni vagy éppen vízi sportolni van kedvünk. A terület még motoros ernyő és siklóernyő használatára is alkalmas, sőt helikopterrel való leszállásra is lehetőség van. Persze ez csupán egy része a birtoknak. Ne feledkezzünk meg a 120 hektáros halastóról sem, és az épületegyüttes további részei­ről: a pihenőházról, a stúdiószobáról, a 10 állásos garázsról, az őrtoronyról, a személyzeti, gazdasági épületről, a portáról és a szibériai rönk vendégházról.

A vevő ebben a nappaliban nézheti az esti sorozatot

Lábnyomok a szőnyegen

Ám mit sem ér egy ilyen hatalmas kúria, ha a lakói már nem nyugalmat adó otthonként, hanem egy rossz emlékeket idéző csatatérként tekintenek rá. „Az otthonunk elvesztette a báját, érintetlenségét, intimitását, amikor a készenléti rendőrök házkutatást tartva mindent felforgattak benne – vallotta be korábban a Story magazinnak Lajcsi, aki több mint húsz házkutatás után döntött úgy, hogy megválik egykor szeretett birtokától. – Csizmával sározták be a hófehér szőnyegeket, a feleségem és a kislányom fehérneműs fiókjait pedig kiborogatták. Meggyaláztak mindent, ami fontos volt nekünk, beszennyezték a szó átvitt és valós értelmében!”

Kiemelt kép és fotók: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!