Napi friss

Intenzív osztályra került az Ázsia Expressz és a DWTS sztárja

A 27 éves BMX versenyző, Kempf Zozó a svájci EUC freestyle Európa-bajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Több helyen súlyos arcsérülés szenvedett, fejsérülése miatt pedig azonnal intenzív osztályra szállították a Exatlon, a Dancing with the Stars és az Ázsia Expressz korábbi versenyzőjét, akit jelenleg is kórházi megfigyelés alatt tartanak az orvosok.

A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) szombati sajtóközleménye szerint Kemp Zozo állapota stabil,  a svájci EUC freestyle Európa-bajnokságon szenvedett balszerencsés esése miatt azonban így is sokan aggódnak a fiatal sportolóért.

Kempf Zozo (jobbra) és Pető Brúnó (balra)  az Ázsia Expresszben is megmérette magát Fotó: Schumy Csaba

Város Viktória szakágvezető elmondta; beszélt, kommunikált vele, mindenre reagál, de a következő pár óra meghatározó lesz, ezért a legfontosabb, hogy Zozo pihenni tudjon. Mindeközben Krausz Kristóf és Újváry Zoltán is a döntőbe jutottak, ahol délután egy kicsit talán Zozo gyógyulásáért is mutatják majd be a gyakorlatokat.  „Kérjük, hogy Zozót és családját egyelőre ne keressék sem a kerékpárosok sem a sajtó képviselői, további jelzésig minden kapcsolattartás a Kerékpáros Szövetségen keresztül történjen!” – olvasható a Bringa sport bejegyzésében, majd hozzátették: az esésekből származó sérülések egyre gyakoribbak a sportban, ezért a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Magyar Judo Szövetség közös, „Ne törd magad” nevű, esésoktató programját a tervek szerint kiterjesztik a többi sportágra is és alapítványt hoznak létre annak érdekében, hogy minden magyar sportoló megtanulhasson biztonságosabban talajt fogni.

Kiemelt kép: TV2/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story őszi különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!