Címlapsztori

Lilu Nádai Anikónak: „Hamar kiderült mindenkinek, hogy nagyon különleges vagy”

Egyik szőke, másik barna, ráadásul nem csak küllemre különböznek egymástól. Mindez mit sem számít, a sorsuk így is nagyon egyformán alakul.

Egymás vetélytársai is lehetnének, hiszen Nádai Anikó immár a sokadik olyan műsort vezeti, amelyet egykor nagy elődje, Lilu kapott meg. Ők ketten azonban leginkább jót mosolyognak azon, hogy mit mondanak egyikükre és másikukra az emberek.

Az öreg az új buta?

Anikónak nagyon jól áll, ahogy ösztönös a kamera előtt, ám sokszor elbizonytalanodik, amikor a sok dicséret mellett a negatív kommenteket is elolvassa. „Én most öreg vagyok. Az öreg az új buta!” – bújt ki Liluból is, amikor néhány hónapja meginterjúvolta a Makeup/Down című műsorában Nádai Anikót, akinek tehetségét nem győzte dicsérni. Sorsuk rendkívül sok mindenben összefonódik. Elég csak az RTL olyan sikerműsoraira gondolnunk, mint a Reggeli, a ValóVilág vagy a Házasodna a gazda – amit egykor Lilu kezdett el, hiszen ráosztották a műsorvezető-szerepet –, ezeket az elmúlt években már rendre a tizenhárom évvel fiatalabb Nádai Anikó viszi tovább. „Nagyon sok mindenben hasonlít az életünk. Pierre (Hermann Péter, az RTL kreatív igazgatója – a szerk.) fedezett fel téged is és engem is. És nálam nem volt bénább ember a földön. Ha te minden energiádat arra használtad volna fel, akkor se tudtál volna annyira rossz lenni, mint én kezdőként. Kétszer annyi időt töltöttem mindennel, mint te. És megmondta Pierre is, aki akkor még nem liluzott, hanem ilcsikézett, hogy 3400 kislányt nézett meg, én voltam a legrosszabb, de olyat, amit a folyosón tudtam, hogy vicces vagyok, azt nem tudná megtanítani a többieknek. Felépíteni egy saját arcot, nagyon nagy erő és fontos dolog egy csatornának. És a tehetségeket kell kiszúrni, nem a kész műsorvezetőket keresni” – mondta el a véleményét Lilu a saját műsorában.

Az első műsor, ahol személyesen találkoztak, a ValóVilág 4 volt (Fotó: Sajtóklub/RTL)

Váltották egymást

Lilura mindig felnézett Anikó, nem csak szépnek, okosnak is tartja. Úgy érzi, hozzá képest nagy előnye volt, hogy nem a ­ValóVilágból indult a karriere. Ám a valóságshow-ban való szereplést sosem tagadná meg, hiszen mindent a negyedik szériának köszönhet, ahol 20 évesen még versenyzőként indult, és amelyik műsort épp Lilu vezette Sebestyén Balázzsal. A következő, ötödik szériában már Anikó is a szárnyait bontogatta, kipróbálta magát olyan háttérműsorokban, mint az Alekosznak Való, ahol a VV4 győztesének kerestek feleséget, illetve ezzel párhuzamosan ugyanebben az évben már a Belevaló Világ című műsort is ő vezette. A VV8-ban pedig végleg átvette Lilutól a stafétát. Ugyanígy váltották egymást a Házasodna a gazdában, amelynek első évadát még Lilu kezdte, ma azonban a műsor eggyé vált Anikó nevével. „Mi a VV4-ben találkoztunk, és nagyon hamar kiderült mindenkinek, hogy nagyon különleges vagy, és veled biztos lesz valami, ezt már a harmadik hétre tudtuk. Eltelt jó néhány év, és az RTL-nek vagy főműsoridős műsorvezetője, és nagyon menő műsorokat csinálsz. A Gazda szuperklassz műsor, nagyon szerettem, és a Reggeli olyan hely, ahol a legtöbbet lehet fejlődni.”

A Reggeli mindkettőjüknek jó iskolának bizonyult, azt mondják, ebben a műsorban rengeteget fejlődhettek (Fotó: Sajtóklub/RTL)

Nász a homokon

Lilu televíziós karriere nem az RTL-en, hanem az egykori Z+ zenecsatornán indult. Az RTL nézői a ValóVilág 3. évadában találkozhattak vele először Sebestyén Balázs oldalán. Majd sorra jöttek a különböző lehetőségek: A rettegés foka, a Celeb vagyok, beszéljük meg!, a Reggeli, ahol szinte mindig kivirultan és boldogan láthattuk. Többször elmondta, az a műsor volt a szíve csücske. De nem csupán műsoraik, magánéletük alakulása is kísértetiesen hasonlít egymásra. Mindketten a húszas éveik elején kezdtek tévézni. Mindkettőjüknek külföldön kérte meg második szerelme a kezét, Lilu Mallorcán mondott igent Árva László operatőrnek, Anikó pedig tavaly, Dominikán Hajmásy Péternek. Hogy Liluhoz hasonlóan az esküvője is tengerparti lesz-e, egyelőre nem árulta el, az azonban biztos, hogy a két fiús anyuka jót mosolyogna, ha ebben is egyezne az életük.

Az első képernyős szereplés: Lilu a Z+-on, Anikó a Királynőben, az RTL-en (Fotók: Archív, RTL/Sajtóklub)

Kiemelt képek: RTL/Sajtóklub

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!