Címlapsztori

Gáspár Zsolti: „Köszönöm Győzikének, amit értem tett!”

Az ifjabb Gáspár fivér televíziós karriere szépen ível ­felfelé.

Az Ázsia Expresszben való szereplése után Gáspár Zsolti a Farm VIP gazdájaként tűnt fel, most pedig a vadonatúj televíziós game show-ban, a ­Város vs Vidék című műsorban bizonyíthat műsorvezetőként Tilla oldalán. „Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer olyan nagyságokkal szerepelhetek együtt a képernyőn, mint Demcsák Zsuzsa vagy Tilla. Olyan ez nekem, mint egy lottónyeremény! Nagyon remélem, hogy helyt fogok állni. Az új műsorban szeretnénk megmutatni a városiaknak, hogy mennyire fontos a vidéki emberek munkája. Amikor betérnek egy étterembe, hogy kérjenek egy kis pipihusit salátával, akkor jó lenne, ha tisztában lennének vele, hogy az a csirke a mi munkánk eredményeként került oda a tányérjukra ‒ magyarázza Zsolti, aki kikéri magának, hogy műsorvezetőnek hívják. – Nem szeretem, ha így hívnak, nem is tartom magam annak, én csak szórakoztatni szeretném az embereket. Ezt az egészet játéknak, vidámságnak fogom fel. Magam sem hittem, hogy egyszer majd ilyen nagy feladatokat kapok, és ezért nagyon hálás vagyok a TV2-nek.”

Édesapjára bízza a családot

Hiába az ígéretes ­televíziós karrier, nem mindenki osztozik Zsolti örömében. „Be kell vallanom, a családból nem mindenki örül a tévés sikereimnek. Sőt a kisfiam az egyetlen, aki támogat ebben. Az ikerlányaim, a feleségem nem nézik jó szemmel ezt az egészet, ők eleve nem szeretnek szerepelni, inkább a háttérbe húzódnak, és amiatt is zabosak rám, hogy a forgatások alatt nem tudom ellátni az otthoni teendőimet. Van ebből vita otthon bőven – magyarázza Zsolti. – Nem értik, miért akarok én kamerák előtt állni, nem díjazzák, hogy hetekre elmegyek otthonról. Amíg én forgatok, otthon édesapám segít, hogy minden rendben menjen. Szerintem fontos, hogy legyen egy rokon, akiben megbízik az ember, és kézben tartja a dolgokat, de a távolból is próbálom kivenni a részem a munkából, a szervezésből. Hajnalban már kelek, hívom édesapámat, egyeztetek.”

Zsolti el sem hitte, hogy Tillával szerepelhet egy műsorban (Fotó: Archív)

Gáspárék legújabb sztárja elárulja, a tévézés hol szerepel a tervei között. „Bármennyire is csábító nekem a tévés világ, soha nem adnám fel a gazdaságot, a munkát. Én ebben nőttem fel, ez az, ami közel áll a szívemhez. Az állatok közül van otthon vagy 30, akiket házi kedvencként szeretünk: csirkék, bárányok, tehenek. Őket tilos levágni, ők családtagok. Nekem ez a közegem. Az egész éltem e köré szerveződik. Tudom, hogy minden csütörtökön vágjuk a csirkét, hogy vasárnap friss hús legyen az asztalon, termeljük a zöldségeket. Édesapám nagy mestere a pálinkának, cukrot sose ad hozzá, csak úgy, a gyümölcsből készíti, ahogy azt a Jóisten megteremtette. Nekem ez az életem, elképzelhetetlennek tartom, hogy a fővárosba költözzek, és főállású tévés legyek.”

„A testvérem indított el”

Ahogy nemrég megírtuk, egy furcsa párhuzam is megfigyelhető a két Gáspár fivér életében. Korábban pedig sokat lehetett olvasni arról, hogy Zsolti és bátyja közé éket vert a szakmai féltékenység. Éppen ezért meglepő, amit a Város vs Vidék házigazdája mond: „Muszáj megemlítenem a testvéremet, Győzikét, és elmondani, hogy mennyire hálás vagyok neki. Ha ő nincs, akkor én sem szerepelek most a képernyőn. Ő volt, aki az egészet elindította, aki kitalálta a család számára ezt az egészet, aki ismertté tett mindannyiunkat. Ha annak idején ő nem ad nekem lehetőséget, most ez a sok jó dolog nem történne meg velem. Szóval innen is üzenem, hogy nagyon köszönöm neki, amit értem tett.”

Nagyon hálás Győzőnek a lehetőségért (Fotó: Szabolcs László/fotocentral.hu)

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!