Napi friss

Nem semmi! Rafael Nadal ennyi pénzt keresett karriere alatt

A világklasszis spanyol sportoló nemrég jelentette be, az év végén szögre akasztja a teniszütőjét, de azután sem tétlenkedik majd.

Rafael Nadal 22 megnyert Grand Slam-trófeával a háta mögött alig egy hete bejelentette, a novemberben esedékes Davis-kupa döntője után visszavonul a profi tenisztől. Nem sokkal a bejelentés után egy érzelmes nyílt levélben fejezte ki háláját a családjának, amiért mindvégig mellette álltak. „Édesanyám minden áldozatot meghozott annak érdekében, hogy mindig mindenünk meglegyen. Köszönöm a feleségemnek, Xiscának, akivel immár 19 éve vagyunk együtt. Hálás vagyok mindenért, amit értem tettél, te voltál a tökéletes útitársam a pályafutásom minden éve alatt. Az az ember, akihez jó volt hazamenni, és látni, hogyan növekszik a fiam, ami olyan erő volt, amely életben tartott, és megadta a folytatáshoz szükséges energiát. Hálás vagyok még a nővéremnek, akivel mindig is hihetetlenül szoros kapcsolatot ápoltunk. Természetesen külön köszönet jár a nagybátyjaimnak, Tonynak, aki miatt elkezdtem teniszezni… És végül az édesapámnak, aki minden tekintetben példakép számomra” – idézi a salakkirály szavait a spanyol Hola! magazin.

Az év sztáreseménye hamarosan! Szavazz a sztárokra, és nyerj!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rafa Nadal (@rafaelnadal) által megosztott bejegyzés

Bizonyára a felsorolt családtagok is izgatottan várják, mit tartogat Nadal számára életének következő fejezete. Egyet bizton állíthatunk, nem lesznek anyagi problémái, ugyanis a Forbes összesítése szerint a vagyona nagyjából 2,5 milliárd euróra rúg – ez átszámítva 1000 milliárd forint. A gyilkos tenyereséről híres sportoló két évvel ezelőtt hozta létre saját szállodamárkáját, amely már a világ több pontján várja a látogatóit. De ha esetleg nem itt találná meg a számításait, egészen nyugodtan koncentrálhat a vendéglátásra is, merthogy több patinás étteremlánc résztulajdonosa is Dohától Beverly Hillsig.

Rafael Nadal felesége és kisfia (Fotó: Getty Images)

Viszont ha már tele van a hócipője az utazással, és inkább mallorcai otthonában, Manacorban maradna a felesége és a mindössze kétéves fia, Rafael Nadal Junior mellett, akkor sem kell aggódnia, hiszen az otthonától nem messze épült fel a nevét viselő akadémia, amit Spanyolország egyik legjobb teniszkomplexumaként tartanak számon.

Kiemelt kép: Getty Images

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!