Címlapsztori

Galambos Lajos: Hamarosan új fejezet kezdődhet tönkrement házasságában

Hiába vált el a trombitaművész és felesége, igazából sohasem engedték el egymás kezét...

Azt mondják, ahol egyszer tűz volt, ott mindig lesz parázs. Lehet, ez Galambos Lajos és volt felesége, Boglárka kapcsolatára is igaz, akikről nem túlzás azt állítani, hogy együtt megjárták már a mennyet és a poklot is. Hosszú évekig nagyon boldogok és sikeresek voltak, szép családot alapítottak, az irigyelt sztárpárok közé tartoztak. Talán ezért is döbbent meg a fél ország, amikor közel tíz éve kirobbant az áramlopási ügyük. Ráadásul a baj csőstül jött: időközben felváltva retteghettek egymás egészségéért is. A viszontagságoknak azonban, úgy tűnik, hamarosan vége szakad, Lajcsi ugyanis a kirótt büntetése vége felé jár. Jövő tavasszal lekerülhet a lábáról a nyomkövető, ami elhozza számára a teljes szabadságot, tönkrement házasságában pedig egy új fejezetet nyithat.

Kapcsolatuk évtizedekig legendás volt (Fotó: Szabolcs László/fotocentral.hu)

Megállítani az időt

A kérdés, hogy ők ketten vajon mit akarnak. A család, a barátok, a rajongók ugyanis mind nekik drukkolnak. Kapcsolatuk anno barátságnak indult, a szimpátia azonban hamar szerelemmé erősödött: „Április végén arra kért, hogy menjek ki vele a kertbe. A kert végén található kis kereszthez mentünk, ahol Lajos zsebéből előkerült egy bársonydoboz. Kissé zavartan, néhány kedves mondat kíséreté­ben megkérte a kezemet. Szerettem volna megállítani az időt” – mesélte Boglárka idestova 26 évvel ezelőtt a Story magazinnak. Történetük pedig megannyi szakmai és magánéleti sikerrel folytatódott: a trombitaművész Lajcsi a TV2 egyik alapító tagjaként, a Dáridó élén az ország első számú mulatós sztárjává nőtte ki magát, odahaza pedig időközben egy, kettő, majd három gyönyörű gyermek várta őt.

Gyönyörű gyerekeiket a sváb hagyományok szerint nevelték (Fotó: Fábián Olga/fotocentral.hu)

Újra el akarta venni

2015-ben az idill azonban egy csapásra véget ért, amikor egyik hajnalban kommandósok törtek rájuk, és a gyerekeik szeme láttára, bilincsben hurcolták el Lajcsit és Bogit is. Noha az édesanyát szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanújának hiányában egy hét után szabadon engedték, a történtek örökre a lelkükbe égtek. Persze Bogi ezután is teljes vállszélességgel kiállt a férje mellett. Kérdés sem volt, hogy négy hónappal később, az előzetes letartóztatásából való szabadulásakor ott várja majd a gyermekeikkel a zenészt a székesfehérvári börtön előtt. Az asszony hűsége és kitartása annyira meghatotta Lajcsit, hogy eldöntötte, megerősíti esküjét. „Még jobban szeretjük egymást. Ezért is kértem meg ismét a feleségem kezét. Újra összeházasodunk, meg akarom hálálni, hogy kitartott mellettem, hogy ilyen békében, szeretetben várt haza, hogy hosszú percekig csak ölelt, mintha évekig nem látott volna. (…) Az ő szerelme tartotta bennem a lelket, nélküle semmi lennék. (…) Előkeresett egy régi, megfakult levelet, amelyet annak idején nekem írt. Egy szép szerelmes levél, több tízéves már. És azt mondta nekem, hogy ’Apa, emlékszel erre a levélre? Mert én most még jobban szeretlek, mint akkor!’ Az a lelkipásztor fog ismét összeadni minket, aki egykor, Bogi születésnapján összekötötte az életünket” – mesélte magazinunknak 2016-ban.

Bírósági ügyük megtépázta a házasságukat. Hivatalosan is elváltak útjaik (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Bogi akkor nemet mondott

Azonban Lajcsival ellentétben Bogi csendben szerette volna feldolgozni a történteket, és kivárni, mi lesz a férjével. Nem tetszett neki a zenész folytonos nyilatkozgatása. Az ügy és annak kezelése végül a színfalak mögött kellően megtépázta a házasságukat. A problémák nyomot hagytak a szép szőke asszony egészségén is, és noha a zenész végig támogatta a nejét, a sok megpróbáltatást nem bírta tovább a kapcsolatuk, és négy éve a válás mellett döntöttek. Ám mire tavaly áprilisban Lajcsi megkezdte a börtönbüntetését, fordult a kocka: Bogi és az egész család Lajcsiért aggódhatott. Kiderült: gyógyíthatatlan betegséggel küzd, de a tüdőtágulata kellő odafigyeléssel egyébként szépen kezelhető. A csapások tehát továbbra sem kímélték az egykor idilli családot, de Lajcsi nyár óta tartó házi őrizete, a jövő tavasszal lejáró büntetése és az ügy vége biztosan óriási felszabadulást hoz majd a Galambos famíliának. A várva várt pozitív fordulat pedig segíthet Lajcsinak Bogi bizalmát újra megnyerni, főleg, hogy tavaly elmondta magazinunknak, azon lesz, hogy minden szerettét kárpótolja a sok fájdalomért.

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!