Hazai sztár

Galambos Lajos: „Sok öröm és sok bánat ért ebben a házban”

A Dáridó atyja és gyerekei valóban elhagyják egykor boldog életük helyszínét, ezért Lajcsi amolyan emléktúrán mutatja meg a boldog­asszonypusztai birtokot.

A hatalmas birtokon álló ingatlan több mint százéves. „Az 1800-as évek végén épült ez a kastély, és az Esterházy-birtok része volt. A ház mögötti tavon mindig halászat folyt. Ráadásul ez volt a pannonhalmi apátság területének utolsó épülete, és a környéken szőlőt termesztettek és misebort készítettek. A tavakból kiszedett iszapot a földekre hordták, így táplálták a tőkéket – kezdi Lajcsi, aki az évek során különleges, régi tárgyakkal rendezte be otthonát. – Ha valami tetszett, megvettem, és aztán megkerestem a helyét. Így alakult ki a mai berendezés. Sok bútort, régi tárgyat gyűjtök, mert szeretem megmenteni az értékeket. Habár a gyerekeim gyakorlatilag a ház nappalijában nőttek fel, mégsem tettek kárt semmiben, vigyáztak ezekre az értékekre.”

A kastély az 1800-as évek végén épült (Fotó: Olajos Piroska)

Lajcsi volt felesége már elköltözött az egykori közös otthonból, de hamarosan az egész család elhagyja azt. „A téglák halmazához nem ragaszkodom, az épülettől szeretnék megválni, de a tárgyakhoz igen. Sok jó élményem kapcsolódik ehhez a házhoz, a gyerekeimet ide hoztuk haza a kórházból. Emlékszem például, amikor a lányomat, aki december 7-én született, betettük a fa alá… De sok rossz­ emlékem is van, ezektől viszont szeretnék megszabadulni. Ez a kastély 14 lakosztályból áll, ehhez kevesen vagyunk, hiszen jelenleg a három gyermekemmel élek itt. Ha a jövőre gondolok, akkor ez az épület nem három generációnak való, hiszen egy nagy, központi nappali van, és utána kis szobák, ez nem alkalmas arra, hogy több család elkülönülten együtt éljen” – magyarázza Lajcsi.

Ahogy az egész házat, az étkezőt szintén klasszikus bútorokkal rendezték be (Fotó: Olajos Piroska)

„Nem félek a magánytól. Természetes dolognak tartom, hogy előbb-utóbb kirepülnek a fiókák, ezt elfogadom. Olyan a kapcsolatunk, hogy naponta többször beszélünk telefonon akkor is, ha éppen nincsenek mellettem. Biztos vagyok benne, hogy ez meg fog maradni. Azt tervezem, hogy a birtokból egy részt megtartunk, és ott építünk fel a gyerekeknek és nekem egy-egy házat. Így nem leszünk távol egymástól, de mindenki elkülönülten élhet majd a saját családjával.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!